Picky Eater

Picky Eater

Menurut Encik Google picky eater membawa maksud –
 

Picky eaters are very selective about what they eat. They probably have a degree of what scientists call “food neophobia”, which is generally defined as the reluctance to eat, or even sample, new foods. Children with neophobia often reject many ‘new’ foods.” – source

 

Memang letih ada anak yang picky eater ni. Anak Sofia pun tergolong dalam kumpulan ini. Memang memilih apa yang hendak dimakan. Tapi yang penting sekarang dia makan. Cukup 3 kali  makan iaitu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. 3 waktu yang mesti makan. Tapi jangan terkejut jika tiba-tiba tengah malam dia bersuara, “Nak ayam. Nak nasi. Atau macam semalam. Nak ais krim.” Mujur laaa memang ada stok ais krim di rumah hehehe

 

Pagi ni sebenarnya nak bercerita tentang seorang customer Sofia. Kami dah kenal setahun lebih di alam maya.  Masa tu beliau baru saje melahirkan anaknya yang pertama dan sedang mencari set berpantang. Selepas mencuba set berpantang, beliau juga mencuba set kecantikan. Baru-baru ini terbuka hatinya untuk join Shaklee di bawah Sofia dan beri anaknya meal shakes. Baru beberapa hari minum meal shakes, dah ada testimoni yang diberi kepada Sofia untuk dikongsi bersama.

 

emir zaza edited

 

Alhamdulillah. Setiap testimoni yang diberi sangatlah berharga buat Sofia. Seronok betul bila kita berniaga sambil niat untuk membantu improve kesihatan orang lain.

 

Kandungan Vitamin Dalam Meal Shakes

 

Ini pula kandungan vitamin dalam meal shakes. Meal shakes bukanlah sekadar susu. Ia adalah multi-vitamin.  Ada 19 vitamin dan mineral penting yang terkandung dalam meal shakes.

 

vitamins in meal shakes

vitamins

 

Bacakan lebih banyak kisah si anak-anak yang picky eaters di Kisah Si Anak Meal Shakes.

Meal shakes juga dapat membantu anak sembelit. Baca di SINI.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button

Puasa Ramadhan Dengan Set Shaklee Ramadhan Detox Pack

Shaklee Ramadhan Detox Pack

 

ramadhan detox

 

Bagaimana puasa anda setakat 17 hari berpuasa ini? Adakah anda merasa letih? Terlalu dahaga? Susu merudum? Macam-macam rasa lagi. Sabar ye. Lagi dua minggu nak raya. Kejap je lagi tu.

 

Ni Sofia nak cerita. Set supplemen Shaklee yang Sofia memang konsisten time puasa ni. 4 produk tu kena makan dan minum setiap hari. Yang lain-lain ada juga  tertinggal tetapi yang 4 ni sangat perlu. Sebab apa? Sebab kalau tertinggal memang letih la puasa. Tak bermaya langsung. Kulit pun kering. Tapi kalau minum ESP, meal shakes dan performance drink semasa sahur, InsyaAllah, badan bertenaga, dahaga pun tak teruk sangat. Still manageable.

 

Set Shaklee Ramadhan Detox ni terdiri daripada ESP, Meal Shakes, Performance Drink dan Lecithin.

 

Masa berbuka makan 6 biji lecithin untuk membantu mengemulsikan lemak. Ia bantu menguraikan lemak daripada pemakanan kita. Lecithin ini mampu mengawal berat badan. Jadi takdelah masalah berat badan naik ketika berpuasa.

 

Semasa bersahur pula, boleh makan nasi atau apa-apa yang kita nak. Selepas tu bancuh satu sudu ESP + satu sudu performance drink + dua sudu meal shakes. Kalau tak sempat nak makan yang lain-lain pun cepat-cepat bancuh dan minum campuran air ini. Campuran ini dipanggil Mighty Three Gems. Nutrisi dalam ESP dan meal shakes memastikan kita cukup nutrisi untuk berpuasa tanpa rasa letih. Performance drink pula bantu badan kekal terhidrat. Takdelah rasa dahaga sangat.

 

Set ini juga sesuai untuk ibu-ibu mengandung, menyusu dan juga yang ada gastrik.

 

Jom kita lihat pengalaman orang yang telah menggunakan set ini.

 

Testimoni Set Ramadhan Detox

set shaklee untuk puasa testimoni

Testimoni 1 – Biasanya ‘lembik lutut’ tapi sekarang masih larat naik turun tangga ofis aras 3

 

testimoni-shaklee-esp-mealshake-performance

Testimoni 2 oleh pengidap gastrik

testi 3

Testimoni 3 – Production susu berkurangan semasa permulaan berpuasa

Testimoni 4 – Badan dah tak menggigil semasa berpuasa

 

Anda mempunyai masalah-masalah seperti di atas? Masih belum terlambat untuk mendapatkannya dan berpuasa dengan lebih selesa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button

Ibu Mengandung dan Keputihan

Ibu Mengandung dan Keputihan

 

Hari ni ada customer yang bertanya tentang supplement yang sesuai dimakan oleh wanita hamil yang mempunyai masalah keputihan.

Jawapan kepada masalah ini ialah garlic complex. Garlic ataupun bawang putih merupakan natural antibiotic yang boleh menghilangkan kulat.

 

Tapi bagaimana anda hendak makan bawang putih dalam jumlah yang banyak?
Of course dengan mengambil bawang putih dalam bentuk supplement. Sebiji garlic complex Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.

Hanya makan 2 biji sehari untuk menghilangkan keputihan tersebut.

 

ibu mengandung dan keputihan

 

1

 

2

 

3

 

4

 

 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Garlic Complex Shaklee boleh baca di sini http://sovitamin.com/garlic/

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...