Search results

34 results found.

Meal Shakes Shaklee

Meal shakes Shaklee kegemaran anak-anak dan kesukaan para ibu.

 

Anak-anak mestilah gemar sebab rasanya yang enak.

 

Ibu-ibu pula suka sangat sebab meal shakes shaklee dapat membantu anak-anak mendapat nutrisi yang diperlukan. Takde ibu-ibu nak pening kepala lagi.

 

Kerana hasilnya:

1. Anak-anak lebih senang nak makan makanan

2. Anak-anak tidak terlalu kurus ataupun obese

3. Anak-anak takde masalah sembelit.

 

Sudah tentu ibu-ibu senang hati melihat perkembangan anaknya.

15095109_10154236312455958_7684533714355678197_na

 

 

Buat ibu-ibu yang mempunyai masalah anak yang susah nak makan ataupun sembelit boleh mesej Sofia.

Sofia akan cerita lanjut tentang multi vitamin meal shakes ini.

 

Nak baca testimoni meal shakes buat anak-anak yang picky eaters boleh klik di sini.

Nak baca testimoni meal shakes membantu anak yang sembelit boleh klik di sini.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Nak terus dapatkan Shaklee? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

esell-shaklee-logo

 

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Meal Shakes Membantu Anak Sembelit

Meal Shakes Membantu Anak Sembelit – Testimoni

sembelit

Tahukah anda meal shakes mempunyai fiber yang dapat membantu sistem perkumuhan kanak-kanak? Kanak-kanak yang “picky eater” akan selalu mempunyai masalah sembelit ini kerana mereka akan memilih makanan yang hanya disukai oleh mereka. Bila memilih makanan, kebanyakan mereka tidak akan mendapat semua khasiat yang diperlukan daripada makanan. Ada juga yang masih bergantung sepenuhnya kepada susu. Pada peringkat ini, sebenarnya khasiat susu tidak lagi mencukupi untuk tumbesaran mereka.

 

Hari ini Sofia nak berkongsi testimoni kawan Sofia. Dia telah membeli meal shakes daripada Sofia pada bulan lepas, sempena promosi Meal Shakes.

 

Ini feedbacknya :

 meal shakes membantu anak yang sembelit

“Waalaikummussalam. Dia baru je cuba seminggu yang lepas. Tengok dia membuang okla. Kalau tidak macam payah sikit. In terms of weight belum lagi”

 

Sofia seterusnya explain kepadanya bahawa, meal shakes mengandungi fiber yang menyenangkan proses perkumuhan kanak-kanak dan dewasa.  Beliau juga menaruh harapan agar anaknya akan ada kenaikan berat badan. Dan ini Sofia telah terangkan bahawa kenaikan berat badan akan mengambil masa sedikit bergantung kepada kanak-kanak tersebut (anak Sofia, Bella pun lambat sikit nak naik selera makan dan beratnya – nak tahu kisah Bella dan meal shakes boleh klik di sini). Yang penting sekarang anaknya perlu konsisten mengambil meal shakes setiap hari.

Bagaimana dengan anak anda? Adakah dia juga mengalami masalah sembelit? Cubalah anda berikan dia meal shakes.

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

esell-shaklee-logo

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia

 

Continue Reading

Related Posts

Kisah Si Anak Meal Shakes

Bella dan Meal Shakes

Sofia mula bagi Bella meal shakes semasa Bella berumur setahun lebih. Sebelum Bella makan meal shakes Bella memang kurang makan nasi. Bila minta pendapat doktor, beliau cadangkan Sofia biarkan Bella berlapar. Katanya jangan bagi susu. Susu cukup 3 kali sehari sahaja. Waktu yang lain biarkan dia lapar dan bagi nasi pada waktu itu. Sofia tak buat pun. Rasanya mak mana yang sanggup buat begitu.

Jadi Sofia mula bagi Bella meal shakes. Alhamdulillah Bella memang takde masalah makan sehinggalah beberapa bulan lepas.

Bella demam tapi tak lama. Tapi sempat hilang selera makan. Badan pun mulai kurus. Meal shakes masih terus diberi kepada Bella.

Bella masih tak mahu makan dan hanya bergantung kepada susu sehinggalah bulan lepas.

Makan nasi dah boleh habis sepinggan. Tengah malam minta nak makan roti. Sepinggan spaghetti goreng pun mampu di habiskan.

Mungkin lambat effect meal shakes kepada Bella tetapi bila dah menjadi, Sofia terasa happy sangat. Harapan Sofia agar Bella akan terus makan dan membesar seperti kanak-kanak yang lain.

kisah si anak meal shakes
Habis Sepinggan Spaghetti

 

cuit pulut
Kisah hari ini pula, Bella naik atas riba mama. Ingatkan nak bermanja tapi dengan perlahan Bella hulurkan tangan ke bawah tudung saji dan mula mencubit pulut yang ada dan masukkan ke dalam mulut kecilnya

 

Inilah kisah si anak meal shakes Sofia but just don’t take my word for it. Banyak lagi testimoni daripada ibu-ibu lain tentang meal shakes ini dan perubahan yang telah diberi kepada anak-anak mereka.

meal shakes

 

Testimoni Meal Shakes

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

 

9

 

10

 

11

12Anda nak cuba meal shakes untuk anak anda?

Jangan segan untuk menghubungi Sofia. Nanti Sofia share cara minum meal shakes mengikut peringkat umur anak ye.

Bulan September 2014 dan Oktober 2014 ialah bulan promosi Meal Shakes beli 3 percuma 1  dan beli sambil menderma –> 10% daripada hasil jualan akan disumbangkan kepada 2000 rumah kanak-kanak yang kurang bernasib baik. Klik di sini untuk info lanjut.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Bella Dengan Promosi Meal Shakes Beli 6, Percuma 1

Sofia memang suka berniaga bersama anak. Kerana dialah Sofia mula berniaga Shaklee. Alhamdulillah boleh maintain income bulanan dengan Shaklee.
Gambar di bawah ialah semasa promosi Beli 6, Percuma 1 Meal Shakes pada tahun 2013. Semasa ini Bella berumur 6 bulan.

 

Gambar di bawah pula baru di ambil pada Isnin yang lepas (12 Mei 2014). Ini sempena promosi Beli 6, Percuma 1 Meal Shakes yang berlangsung pada bulan ini. Sekarang Bella sudah berumur 20 bulan dan seorang pengguna tegar Meal Shakes.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Promosi Mei 2014 – Beli 6 Percuma 1 Meal Shakes

Petang tadi baru Shaklee announce promosi bulan ini ialah Meal Shakes Beli 6, Percuma 1.

Secara ringkas, meal shakes ini sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak yang berumur setahun ke atas. Tapi kanak-kanak hanya minum sikit je tau! Kalau yang berumur setahun kita hanya beri satu sudu kecil sehari sekali sahaja. Dan ia harus diberi bersama susu. (Just campur aje dalam susu) tapi anak mestilah sudah berumur setahun lebih. Yang masih belum berumur setahun, susu ibu tanpa apa-apa campuran adalah yang terbaik buat mereka. Kalau nak juga, kita kasi ibu yang minum dan baby akan dapat khasiatnya melalui susu ibu.

Untuk dewasa macam mana? Meal shakes sesuai untuk ibu-ibu mengandung, menyusu, pesakit-pesakit dalam proses pemulihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) terutama yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Meal shakes ni datang dalam bentuk serbuk, dibancuh jadi minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus untuk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan.

Sofia suka minum meal shakes yang di bancuh dengan esp dan performance drink. Rasanya sangat sedap! Suka minum especially bila nak bersahur kerana ia memberi rasa kenyang yang lebih lama. Tak makan nasi sewaktu bersahur pun takpe.

Bella pula akan diberi meal shakes di campur ke dalam susunya sehari sekali sahaja. Baunya pun wangi. Bella suka. Dan Alhamdulillah Bella amat jarang dihinggapi selesema dan batuk-batuk.

Boleh klik di sini ya untuk info lanjut tentang meal shakes.

 

Isabella dengan promosi beli 6, percuma 1 meal shakes pada tahun 2013

      

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Meal Shakes untuk Bayi yang Kurang Makan

Testimoni ini daripada pelanggan saya sendiri. Bayinya berumur setahun lebih tetapi berat tidak sampai 9 kg. Doktornya yang cadangkan meal shakes sebagai supplement.

“Dah seminggu cuba, anak saya makan banyak… sampai buncit perut…dia sendiri yang minta nak makan… suka tengok….
 
hahahahahaha
 
Anak semakin aktif…. semalam baru panjat meja, lepas tu lompat… biru dekat dahi
 
hahahaaa
 
Saya bagi 1 sudu kecil je seharimemang banyak perubahanbuang air pun sudah tidak sembelit lagi…” – Puan Mieza Khai

Teruja saya bila dapat pelanggan yang seronok macam ni. Saya pun tumpang gembira. 🙂

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Meal Shakes

“Alhamdulillah. Sejak saya bagi Aisy meal shake dan omega, antibodi dia sangat kuat! Sangat suka!!!

Baru-baru ni saya kena selesema…mak mana tak cium anak hari-hari, mesti tak miss kan, tapi dua tiga hari saya perhati… dia sihat walafiat dan tidak berjangkit… Alhamdulillah… selera makan jangan cakap laa…”mak nak akan nasik” dah pandai mintak, Aisy baru 2 tahun 3 bulan.” – Puan Azura

Apa itu Meal Shakes?

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Siapa yang perlukan Meal Shakes?

1. Anak-anak yang susah nak makan terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese atau y memilih makan
2. Orang dewasa yang tak sempat nak breakfast (mealshake sangat sesuai sebab ada complete nutrition)
3. Ibu mengandung yang alahan teruk..(tak boleh nak makan asyik muntah2)
4. Anak kecil yang sering demam dan selesema (bagus untuk menguatkan sistem imun badan)
5. Sangat sesuai di ambil untuk anak2 yang obes atau berat badan berlebihan.
6. Ibu2 mengandung, menyusu, pesakit-pesakit dalam proses pemulihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat khususnya yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Meal shake ni datang dalam bentuk serbuk, dibancuh jadi minuman yang lazat.
7. Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan.

Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. Boleh ditambah ke dalam jus, protin soya atau ape-ape minuman sahaja…dan sedap diminum sejuk atau suam.. Ianya sesuai untuk semua peringkat umur.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

                Isabella bersama Shaklee promo item bulan Jun 2013 – Meal shakes Beli 6 Percuma 1



Untuk Info & Order: 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Meal Shakes Testimoni

Meal Shakes Testimoni

meal shakes testimoni

TESTIMONI PERTAMA

“Syukur Alhamdulillah.. Jun 2012 – saya mula ambil Meal shakes untuk Darwish dengan Siti Hajar.. masa tu berat Darwish cuma 9.4kg. Seawal umur dia setahun memang itulah berat dia sehinggalah saya jumpa Shaklee. Darwish mengidap asma dan sangat senang terkena selsema, demam dan batuk sebab dia duk taska. Sangat ‘picky eater’.. dan berat badan yang sering dapat teguran dari doktor dan nurse.. ‘berat tak cukup’.. hurm.. pening memikirkan masalah ni.

Now.. setelah hampir 3 bulan ambil Meal shake secara konsisten untuk darwish. Meal shakes pertama dah habis pun. Kali kedua saya ambil dengan Laila Ismail. Tiada lagi demam, batuk dan selsema yg kerap.. sangat-sangat kuat makan. Kadang-kadang pilih jugak.. yang xsedap la. Yang paling saya seronok, checkup hospital dia last tuesday haritu.. berat dia dah 10.3kg. saya tersenyum.. apa yang buat saya lagi seronok, next appoinment.. doktor cakap kalau keadaan dia ‘terlebih’ baik dari hari ini, dia xperlu ambil inhaler 2 kali sehari dah.. sekali sehari je. Yahoo!!! harap-harap pasnie dia tak payah pakai terus.. InsyaAllah.
 
Saya sangat yakin Shaklee mampu transform hidup saya sekeluarga.. Thanks a lot.” – Ummi Darwish


TESTIMONI KE-DUA

“Just realize Meal shakeS ni rupanya bukan setakat membantu anak yang picky eater, malah membantu kanak-kanak yang ada masalah ekzema.

Anak saya yang sulung ada masalah ekzema..Selalu garu-garu badan masa tidur dan bila waktu panas .Kulit dia memang kering sampai celah-celah pelipat siku dan bawah lutut mesti teruk sebab dia garu. Sampai kena consult dengan pakar kulit la. Setiap bulan mesti kena beli set pelembap, sabun mandi dan juga ubat makan. Tapi saya tak pernah bagi makan pun ubat kulit tu. Saya hanya apply sabun mandi dan pelembap saja.

But now, since saya bagi makan Meal shakes tiap-tiap hari, memang dia dah takde garu-garu dan mengalami kulit kering. Agak lama juga tak bergantung dengan pelembap-pelembap tu semua. Dah beberapa bulan jugakla. Alhamdulillah, saya baru sedar rupanya Meal shakes ni memang membantu untuk mereka yang mengalami ekzema. Ianya adalah multivitamin yg dapat meningkatkan imunisasi kanak-kanak. Pada asalnya saya beli Meal shakes ni bertujuan supaya anak saya berselera makan. Memang nampak dia sudah berselera makan. Tapi rupanya ada kelebihan lain lagi yang saya tak sedar. So, thank you to Shaklee sebab memang terbukti produknya berkesan.” – Puan Ku Hasnah
 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts