Search results

35 results found.

Ikhtiar Mengandung Dengan GLA – Testimoni

Ikhtiar Mengandung Dengan GLA

 

Asal ada je orang berjaya hamil, Sofia jadi happy sangat.

Ni ada dapat berita gembira daripada anak Shaklee Sofia yang baru register beberapa bulan lepas. Register pun sebab nak dapatkan vita-lea percuma. Hehehe asal nak beli GLA dan B-complex aje.

Tapi dia bakal menjadi ibu beberapa bulan lagi sebab dah disahkan hamil.

Itu dia penangan Shaklee dan rezeki yang Allah nak beri.

Alhamdulillah. Terima kasih kerana bagi Sofia tumpang gembira.  🙂

mengandung dengan GLA

Harga Bukan Ahli: GLA (60 softgel) RM97
Harga Ahli: SAVE 20% 🙂 Klik sini untuk cara jadi ahli.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Nak Kurus Tapi Mengandung – Testimoni

Nak Kurus Tapi Mengandung!

Kali ni Sofia nak kongsi tentang customer Sofia yang mengambil set kurus Shaklee.

Asalnya hendak mengambil set kurus dan set kesuburan tetapi bertindak mengambil set kurus sahaja dahulu kerana kekurangan budget.

Dia mencuba herb-lax, alfalfa dan lecithin. Baru dua minggu makan, terus turun 2 kg! Tapi dia turun tu dengan usaha juga. Katanya dia juga jaga pemakanan – berhenti makan nasi, kafein dan minuman bergas. Setelah melihat hasil dalam masa dua minggu, barulah dia mencuba ESP.

 

nak kurus tapi mengandung

Dua bulan kemudian dia menghubungi Sofia dan memberitahu dia sudahpun mengandung! Memang itupun hajat sebenarnya. Turunkan berat badan dahulu kemudian mengandung.

 

nak kurus tapi mengandung

Tetapi dia tak ambil set mengandung pun. Masih makan set kurus juga. Dia pun pelik. Jadi Sofia beritahu ESP dan alfalfa yang dimakannya untuk kurus pun membantu untuk kesuburan juga. ESP dan alfalfa ada dalam set kesuburan.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Mengamalkan Cadangan Set Untuk Berdiet Tapi Akhirnya Mengandung

Alhamdulillah syukur. Seronoknya Sofia mendapat berita daripada customer Sofia hari ini.



Dua bulan lepas dia contact Sofia untuk mendapatkan set diet dan kesuburan tapi akhirnya dia hanya mendapatkan set diet sahaja. Dan bulan lepas Sofia dah share yang dia dapat kurangkan beberapa kg dalam dua minggu.



Sekali, dapat lagi satu berita gembira kerana dia didapati hamil. Hehehe sebenarnya dalam set diet tu pun ada produk untuk kesuburan juga, iaitu alfalfa dan esp.



Syukur rezeki Allah nak bagi kepada kawan baru Sofia ni. 🙂

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Cergas dan Tidak Lapar dengan Cadangan Set Mengandung

Semalam ada sepupu Sofia datang rumah dan ambil cadangan set untuk ibu mengandung. Dia bagitahu Sofia yang dia tak bertenaga selama kehamilannya. Jadi Sofia cadangkan esp, b complex, vita lea, vitamin c, ostematrix dan OmegaGuard.

Baru sekali makan dah dapat feedback daripada dia. Alhamdulillah hari ini dia bertenaga dan tak lapar.

Suka suka suka bila melihat orang juga mendapat kebaikan Shaklee.

-its all about sharing the things we love and I love Shaklee-

Continue Reading

Related Posts

Testimoni Set Mengandung Shaklee

 

“Pagi ni bawa produk SHAKLEE pergi Poliklinik Wahidah, sebab last visit awal bulan doktor suruh datang balik bawa apa-apa supplement yang tengah consume, alhamdulillah doktor APPROVE!!! Doktor siap cakap bagus makan…that means produk shaklee selamat la kan 🙂
– Moga apa yang dihajati akan tercapai.” – Puan Hanieys Nieysha
 
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Testimoni Set Mengandung Shaklee

Testimoni Set Mengandung Shaklee

“Saya baru bersalin anak ke-3… Seorang Princess yang sangat adorable….. Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin shaklee untuk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dengan vitamin shaklee untuk kehamilan.

Sepanjang preggy saya ambil vita-lea, vit C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix since saya memang tak suka minum susu. Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation. Sampai la ke saat melahirkan. Saya masih rasa sihat dan bertenaga. Sehinggakan proses bersalin kali ni sangat mudah dan cepat. Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda, sakit kontraksi memakan masa 2 hari dengan bukaan serviks baru 2cm. Tapi kali 

ini, sakit kontraksi berlaku sangat sekejap. Sejurus sampai ke hospital, Doktor cek bukaan serviks dah 7cm. Diusung terus ke Labour Room. Sedang nurse & Doktor buat persiapan untuk sambut baby, saya terus saya nak meneran. Doc cuba cek bukaan serviks. Mmg dah 10cm. Dengan 2 kali push je. Saya selamat melahirkan baby girl yang sangat comel. Kulit baby sangat halus mulus, putih merah. Doktor pun puji. Uri cantik, luka perinium sangat minimal dan proses jahitan sangat mudah.


Baby pun sangat baik….disebabkan susu badan saya dah mula mengalir sejurus melahirkan… baby terus tido kekenyangan.” – Puan Anna Eddy



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Testimoni YOUTH Skincare Jeragat

Starter Set YOUTH
YOUTH Starter Set

 

Nak mula menggunakan Shaklee Skincare? Anda boleh mendapatkan YOUTH Starter Set ini. Sesuai untuk mereka yang baru pertama kali hendak menggunakan YOUTH.  YOUTH Starter Set ini mengandungi :

  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser – pencuci
  • YOUTH Perfecting Skin Toner – toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50 – krim siang
  • Advanced Renewal Night Cream (Light) – krim malam

Baca : Rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH

Continue Reading

Related Posts

Kesan Makan Vitamin C Selama Setahun- Testimoni

Kesan Makan Vitamin C Selama Setahun

 

“Untuk kesekian kalinya.. hana share lagi shaklee effect testimoni sendiri. Hehehe

 

Well..nak bisnes kenalah promo diri sendiri dulu. Tu yang bagus tu. Dari situ hana punya spirit pon dengan sendirinya merokettt tinggi. Ehehehe yakin dengan product, baru boleh jual. Gitteww

 

Ouh.. kembali kepada story sebenar, Hana makan SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS shaklee ni setahun, baru dapat effect macam tu. Lama kan? Memang ponnn… tak semua orang sama. Bergantung kepada macam-macam faktor, contohnya, hormon. Well hormon jenis keras kepala. Hehe

 

Lepas setahun, sehari 2 biji vit C hana makan, air tak payah cakap. 300ml sehari. Sungguh tak tipu 
Nahhh vitamin C effect. Tolong jelez keh” –  Cik Hana

 

hana

 

Vitamin Shaklee memang takde mengandungi apa-apa bahan kimia terlarang. Ianya adalah SELAMAT dimakan. Kerana itulah ia mengambil masa yang lama untuk nampak kesan dan ianya bergantung juga kepada badan individu tersebut.

 

Yang penting adalah kesabaran dan konsisten memakannya setiap hari.
 

Untuk Info & Order:
 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Testimoni Seorang Doktor

Testimoni Seorang Doktor

Pernahkah anda bertemu dengan seorang doktor yang tidak mempercayai supplements? Memang ramai di luar sana. Salah seorangnya ialah Doktor Hasifah. Bacakan testimoninya di bawah.

“Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi. Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.

Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.

Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?

Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.

Staffa mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.

Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.”

-Dr Hasifah, happy Shaklee user

 

Kredit : Laila Mukhtar

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts