Akibat Salah Skincare

Akibat salah skincare, kulit yang cantik berubah rupanya. Timbul biji-biji merah seakan ruam yang menyakitkan juga.  Bacakan testimoni di bawah. Sofia sendiri merasa seram. Berhati-hatilah kawan-kawan semasa membuat pilihan skincare ye.

akibat salah skincare

Assalamualaikum. First of all, Nani minta maaf sangat kalau ada sesiapa yang tak selesa atau geli tengok gambar muka Nani kat bawah ni, actually Nani sendiri pun MALU SANGAT nak share, tapi Nani terpaksa share sebab Nani nak bantu orang tak kira lelaki atau perempuan yang ada masalah kulit macam Nani dulu.

Masa kulit jadi macam ni waktu hujung diploma, time tu ikut Along makan Manhattan Fish Market, taula kan restoran tu kan semuanya seafood, Nani pulun makan tak kira la Along belanja. Lepas makan, kulit slow-slow rosak, at first tu memang dah tuduh seafood lah punca, boleh jadi seafood antara punca tapi lepas masuk degree baru sedar, punca sebenarnya sebab Nani pakai local skincare yang ada merkuri, no need to mention which product sebab banyak brand Nani pakai time tu.

Gambar lagi satu tu, yang kulit macam dah clear sikit tu even tak 💯 flawless, tu gambar Nani baru ambil pagi tadi, gambar baru bangun tidur belum cuci muka, terus pakai tudung ambil gambar semata nak buat testimoni ni. Both gambar tak pakai any makeup, both gambar selfie pakai iPhone, lighting jela kot yang lain sikit. Nak tahu macam mana Nani recover balik skin Nani dari gambar kiri ke gambar kanan?

Serious Nani cakap, masa muka breakout teruk tu, Nani stop semua produk skincare tak kira local atau drugstore sebab trauma yang teramat sangat. Lillahi Taala Nani tak pernah pergi dermatologists atau klinik kulit ambil ubat makan ke apa ke sebab Nani bukan orang senang nak gi klinik bayar beratus beribu untuk satu treatment, Nani student je time tu. Pernah balik rumah waktu cuti sem pun Ayah Ummi panggil ustaz datang rumah buat rawatan resdung, tu pun dua kali je rasanya lepastu tak buat dah.

Tapi sejujurnya Nani nak bagitahu asbab ikhtiar dengan Shaklee, Alhamdulillah kulit Nani dah sembuh balik. Nani memang tak pernah consume any supplement even vitamin dekat drugstores, sebab dulu Nani fikir risau effect buah pinggang, Nani memang pantang benda benda macam ni sebab takut. So sebelum Nani consume Shaklee, memang Nani tanya ramai orang, Nani google, buat kajian sendiri, sampai suatu hari tu Allah buka hati Nani untuk beranikan diri untuk cuba Shaklee.

Serious sampai sekarang Nani still consume Shaklee, walaupun tak konsisten pun setiap hari, kadang tu tinggal je, pernah sekali try ubah beli vitamin dekat drugstore, sekali je beli then patah balik consume Shaklee, sebab Shaklee jauh lagi murah dan memang berkesan. And kalau hangpa nak tau, kalau dekat Singapore, Shaklee ni memang dah masuk drugstore, dekat Malaysia ja tak sebab depa tak mohon lesen untuk masuk drugstore. Shaklee ni international product yang dah berpuluh tahun lamanya ada kat dunia ni. (Hangpa pi la google sejarah Shaklee hihi).

Okay malas nak beletiaq panjang, (ni pun dah panjang walaupun dah banyak cut scene 😂) Jadi, Nani memang nak share dekat hangpa semua kebaikan Shaklee. Shaklee ni bukan untuk kecantikan kulit ja, tapi juga utk kesihatan diri. Ada banyak aspek yang Shaklee jaga. Untuk turunkan berat badan, untuk pregnant, untuk berpantang, untuk sakit itu ini, ish macam-macam lah kalau nak list semua satgi tak habih post ni 🤣

 P/s: Utk kes Nani ni, Nani amal set kulit/set jerawat Shaklee. Alhamdulillah

Credit to FB : Dhamiratul Hanani

 

Baca : Rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH

 

Berminat untuk mendapatkan mana-mana set kulit/set jerawat Shaklee? Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665. 

Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

Jangan lupa untuk ikuti Sofia di

FB Personal : Tengku Sofia S Aziz
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *