Promosi November 2016

Promosi November 2016

promosi november 2016

Salam semua

Mesti semua dah tertunggu-tunggu promosi november 2016 kan?

Ada 4 produk yang dipromosikan bulan ni iaitu:

 

1. Lecithin – Beli 3 Percuma 1

lecithin

Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa lecithin amat penting dalam pemakanan kerana ia merupakan sumber fosfolipid yang terdiri daripada kolina dan inositol, iaitu komponen utama membran sel dalam setiap organisma hidup yang berfungsi untuk mengawal aliran nutrien ke dalam dan keluar dari sel.

Lecithin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memelihara kesihatan tubuh.

  • Setiap sajian membekalkan 3.1g lecithin, yang mengandungi 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol
  • Dirumus daripada sumber semula jadi iaitu kacang soya

 

Untuk maklumat lanjut tentang LECITHIN boleh baca DI SINI.
2. Alfalfa (saiz kecil dan besar) – Beli 3 Percuma 1

alfalfa

Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien

dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.

Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

  • Alfalfa daripada sumber semula jadi
  • Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu

 

Untuk maklumat lanjut tentang ALFALFA boleh baca DI SINI.

 

3. Nutriferon – Beli 2 dapat diskaun 5% dan juga Beli 6 Percuma 1

 

nutriferon

NutriFeron® merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.

  • Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi
  • Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun

 

Untuk maklumat lanjut tentang NUTRIFERON boleh baca DI SINI.

 

4. Vita-lea for Children – Beli 3 Percuma 1

 

vita-leachildren

 

FORMULA SERBA BAHARU ini dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan panduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.

  • Membekalkan 18 Vitamin dan Mineral
    • Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak
  • Rumusan Tidak Merosakkan Gigi
    • Dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti
  • Perisa Anggur Yang Enak
    • Sedap dikunyah, pasti digemari oleh kanak-kanak

 

Untuk maklumat lanjut tentang VITA-LEA FOR CHILDREN boleh baca DI SINI.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Berminat untuk mendapatkan produk-produk di atas?

 

Seperti biasa, boleh hubungi Sofia ye.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Ini testimoni customer Sofia yang bekerja sebagai jururawat di sebuah hospital swasta.

Sebagai seorang jururawat beliau perlu tinggalkan bayinya bersama suami di rumah terutama ketika beliau bekerja shift malam.

Sekarang dengan stok yang beliau dapat kumpul dengan asbab makan Shaklee, bayinya tidur lebih lama. Suami nak jaga pun senang.

Susu beliau menjadi lebih banyak, memudahkannya membuat stok. Susunya juga menjadi lebih pekat. Baby jadi cepat kenyang dan tidur lebih lama. Siapa yang tak happy kan?

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Hendak tahu lebih tentang Set Penyusuan Asas Shaklee? KLIK DI SINI.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Cara Menyimpan Susu Ibu

Buat ibu-ibu yang baru bersalin,

Macam Sofia dulu tak banyak ilmu tentang susu ibu. Yang Sofia tahu bila dah direct feed bayi, kita perlu pam. Pam untuk kosongkan breast kita. Dan susu yang kita dah pam tu kita simpan. Kita simpan untuk beri bayi minum lain kali tapi yang penting buat ibu-ibu yang bekerja, kita pam dan simpan agar bayi kita tak kelaparan setelah kita ke pejabat nanti.

Ingat! Susu ibu ialah susu yang terbaik buat bayi anda. Jangan cepat mengalah dan beralih kepada formula. —> Ini yang Sofia pegang dulu. I want to give the best to my baby. NO FORMULA!

Tahukah anda bahawa terdapat masa tertentu untuk menyimpan susu yang telah di pam? Haha, Sofia pun pada mulanya ingat susu tu boleh duk lama-lama atas meja. Rupanya tak boleh. Bakteria boleh hinggap dalam susu dan menyebabkan bayi kita sakit cirit-birit.

Berikut ialah cara penyimpanan EBM (Expressed breast milk) atau susu ibu yang diperah.

Cara Menyimpan Susu Ibu

 

Cara menyimpan susu ibu

Menurut Doktor Pakar Kanak-kanak yang Sofia selalu jumpa untuk Bella, susu ibu yang tidak di simpan dalam peti sejuk, mengikut cuaca di Malaysia hanya boleh bertahan selama sejam atau dua jam sahaja. Lagi panas cuaca kita, lagi senang bakteria hendak membiak.

Itu serba sedikit perkongsian Sofia tentang penyimpanan susu ibu.

Anda mempunyai masalah untuk membuat stok susu ibu? Susu ibu kurang?  Di sini banyak info tentang susu ibu –> Susu Ibu

Jangan lupa untuk menghubungi Sofia jika anda ada masalah untuk membuat menyimpanan stok anda.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Masker Alfalfa Kecutkan Jerawat

Salam Maulidur Rasul semua!

 

10613123_10152694197705958_7483595840264625317_n

Hari ni hari cuti. You all semua buat apa? Sofia tak de nak buat apa-apa hari ni jadi ada lebih masa untuk membuat masker. Alkisahnya sebab pagi tadi masa basuh muka ternampak kat dalam cermin tu ada dua tiga jerawat nak naik. Isyh tak boleh jadi nih. Nasib baik hari ni hari cuti. Ada la masa sikit nak buat masker.

Eh, you all tak tahu ke? Alfalfa ni boleh dibuat untuk detox, kecutkan jerawat. Kita zazzz semua jerawat yang ada kat muka tu 🙂

Jom, Sofia kongsikan cara-cara membuat MASKER ALFALFA –

Langkah pertama

Mula-mula rendamkan beberapa biji alfalfa dengan air suam.

masker alfalfa kecutkan jerawat

Rendamkan beberapa biji alfalfa di dalam air suam. Hehe sewaktu Sofia nak ambil gambar, Bella beri kepada Sofia Mickey Mouse tu suruh teman mama.

Langkah ke-dua

Hancurkan alfalfa yang sudah direndam.

Bila dah beberapa minit terendam dalam air, senang kita untuk hancurkannya.

Bila dah beberapa minit terendam dalam air, senang kita untuk hancurkannya.

 

Langkah ke-tiga

Bila dah hancur, kita tepek kat muka. Tunggu kering, kemudian kita bilas sehingga bersih.

3

Adeh. Mama dah siap pakai masker alfalfa. Bella tengok mama sambil jerit, “Hantu! Hantu!” Dah lama sikit Bella datang kat mama bawa sekotak tisu. Diberi sehelai tisu kepada mama. “Apu (sapu),” kata Bella. Mama : Sapu apa? Bella : Tu (sambil tunjuk ke muka mama) 😀

Langkah ke-empat

Tengok kat cermin ada lagi ke tidak jerawat tu? In my case, ada lagi sedikit jer dan nampak macam dah kecut sikit.

 

You all cubalah.

————————————————–

Hendak mendapatkan Alfalfa Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga mengubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button

Promosi Shaklee Januari 2015 : Vivix, Alfalfa dan Vita-Lea for Children

Selamat Tahun Baru 2015! Rasa macam baru je mula tahun 2014, sebenarnya dah tamat dan memasuki tahun 2015. Nowadays memang cepat je rasa masa berlalu.

Begitu juga dengan anak. Kadang-kadang terasa baru sahaja melahirkannya semalam. Rupa-rupanya dah 2 tahun lebih sudah.  🙂

Pagi tadi kami dikejutkan oleh sms yang kami terima daripada Shaklee. Ingatkan sebab hari ni public holiday, lambatlah kami akan mendapat berita tentang promosi yang dibuat oleh Shaklee untuk bulan Januari 2015.  Ternyata sangkaanku salah. Awal pagi lagi kami sudah mendapat khabar gembira.

BERITA 1

142006918484187

Sofia tak ingat berapa lama cinch tea ni takde di pasaran. Agak-agak ada dalam 6 hingga 7 bulan kut. Sofia memang suka minum cinch tea ni. Kalau mengantuk, minum secawan terus segar. KLIK SINI untuk lebih info tentang Cinch Tea.

BERITA 2

promosi shaklee januari 2015Sofia rasa macam nak melompat bila baca tentang Vita-Lea for Children ni. Mana tak. Dah 2 tahun menghilang. Kini ia kembali dengan NEW IMPROVED FORMULA. Sepanjang 2 tahun ia tidak ada di pasaran, ramai ibu-ibu yang mencarinya.

BERITA 3 – PROMOSI SHAKLEE JANUARI 2015

VITA LEA FOR CHILDRENPromosi Pertama – VITA-LEA FOR CHILDREN BELI 3 PERCUMA 1

 

vivixPromosi Ke-dua – VIVIX BELI 6 PERCUMA 1

Promosi Ke-tiga – VIVIX BELI 2 DAPAT DISKAUN 5%

Alfalfa Complex Promosi Ke-empat – ALFALFA BESAR BELI 6 PERCUMA 1

Promosi Ke-lima – ALFALFA BESAR BELI 2 DAPAT DISKAUN 5%

Promosi Ke-enam – ALFALFA KECIL BELI 6 PERCUMA 1

Promosi Ke-tujuh- ALFALFA KECIL BELI 2 DAPAT DISKAUN 5%

Bukan itu sahaja. Dengan setiap pembelian 6 botol VIVIX pada bulan Januari ini, anda juga akan turut menerima:

– Free 1 botol VIVIX bernilai RM475

– Free Shaklee Membership bernilai RM65

– Menerima Cash Bonus daripada Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan Februari 2015 sebanyak RM250.

– Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli (less 20% – 33%) dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang daripada Shaklee

– Mendapat bimbingan step-by-step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di support group kami.

 

Manakala, setiap pembelian 2 botol VIVIX pada bulan ini pula akan menerima:

– Free Shaklee Membership bernilai RM65

– Menerima Cash Bonus daripada Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan Februari 2015 sebanyak RM36.

– Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli (less 20% – 33%) dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang daripada Shaklee

– Mendapat bimbingan step-by-step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di support group kami.

 

KLIK SINI untuk lebih info tentang VIVIX.

KLIK SINI untuk lebih info tentang ALFALFA.

 

Hubungi kami untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...