KISAH MYELODISPLASTIC SYNDROME

KISAH MYELODISPLASTIC SYNDROME

 

MYELODISPLASTIC SYNDROME

 

Kenapa asyik kena masuk darah???? – tu soalan popular.. orang selalu tanya makcik.. ??

Sel darah kita ni sumsum tulang yang keluarkan.. Lepas ambil air sumsum tulang (bone marrow aspirate trephine) Doktor dapati sel darah yg sumsum tulang makcik buat ni tak sempurna.. Ade “spec” yang dia tak ikut (macam kilang lak kan)


Bila sel tu tak menjadi, sumsum “tak luluskan” sel tu untuk keluar ke tubuh badan makcik.. (siap ada QC tuh ??) So dia stay dalam sumsum dan mati kat situ jer..


Tubuh badan makcik apa cerrr??? Tak dapat lah darah
Tapi mcm org lain, badan makcik pun perlukan darah untuk angkut oksigen
So kena lah masuk darah manually setiap bulan ??

 

Kenapa jadi mcm tu?? Doktor kata badan kita ni ada antibodi untuk serang penyakit tapi antibodi makcik ni terlebih aktif dia pi serang dengan sel-sel makcik sekali.. Hampeh betol antibodi tu.. Lain orang suruh, lain dia buat ??

 

Kesimpulannya masalah makcik ni masalah sel..

 

Dulu makcik survey supplement2 untuk selular.. Ya ampunnn mahai2 semua hah! Setelah dicongak berapa banyak kena ambik dalam seunit tahan untuk berapa lama semua tu, VIVIX yg PALING MURAH! Haaa VIVIX yang korang duk kata mahaiii tu lah.. (Tapi eksperimen kat mak kencing manis, terbukti berkesan baru guna kat diri sendiri..keji tak??????)

 

Selain VIVIX, makcik makan jugak kismis, kurma, buah delima (erm yg ni lama dah tak makan) dan madu.. Tapi madu tu makcik xleh amik direct jadi sakit perut so makcik bancuh dengan air..perah lemon sedap! Hehe.. Air zamzam pon lama dah tak beli..

 

Perubatan alternatif pon pergi.. Paling best pergi Rawatan Darul Syifa Bangi, Ustaz Harun Din kata kat makcik “Inshaa Allah baik nanti ni” sambil senyum.. Ntah kenapa kata-kata Ustaz buatkan makcik rasa semangat dan terusss percaya yg penyakit ni akan sembuh nanti.

 

Kredit : Munira Mustika

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...