B-Complex Anti Stress

B-Complex Anti Stress – Testimoni

 

Siapa kat sini selalu moody? Selalu sentap? Selalu marahkan anak bila dah penat? Kesian kat anak tau.

 

b-complex anti stress

Customer Sofia ni baru masuk kerja selepas berpantang siang tadi.

Katanya emosinya lebih terkawal sejak makan b-complex.

B-complex memang anti-stress. Jadi dapatlah kawal emosi tu.

 

Agak-agaknya vitamin B yang mana satu yang dapat kawalkan emosi tu? Sebenarnya yang bertidak untuk mengawal stress, emosi, mood dan juga depression ialah Vitamin B12. Vitamin B12 tidak dihasilkan oleh tubuh badan kita. Dan kebanyakkan orang tidak mendapat khasiat vitamin B12 yang secukupnya setiap hari.

Kekurangan Vitamin B12 juga menyumbang kepada –

  • peningkatan risiko penyakit jantung
  • keletihan dan
  • anemia (kekurangan sel darah merah)

 

Buat yang selalu moody tak tentu pasal tu, cubalah makan sebiji B-Complex setiap hari.

 

 Kalau nak cuba sebotol mesej Sofia ye. Harga retail cuma rm53.75 dan cukup untuk penggunaan selama 4 bulan.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

B-Complex Kencing Kuning

Apa???

 

Makan B-Complex Kencing Kuning

 

Pernah tak kawan-kawan makan B-Complex? Perasan tak kencing korang jadi warna kuning?

Hehe ramai customers Sofia yang pertama kali ambil B-Complex ni mesej Sofia panik, “Kenapa saya makan B-Complex kencing jadi warna kuning??? Banyak toksinkah saya?”

Tak kurang juga yang bertanya, “Ini ke healing crisis yang akak bagitahu saya tu?”   😀

Biasanya mereka yang mengambil B-Complex, kencing mereka akan menjadi warna kuning cerah/terang.  Ada yang berwarna kuning gelap.

 

Mengapa ini terjadi?

Ini adalah kerana vitamin B merupakan vitamin larut air. Ia bermaksud lebihan vitamin B akan disingkir keluar dari badan. Salah satu cara penyingkiran adalah melalui air kencing. Vitamin B-Complex Shaklee mengandungi vitamin B2 (riboflavin) yang warna molekulnya adalah warna kuning.  Jadi bila terdapat lebihan vitamin B dalam badan, ianya akan disingkirkan melalui air kencing dan kandungan B2 tadi akan menyebabkan air kencing berwarna kuning.

 

Kenapa Saya Makan B-Complex jenama lain kencing saya tak berubah warna?

Cuba anda cek kandungan vitamin B jenama tersebut. Adakah vitamin B2 terkandung dalam B-Complex jenama tersebut?  Atau ianya dalam kuantiti yang terlalu sedikit sahaja?

 

b-complex_shaklee-diffrent

Kandungan vitamin B dalam sebiji B-Complex Shaklee. Ianya lengkap dengan kesemua 8 vitamin B

 

 

b-complex kencing kuning

Antara Manfaat B-Complex

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Nak terus dapatkan daripada Shaklee? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.  Sebotol hanya RM53.75 sahaja dan mengandungi 120 biji.

 

esell-shaklee-logo

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Bell Palsy

Apakah Bell Palsy?

 

Menurut WebMD,

“Bell’s palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop. The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva. This condition comes on suddenly, often overnight, and usually gets better on its own within a few weeks.”

Continue reading

Share Button

Panduan Vitamin Semasa Hamil

Panduan Vitamin Semasa Hamil

 

Ramai ibu mengandung yang mengabaikan pengambilan vitamin sewaktu mengandung. Even vitamins yang doktor prescribe pun tak nak ambil juga. Berbagai-bagai alasan yang diberi seperti makan tapi muntah balik, perut tak nak terima vitamin, tak sedap dan macam-macam lagi.

 

Alhamdulillah masa Sofia mengandungkan Bella dahulu takde masalah tak nak makan vitamin. Cuma ada masalah takde selera makan sahaja dan susu. Cukup takleh nak minum susu masa tu. Aih.

 

Kali ni Sofia nak kongsikan tentang vitamin-vitamin yang  penting semasa hamil. Ni bukan untuk saje-saje makan. Vitamin-vitamin ni penting untuk tumbesaran janin dalam kandungan. Nak baby kita sihat kan? Haa makan vitamin yang doktor suruh makan tu ye.

 

panduan vitamin semasa hamil

Set Kehamilan Shaklee

 

Tak nak makan vitamin yang doktor prescribe? Nak cuba makan set kehamilan Shaklee?

 

Antara sebab-sebab ibu mengandung memilih Shaklee adalah :

– Kerana Shaklee memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk.
– Kerana produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.

 

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada ESP, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Vita-lea (multi-vitamin), Ostematrix (kalsium) dan OmegaGuard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3).

Klik untuk testimoni mereka yang menggunakan set kehamilan Shaklee.

 set ibu hamil————————————————–

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

 

esell-shaklee-logo

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button

Set Tambah Berat Badan Shaklee

Set Tambah Berat Badan Shaklee

 

Mempunyai masalah berat badan? Adakah anda seperti wanita di dalam gambar ini?

 

set tambah berat badan

Jangan khuatir. Anda boleh mencuba produk-produk seperti di bawah sebagai usaha untuk menambah berat anda.

 

1) Meal Shakes

Mengandungi 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya dengan kalsium, fiber dan protein. Berperisa vanilla dan sedap jika diminum begitu sahaja bersama air kosong/susu.

 

2) Vita-Lea


Mempunyai 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Khasiat lainnya, membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid/beguk, memberi badan rasa bertenaga dan tidak mudah lesu, menjadikan kulit sentiasa tegang, menelak pitam dan pening.

 

3) B-Complex

Mempunyai 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan, mengawal kadar metabolisme dalam badan, mengekalkan kesihatan kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan, memberi mood happy dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

 

CARA MAKAN SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE

✿✿PAGI(SARAPAN)✿✿
Makan pagi mesti, tak kisah nak makan apa. Tak perlu nak berpantang.
Selepas tu, minum susu 1 gelas yang dah dibancuh dengan 1 sudu meal shakes.
Kemudian makan vita-lea 1 biji dan b-complex 1 biji.

✿✿MINUM PAGI✿✿
Makan roti atau kuih, kemudian minum susu 1 gelas

✿✿LUNCH✿✿
Makan nasi dan ikut kumpulan yang bergizi, ada sayur dan daging/ikan/ayam/telur. Makan seperti biasa saja, tak banyak pun takpe.

✿✿TEA TIME✿✿
Makan roti, minum susu 1 gelas yang dah dibancuh dengan 1 sudu meal shakes

✿✿MAKAN MALAM✿✿
Sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur…nasi dan lauk pauk..sikit pun tak pe..tak perlu terlalu banyak, yang penting makan. Kemudian ambil vitalea 1 biji lagi.

✿✿10 minit sebelum tidur✿✿
Makan roti sekeping..diikuti dengan minum susu 1 gelas.

Sumber : vitaminderoyale.com

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...