The Shaklee Effect Videos

The Shaklee Effect Videos

Di post ini Sofia nak kongsikan video-video testimoni Shaklee yang telah dikongsikan di National Conference Mei lalu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QqXU7BsWdoY

 

https://www.youtube.com/watch?v=fbUdZPLLNxA

 

https://www.youtube.com/watch?v=jQg2a6ZDdpY

 

https://www.youtube.com/watch?v=l0F2pGjR7Es

 

https://www.youtube.com/watch?v=3Xy95gjNd70

 

https://www.youtube.com/watch?v=qlr3qm_O7Vk

 

https://www.youtube.com/watch?v=mODkH4l9LZ8

 

https://www.youtube.com/watch?v=dKMbxI2GJSs

 

https://www.youtube.com/watch?v=bzfbYIYYGfI

 

https://www.youtube.com/watch?v=lWYftX5tt1U

 

https://www.youtube.com/watch?v=L1U8wYgq4gk

 

Teruja dengan testimoni-testimoni tersebut? Dapatkan produk Shaklee pertama anda hari ini dan rasai perbezaannya.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Continue Reading

Related Posts

Keahlian Ekspres

Apakah Keahlian Ekspres?

Shaklee telah mengumumkan tentang Keahlian Ekspres beberapa hari lalu. Secara ringkas, ianya adalah cara mudah untuk mendaftar keahlian sebagai ahli Shaklee.

Selalunya, sesiapa yang berminat boleh menghubungi mana-mana ahli yang berdaftar dan mendaftarkan diri di bawah mereka melalui beberapa proses.

Tetapi kali ini, anda hanya perlu mengisi borang di laman web shaklee sahaja.

Isikan maklumat yang dikehendaki di link ini http://www.shaklee.com.my/?joinnow=905873 dan teruskan pembayaran yuran pendaftaran sebanyak RM68.90 melalui kredit kad ataupun debit kad anda.

keahlian ekspres

Anda juga boleh terus membuat belian produk yang kehendaki dan anda dah boleh membeli dengan harga ahli.

Terdapat caj pos sebanyak RM10.60 untuk Semenanjung Malaysia dan RM21.20 untuk Sabah dan Sarawak.

Semua ini berlaku tanpa anda perlu menghubungi Sofia dan menyerahkan duit pendaftaran kepada Sofia. Mudah bukan?

Selepas pendaftaran di terima, Sofia juga akan dimaklumkan tentang pendaftaran anda dan Sofia akan menghubungi anda untuk memberitahu langkah seterusnya seperti cara berniaga (jika mahu) dan cara makan supplemen yang anda telah beli.

Anda masih lagi boleh mendaftar dengan cara yang lama. Untuk ini, anda perlu menghubungi Sofia ye.

Untuk Keterangan Lanjut:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves

kedai vitamin
Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves 😀

 

Shaklee is a home based business. Oleh itu, ianya beroperasi direct dari rumah. Kedai Vitamin Shaklee kami, kami berikan nama Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves kerana kami berada di kawasan tersebut.

Ianya merupakan kedai yang paling senang kerana ianya di rumah sahaja. Sambil berniaga, sambil menjaga anak di depan mata.

Kedai Shaklee Sofia berada di Taman Samudera, belakang Giant Batu Caves.

Kami juga membuat penghantaran sehingga ke muka pintu di sekitar kawasan Gombak dan Batu Caves termasuk Sri Gombak, UIA Gombak, Taman Greenwood, Jalan Gombak, Gombak Setia dan Danau Kota.

Penghantaran seluruh Malaysia dibuat menggunakan perkhidmatan poslaju.

Berminat dengan produk atau berminat untuk menjadi ahli Shaklee?

Tanya kami hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Pengiktirafan Oleh Shaklee Lagi

Salam semua

 

Semalam telah berlangsungnya Shaklee Motivation and Recognition Rally di Shah Alam Convention Centre. Sofia sekeluarga telah mendapat jemputan untuk mendapat award yang berupa sijil daripada pihak Shaklee.

 

Shaklee is indeed a family business. Sampai naik ke atas pentas pun bersama suami dan anak juga. Alhamdulillah dipertemukan dengan perniagaan ini. 🙂

 

Takde apa nak diceritakan. Just enjoy the pictures ye!

 

Pengiktirafan oleh Shaklee

1507581_10152477218080958_2194825977197619030_n
Sedang beratur ke atas pentas
1604406_10204091807310944_3653160764607073546_n
Bersama adik-beradik Shaklee yang hadir. We are a close group. Selalunya berjumpa di whatsapp group sahaja. Sesekali berjumpa di event sebegini.
pengiktirafan oleh shaklee
Di atas pentas bersama Mr Victor Lim, President Shaklee Malaysia
10686972_10152477215545958_5836782848221926828_n
Bella 🙂
10346388_10204091810191016_5707344260085269228_n
Kami bersama dua orang Shaklee Masters

p/s – Kalau berminat nak bersama Sofia dalam perniagaan ini, jangan lupa hubungi Sofia ye.

KLIK SINI untuk mengetahui bagaimana untuk menjadi ahli Shaklee.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Penyebab Gastrik dan Punca-punca Lain

Apa itu Gastrik?

istilah perubatannya, gastritis
sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut. 

Penyebab Gastrik

Perut meliputi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas di kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk. Orang dewasa mempunyai perut sepanjang lebih kurang 25 sentimeter dan boleh mengembang untuk menampung sehingga satu gelen makanan dan minuman.Tisu perut tersusun rapat dan berlipat sesama sendiri seperti kipas semasa perut kosong. Apabila ada makanan, lipatan ini terbuka dan mengembang. Dalam perut inilah makanan diproses dan disimpan sebelum ia dibuang melalui usus. Daripada mulut, makanan perlu melalui saliran makanan yang panjang dan berotot yang dinamakan sebagai esofagus sebelum sampai ke perut. Dinding perut pula ada beberapa lapisan otot yang menggodak makanan sehingga hancur.

Kelenjar pada dinding perut, dalam masa yang sama, merembeskan jus gastrik termasuk enzim dan asid perut bagi membantu mencernakan makanan. Salah satu asid termasuklah asid hidroklorik yang bersifat kakis dan boleh melarutkan besi. Bagaimanapun, kehadiran mukus atau cecair bikarbonat dapat menyeimbangkan paras keasidan dalam perut dan melindungi tisu perut.

Punca-punca Lain Gastrik

~Penggunaan kerap ubat penahan sakit bagi melegakan kesakitan tertentu seperti aspirin, ibuprofen dan naproxen
~Pengambilan alkohol yang berlebihan
~Pengambilan kokain
~Merokok
~Stres
~Gangguan autoimun
~Penyakit crohn
~Radiasi dan kemoterapi
~Makan atau minum bahan-bahan menghakis seperti racun
~Pengaliran semula hempedu ke dalam perut
~Rembesan asid gastrik yang berlebihan
~Jangkitan kuman/parasit, terutamanya di kalangan mereka yang lemah sistem ketahanan badannya
~Lain-lain masalah perubatan seperti HIV/AIDS, penyakit buah pinggang.

Gastritis Terbahagi Kepada Dua

~Akut
apabila keradangan berlaku secara mengejut lazimnya disebabkan oleh gabungan klasik mual dan rasa panas membakar atau ketidakselesaan pada bahagian atas abdomen/hulu hati.
~Kronik
terjadi secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang, cenderung menyebabkan kesakitan dan rasa terlalu kenyang atau hilang selera makan selepas makan sedikit.

Testimoni Pesakit Gastrik yang Mengambil ESP

Testimoni 1

“Assalamualaikum semua.
Nak share pengalaman saya hari ahad lepas, terkena gastrik akibat angin selepas makan cempedak goreng (sebab tak tahu cempedak tu angin) dah le bantai banyak pagi tu…sedap le katakan…huhu..dah le sedang pregnant 7 bulan. Memang seksa, satu hari muntah-muntah cirit-birit…sampai dah takde apa dah nak keluar dari badan ini…makan sedikit muntah balik…minum air muntah balik.. huhuh. Adik dalam perut pun tak duduk diam sebab lapar perut kosong agaknya…last-last pergi la klinik…klinik pula bagi ubat tahan muntah, ubat sakit angin dengan ubat cecair kapur tu…ambil sebelum makan…tak sampai setengah jam muntah balik semua tu…uhhuhu…memang buntu tak tahu nak buat apa dah…sampai la malam tak makan apa-apa…cuma minum air panas suam aje…sebab takut muntah kan…sebelum tidur dah nekad ni nak ambil ESP sebab dari siang perut kosong…nanti jadi teruk pula kan…dah la berbadan dua lagi…kesian adik heheh…bancuhla ESP + milo dengan air suam-suam satu gelas (ESP + air kosong pun boleh sebenarnya)…saya tak letak susu sebab nanti mudarat pula kan…lepas minum tu sendawa-sendawa aje (tawakal dan doa je sebab yakin protein boleh kurangkan asid dalam perut)…risau juga muntah balik…lama-lama dalam setengah jam perut pun dah rasa selesa, dah tak muntah…syukur Alhamdulilllah…keesokan paginya dah boleh makan macam biasa…cuma jaga-jaga la makanan yang angin dan pedas berminyak..heheh
fuh panjang lebar pula berleter…tapi memang best la sebab ada ESP sebagai penyelamat so sesiapa yang kena gastrik tetiba tu boleh la try macam cara saya tu…memang saya pun penggemar tegar ESP dah nak dua tahun dah heheh 🙂
Selamat mencuba!”
Testimoni 2

“Saya pun penghidap gastrik tegar. Kalau attack memang gila sakit. Dah try ESP untuk seminggu, semalam tetiba teringin nak minum air limau tu. Alhamdulillah!!! Sangat-sangat terkesan. Saya tak kena gastrik attack macam selalu. Syukur sangat.”

Testimoni 3
“Saya nak kongsi sikit jer…saya dan hubby minum ESP…saya minum untuk hilangkan gastrik masa mengandung dan Alhamdulillah memang dah takde serangan gastrik sejak minum ESP…hubby pula, semalam dia cakap sejak minum ESP dah takde rasa lapar pagi-pagi dan sakit ulu hati…dan yang paling saya happy dengar, hubby cakap dia dah kurang hisap rokok sejak amalkan ESP…Alhamdulilllah…”
Testimoni 4
“Assalamualaikum…dah dekat setahun tak kena gastrik. Biasa kalau kena gastrik terus telan pil gastrik yang beli dekat klinik. Setengah hari juga la baru lega…tapi baru-baru ni diserang gastrik pula. Banyak sangat minum kopi kut…ubat gastrik memang dah lama tak beli.  Teringat ESP. 10 minit lepas minum ESP…dengan izin Allah…gastrik terus hilang serta merta! Syukur…tak perlu menahan sakit sampai setengah hari…Alhamdulilllah..”
Klik di sini untuk mengetahui bagaimana ESP bantu mengurangkan gastrik.
ESP
ESP

————————————————–

 
Hendak mendapatkan ESP Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini
esell-shaklee-logo
ATAU boleh juga mengubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts