FUNGSI LECITHIN?

APA FUNGSI LECITHIN?

Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

Bila lemak dah terapung kita FLUSH dengan Herblax pula dan kasi buang lelemak tu.

Ha best ke best? ??
Sape nak angkat tangan skit

* Ini gambar Master Firdhaus Zulkifli yang berjaya turunkan berat badan beliau dengan hasil senaman, pemakanan dan pengambilan supplement.

fungsi lecithin

Nak tahu lebih lanjut tentang khasiat dan fungsi lecithin? KLIK SINI.

 

Untuk Info & Order:

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Set Paling Hangat Sempena Promosi Alfalfa Januari 2014

Inilah set yang paling hangat bulan ini. Set budget kurus yang terdiri daripada alfalfa untuk detox dan lecithin untuk cairkan lemak. Kenapa ianya hangat dan menjadi buruan orang ramai? Kerana bulan ni bulan promosi alfalfa so indirectly set-set yang mengandungi alfalfa menjadi sangatlah murah. Encik dinosaur pun sukakan set alfalfa dan lecithin ini! Ggrrr!!!!

Bagaimana set ini berfungsi untuk menguruskan? Boleh baca di sini

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665

COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Share Button

Susu Mencurah-curah dan Body Pun Slim

Susu Mencurah-curah dan Body Pun Slim

 

susu mencurah-curah
Siapa yang nak susu mencurah-curah dan badan pun slim sama?  🙂

Cadangan set milk booster terdiri daripada minuman soya ESP dan Alfalfa dan apabila ianya di tambah dengan lecithin, terus jadi untuk slimming kerana lecithin berupaya untuk mencairkan lemak.

 
Apa lagi yang anda boleh dapat daripada set ini?
– baby jadi kenyang kerana susu yang lebih banyak dan pekat
– kulit baby dan ibu jadi halus mulus kerana protein soya yang berkhasiat
– ibu boleh turunkan berat badan
– lecithin juga berfungsi untuk melancarkan saluran susu (clear milk ducts) yang tersumbat 
– alfalfa juga mempunyai banyak khasiat di antaranya “mengetatkan” yang longgar, menghilangkan keputihan dan membantu mengurangkan resdung.
 
Tengok tu!!! 3 produk tapi banyak khasiat yang anda boleh dapat.
Klik sini untuk lebih info tentang Lecithin.
Klik sini untuk lebih info tentang ESP.
Klik sini untuk lebih info tentang Alfalfa.
Berminat? Jangan segan-segan untuk menghubungi Sofia 🙂
 
 
 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Set Kurus Shaklee – Set Terhangat Bulan Ini

Salam semua!

 

 
Hari ni nak cerita tentang set yang terhangat bulan ini. Set apa ye??? Haha…tentulah set kurus Shaklee! Ramai yang sedang mencari set ini sebab dah banyak makan benda-benda yang berminyak dan menggemukkan pada 1 Syawal yang lepas. Cuba bayangkan jika dalam sebulan berpuasa dapat turun 3kg tetapi pada 1 Syawal, terus naik 6kg??? Haaa…. siapa tu? Ooops. Takleh mention nama kat sini  🙂

 

 
Cadangan set budget kurus ialah Alfalfa, Lecithin dan Omega Guard. Kalau nak budget lagi, boleh try Alfalfa dan Lecithin. Kalau nak yang budget lagi boleh try Lecithin sahaja. Depends pada kewangan individu. Hasilnya pun tentulah bergantung kepada penggunaannya. Yang penting, ini bukanlah ubat kurus. Penggunaan yang konsisten selama beberapa minggu atau bulan, insyaAllah akan mendatangkan hasil yang diidamkan.
set kurus shaklee
 
Sebenarnya untuk menurunkan berat badan kita perlu 3 perkara. Pertama detox. Kedua cairkan atau bakarkan lemak dan ketiga protein untuk membina semula otot-otot. Tetapi disebabkan ini adalah set budget, kita bercerita tentang detox dan cair/bakarkan lemak dahulu.
 

Detox dengan Alfalfa

 
 
Alfalfa adalah tinggi dengan klorofil, vitamin C, B1, B2 K dan lain-lain nutrien dan ia membantu menyahtoksik sistem. Ia boleh membantu proses detoksifikasi, kencing manis, ketidakselesaan pencernaan dan sendi dan tisu penghubung. Ia telah terbukti membantu mengurangkan paras kolesterol darah dan untuk membersihkan laluan darah.
 
Walau bagaimanapun, individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil alfalfa.
Cairkan Lemak dengan Lecithin

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya.
 
Salah satu fungsi lecithin ialah membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah. Lecithin juga diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman.
Bakar Lemak dengan Omega
 
”Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them.” Source: http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Bagaimana asid lemak (fatty acids) boleh membakar lemak?

Omega-3 lemak yang terdapat di dalam Omega Guard membantu membakar lemak dengan membantu badan bertindak balas lebih baik kepada hormon dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis). Leptin memberitahu badan (otak) untuk menyekat selera makan dan membuat anda kurang makan supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan. Leptin meningkatkan metabolisme dengan meningkatkan pengeluaran tiroid (tiroid mengawal metabolisme). Leptin juga menyebabkan badan membakar lemak untuk tenaga.
Omega-3 lemak juga dapat membantu mengurangkan berat badan dengan mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah.
 
Untuk Ibu Menyusu
Set ini juga baik untuk ibu-ibu menyusu kerana alfalfa membantu untuk menggalakkan susu ibu. Lecithin melancarkan saluran susu (tiada lagi kesakitan daripada saluran susu yang tersumbat!) dan Omega Guard pula mengandungi DHA yang membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar.


 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...