7 Sebab Kenapa Saya Suka Bagi Anak Makan Chewable Vita-C

Chewable Vita-C

 

7 sebab kenapa saya suk bagi anak makan Chewable Vita-C :

 

1. Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi

2. Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam

3. Menguatkan struktur gigi dan gusi

4. Membantu proses penghadaman

5. Membentuk sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)

6. Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi

7. Membantu dalam proses pemulihan kudis

Bella pun suka makan sebiji Vitamin C setiap hari  🙂

 

chewable vita-c

 

Harga Bukan Ahli: Chewable Vita-C Plus 100mg (90 tablets) RM39.75
Harga Ahli: SAVE 20% 🙂 Klik sini untuk cara jadi ahli.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Vitamin C Tidak Dapat Disimpan

vitamin C tidak dapat disimpan

Tahukah anda vitamin C tidak dapat disimpan dalam tubuh badan kita? Oleh itu kita perlu memakannya setiap hari.

Antara kebaikan Vitamin C –

1. Meningkatkan sistem imun –> sangat elok untuk mereka yang sering demam

2. Pertahanan semulajadi terhadap sinaran uv –> sangat elok untuk mereka yang banyak bekerja di bawah sinaran matahari.

3. Memperbaiki insomnia dan stress.


4. Membantu mencegah Ulser –> tidak menyakitkan perut mereka yang ada gastrik

5. Membentuk kolagen –> untuk kulit yang sihat.


6. Membantu mengelakkan cancer

7. Menghalang pigmentasi –> membantu mendapat wajah yang cerah dan berseri.

Lebih info tentang Vitamin C Sustained Release di sini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Set Kesihatan Kanak-kanak

Anak-anak dah mula ke sekolah minggu ni.

Masa ni lah kebanyakan ibu bapa mula mencari supplement untuk anak-anak agar mereka kekal bertenaga sepanjang musim persekolahan.

belanjan vitamin untuk kanak-kanak
Kata orang, “you are what you eat”. Hentikan pemberian jajan dan makanan yang jelas tak bernutrisi. Minda kanak-kanak masih belum habis terbentuk. Mereka perlukan makanan minda untuk menolong mereka agar berjaya

Sebagai ibu, apa yang kita boleh berikan kepada anak-anak kita?

Shaklee telah membuat kajian mendalam dan senarai supplement di bawah adalah sesuai untuk kanak-kanak. Antaranya adalah :

1. Meal Shakes – minuman yang mengandungi pelbagai jenis vitamin dan mineral untuk bekalan tenaga anak-anak. KLIK SINI untuk lebih info tentang Meal Shakes.

2. Vita-lea for Children – multi vitamin berperisa anggur membekalkan nutrisi yang tak dapat diperolehi daripada pemakanan. KLIK SINI untuk lebih info tentang vita-lea for children.

3. Chewable Vitamin C – untuk sistem imun anak. Jika anak kerap demam atau selesema ada kemungkinan dia kekurangan vitamin C. KLIK SINI untuk lebih info tentang Chewable Vitamin C.

4. OmegaGuard – minyak ikan tulen untuk membantu anak lebih fokus dalam pembelajaran. KLIK SINI untuk lebih info tentang Omega 3 dan minda kanak-kanak.

Berikan yang terbaik buat anak anda.

Saya sudah.

kids

————————————————–

 
Hendak mendapatkan Set Kesihatan Kanak-kanak Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini
esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga mengubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Bella dan Chewable Vita-C Plus

“Butak!!! Butak!!!” Kata Bella bila kotak Shaklee sampai tadi.

Ada apa dalam kotak tu? Beberapa botol Chewable Vita-C. Sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa.

Kanak-kanak menyukainya kerana rasa masam-masamnya. Bella memang suka! Setiap hari minta diberi makan sebiji.

Vitamin c memang elok untuk sistem imun. Alhamdulillah, sejak makan chewable vita-c Bella jarang dihinggap selesema. Kalau terkena pun x lama. Sehari sahaja.

Nak cuba untuk anak-anak?

Sebotol hanya RM37.50 sahaja dan mengandungi 90 tablet. Cukup untuk penggunaan selama 3 bulan! Murahkan?

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Cadangan Set Menyusu Semasa Berpuasa

Risau, risau, risau. Itu yang dirasakan menjelang bulan Ramadhan ini. Risau susu badan tak cukup untuk si kecil yang tersayang.
Saya rasa bukan saya seorang yang merasa begitu. Pasti ramai lagi yang macam tu kan?
Sepanjang Syaaban ini, saya mula mengganti puasa saya. Alhamdulillah, dengan Shaklee saya masih dapat menyusu anak saya walaupun sedang berpuasa.
Apa yang saya makan?

Semasa bersahur saya makan nasi, beberapa biji buah tamar dan saya bancuh air nestle bliss bersama Energising Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Tak lupa juga saya makan vitamin b-complex dan juga alfalfa. ESP dan Performance Drink membuatkan saya kenyang dan kurang dahaga sehingga waktu berbuka. Vitamin b-complex pula memberikan saya tenaga yang diperlukan sepanjang hari dan alfalfa memastikan susu sentiasa ada.
Selepas berbuka pula, saya akan makan alfalfa, vita-lea (multi-vitamin) dan chewable vitamin C. Sebelum tidur saya telan 4 biji Ostematrix agar kalsium untuk tulang saya mencukupi (ibu menyalurkan kalsium kepada anak ketika hamil dan selepas hamil melalui susu ibu. Jika ibu tidak dapat kalsium yang mencukupi, risiko mendapat penyakit osteoporosis adalah tinggi).
InsyaAllah dengan kedatangan Ramadhan ini saya akan kekal bertenaga dan yang penting susu untuk Bella sentiasa ada dan mencukupi.
Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading