Badan Tanpa Air

Badan Tanpa Air

 

Pernahkah anda terfikir apa yang terjadi kepada badan kita tanpa air yang mencukupi?

 

Kita digalakkan untuk minum 1 liter air bagi setiap 25kg berat badan kita. Oleh itu, seorang dewasa yang mempunyai berat sebanyak 55kg seharusnya minum 2.20 liter sehari.

 

Berapa ramai di antara kita minum kuantiti air yang cukup setiap hari?

 

Mari kita lihat apa akan terjadi kepada wajah kita jika kita tidak minum air yang mencukupi.

 

badan tanpa air

 

Nak cantik secara semula jadi? Minumlah air dengan kuantiti yang diperlukan oleh badan anda.

 

Jangan lupa menghubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.  🙂

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Kenali Tanda-tanda Strok Haba

Strok Haba

Cuaca sangat panas sekarang. Kita tak digalakkan untuk melakukan aktiviti luar. Banyakkan minum air masak. Bila cuaca panas sangat ni kita takut kalau terkena strok haba. Apa strok haba ni?

Definisi Strok Haba

Definisi strok haba adalah paras suhu badan meningkat melebihi 40.5 darjah celcius. Suhu normal badan manusia kira-kira 37.0 darjah celcius.

Tanda-tanda Awal Strok Haba

Kementerian Kesihatan Malaysia telahpun memaklumkan tanda-tanda awal strok haba. Adalah lebih baik jika kita semua tahu apakah tanda-tanda awal tersebut :

 

strok haba

 

  1. Kerap sakit kepala
  2. Mudah hilang fokus
  3. Lidah menjadi bengkak
  4. Suhu badan melebihi 39 darjah celcius
  5. Nadi berdenyut laju
  6. Tekanan darah rendah
  7. Badan lesu dan kerap pengsan
  8. Badan tidak berpeluh
  9. Kulit kering dan kemerah-merahan

 

Adalah digalakkan orang ramai sentiasa minum air masak yang banyak dan kekal terhidrat untuk mengekalkan bendalir sentiasa cukup dalam badan kita.

 

Di Shaklee, kami ada Performance Drink perisa Oren.

performance drink

 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Performance Drink boleh KLIK SINI.

 

Nak dapatkan Performance Drink anda?  Hubungi Sofia hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Minum Performance Drink untuk Mengelak Dehidrasi Semasa Cuaca Panas

Hari yang panas macam sekarang ni kalau keluar dari rumah mesti bawa bekal air. Kalau tak nanti kena singgah kedai beli air. Sofia selalu keluar bawa bersama bekalan Performance Drink. Apa dia Performance Drink ni? Dia actually macam minuman isotonic kat kedai tu tapi WITHOUT the GAS and SUGAR. Rasa macam minum air oren. SEDAP!

Ujian makmal menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran


Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...