Ibu Mengandung dan Keputihan

Ibu Mengandung dan Keputihan

 

Hari ni ada customer yang bertanya tentang supplement yang sesuai dimakan oleh wanita hamil yang mempunyai masalah keputihan.

Jawapan kepada masalah ini ialah garlic complex. Garlic ataupun bawang putih merupakan natural antibiotic yang boleh menghilangkan kulat.

 

Tapi bagaimana anda hendak makan bawang putih dalam jumlah yang banyak?
Of course dengan mengambil bawang putih dalam bentuk supplement. Sebiji garlic complex Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.

Hanya makan 2 biji sehari untuk menghilangkan keputihan tersebut.

 

ibu mengandung dan keputihan

 

1

 

2

 

3

 

4

 

 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Garlic Complex Shaklee boleh baca di sini http://sovitamin.com/garlic/

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button

Sakitnya Bengkak Susu

Punca dan Cara Melegakan Bengkak Susu

 

Ibu-ibu yang pernah kena bengkak susu mesti tahu betapa sakitnya bila kena. Sampai rasa nak demam dan nak menangis. Tapi tak tahu nak buat apa. Pertama sekali kita kena tahu kenapa bengkak susu ni terjadi.

 

Punca Bengkak Susu

 

Susu tersumbat berlaku apabila salah satu salur susu dalam payudara tersumbat. Boleh rujuk gambar di bawah untuk memahami dengan lebih jelas .

 

Clogged Ducts

Clogged ducts

 

Salur susu tersumbat boleh berlaku disebabkan oleh:

1) Salur susu terhimpit dengan tangan kita semasa tidur ataupun disebabkan pemakaian underwire bra

2) Susu yang mengering terlalu tebal kat bahagian puting, jadi susu baru tak boleh nak keluar

3) Tidak pam setiap 2 jam, dan hanya pam apabila payudara penuh

4) Jangkitan yis

5) Stress

6) Tak cukup tidur

7) Salah cara lekapan bayi

 

Susu tersumbat adalah normal dan boleh dirawat dengan mudah. Cuma kalau dibiarkan terlalu lama, ianya boleh membuat kita demam dan kadangkala menyebabkan jangkitan kuman dan mastitis.

 

Bagaimana Cara Melegakan Susu Tersumbat?

 

1) Susukan anak sekerap yang boleh

Anak merupakan pam semulajadi yang terbaik di dunia. Biarkan anak mengosongkan payudara kita sekerap yang boleh. Sekiranya tidak dapat menyusukan anak dengan kerap, pastikan anda pam setiap 2-3 jam.

2) Cuba variasikan posisi penyusuan

Antara posisi yang boleh membantu ialah dengan menyusukan anak dengan posisi anak di atas katil dan payudara tergantung ke bawah. Ini supaya tarikan graviti boleh menarik susu yang tersumbat supaya keluar. Boleh juga cuba meletakkan pipi anak menekan kawasan yang bengkak sewaktu menyusu.

3) Tuam

Anda boleh menuam payudara dengan air suam supaya haba tersebut boleh mencairkan susu yang beku di dalam salur susu.

4) Berehat

Dapatkan rehat secukupnya. Anda juga boleh berehat sambil menyusukan anda dalam posisi baring dan mengiring.

5) Susukan anak yang lebih besar

Kadang-kadang, hisapan bayi anda tak cukup kuat. Susukan anak yang berusia setahun atau dua tahun ke atas untuk membantu keluarkan susu tersebut.

6) Amalkan Lecithin dalam diet harian

Pakar penyusuan menyarankan pengambilan sebanyak 3,600-4,800mg Lecithin sehari untuk membantu melegakan susu tersumbat. 

Apa sebenarnya lecithin ni? Boleh baca di sini.

lecithin

Lecithin juga membantu ibu menyusu untuk kuruskan badan. Macam mana? Boleh baca di sini.

1003919_10151838305515958_1782824860_n

7) Kuatkan imunisasi tubuh

Untuk mengelakkan demam, tingkatkan imunisasi badan pengambilan supplement seperti Garlic, Nutriferon dan Performance Drink.

Anda berminat untuk mendapatkan Supplement SHAKLEE?

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Share Button

Supplemen Untuk Hari Raya

Apa sebenarnya yang bermain dalam fikiran anda bila kita bercerita tentang supplemen untuk hari raya? Banyak sebenarnya supplemen yang anda boleh pilih untuk dimakan pada hari raya tetapi kebanyakan akan mencari supplemen untuk mengawal pemakanan ataupun untuk menolong dalam sistem penghadaman. Ini selalunya terjadi disebabkan kes terlebih makan juadah hari raya seperti lemang, ketupat, rendang, lontong dan macam-macam lagi.
 
Apakah juadah kegemaran anda di pagi raya?
  
 
Di sini Sofia nak beritahu antara set-set yang menjadi kegilaan ramai pada musim raya.
 
 
Set Pertama
                          
Set pertama ini dikenali sebagai set budget kurus. Kebanyakan daripada kita dah dapat menurunkan berat badan sewaktu berpuasa. Oleh itu, kadang-kala bila tiba 1 Syawal, berat badan naik semula. Jadi di sini, pengambilan supplemen boleh membantu anda untuk mengawal kenaikan berat badan tersebut.
 
Set pertama ini terdiri daripada :
 
Lecithin – untuk bantu bakar lemak dan
 
Alfalfa – untuk bantu angkut keluar lemak (detox)
 
Anda boleh terus membuat pesanan untuk set pertama ini di sini –> http://bit.ly/SetBudgetKurus
 
 
Set Kedua
 
 
Set kedua ini terdiri daripada :
 
Lecithin dan OmegaGuard – untuk bantu bakar lemak dan
 
Alfalfa – untuk bantu angkut keluar lemak (detox)
 
Anda boleh terus membuat pesanan untuk set kedua ini di sini –> http://bit.ly/SetKurusOmegaAlfalfaLecitin
Set Ketiga
 
 

 

Set ini terdiri daripada –
 
Lecithin – untuk bantu bakar lemak
Alfalfa – untuk bantu angkut keluar lemak (detox)
 
Herb-Lax – untuk bantu bersihkan usus 
Garlic – Buang angin [kurangkan senak perut bila kenyang] dan bantu cairkan darah. Selalu perut tu terasa senak sebab dah ‘over’ makan. InsyaAllah garlic boleh membantu.
 
Anda boleh terus membuat pesanan untuk set ketiga ini di sini –> http://bit.ly/SetSihatHariRaya
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
Walaupun terdapat set-set di atas, anda masih boleh membuat belian mengikut budget atau keperluan anda.
 
Pesanan boleh dibuat melalui link yang telah dinyatakan ataupun anda boleh menghubungi Sofia terus seperti di bawah:
 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Immune Booster Set



Untuk Info & Order: 


Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Share Button

Garlic

Mitos bawang putih dapat menghalau hantu dan syaitan seperti dalam mitos vampire. Mitos Vampire boleh dibaca sebagai sesuatu yang dahsyat dan pada masa itu tidak dapat dijelaskan wabak penyakit yang membunuh beribu-ribu orang yang seolah-olah berlaku tanpa sebab yang jelas. Ini membuka ruang untuk cerita jenis ini diedar dan disampaikan kepada masyarakat. 
Tetapi lain pula ceritanya tentang vampire yang bernama Edward Cullen dalam filem Twilight. Edward Cullen dan keluarganya tidak pula takut dengan bawang putih. (Hehehe nak juga selit cerita Twilight yang menjadi kegemaranku 😛 )

Okay…berbalik kepada mitos tadi. Sebenarnya bawang putih adalah penting kerana ia dikenali sebagai antiseptik yang kuat, iaitu ia membunuh kuman.

Seulas bawang putih mengandungi:

* 1.76 gm air
* 4 kalori
* 0.19 gm protein
* 0.1 gm serat
* 0.99 gm karbohidrat
* 0.03 gm gula
* 0.01 gm lemak
Bebas kolesterol atau lemak tepu.

Bawang putih juga mengandungi pelbagai mineral dan vitamin. Lebih menarik lagi jika diteliti fakta nutrisi, seulas bawang putih mengandungi 5 mg kalsium, 1 mg magnesium, 0.05 mg besi, 5 mg fosforus, 0.018 mg asid pantotenik, 0.037 mg vitamin B6 (pyridoxine) dan juga selenium. Malah, bagi setiap 100 gm bawang putih mengandungi 95 peratus B6, 52 peratus vitamin C, 21 peratus zat besi, 10 peratus zink, 18 peratus kalsium dan 26 peratus selenium.
Namun keajaiban nutrisi bawang putih tidak berakhir setakat itu. Bahan makanan itu turut mengandungi antioksidan yang tinggi berkaitan dengan manfaat dari sudut kesihatan. Ia termasuk berfungsi merendahkan paras kolesterol, menurunkan tekanan darah dan meningkatkan kesihatan kardiovaskular. (sumber: Utusan Malaysia 29 Mei 2011)

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Garlic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual di pasaran mempunyai Allicin aktif). Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan Spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya didalam tubuh kita.

Kelebihan Garlic

Mengandungi spearmint – Mempertingkatkan sistem penghadaman,fungsi jantung.
Antibiotik yang selamat dan semulajadi – Selamat untuk pertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
Menghalang alergi – seperti hidung yang sensitif, alergi, asthma, selesema, hepatitis
Mempertingkatkan sistem penghadaman – seperti kembung perut, gastric, ketidakhadaman.
Memoderatkan tekanan darah tinggi – Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi
Detoksifikasi – Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
Menurunkan kolesterol – Menurukan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
Mencegah kanser – membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine
Menstabilkan glukos
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...