Selamat Hari Malaysia 2017

Selamat Hari Malaysia 2017

 

hari malaysia

Share Button
Continue Reading

Batuk Berpanjangan

Batuk Berpanjangan

batuk berpanjangan

 

 

Ini testimoni daripada customer Sofia pada hari Khamis lepas.

Anaknya berumur 2 tahun lebih batuk-batuk sejak bulan Februari tapi tak berkurangan. Keluar masuk hospital beberapa kali.

Sebagai seorang ibu, beliau terus berusaha mencari penawar buat anaknya. Beliau akhirnya beri nutriferon. Baru makan sekali dah nampak kesan positif.

Share Button
Continue Reading

Sijil Halal Shaklee 2017

Sijil Halal Shaklee 2017

 

Shaklee sentiasa mengemaskini sijil halalnya. Di bawah ialah Sijil Halal Shaklee 2017.

 

sijil halal shaklee 2017
Sijil Halal Shaklee 2017

 

Sijil Halal Shaklee 2017 dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA).  ISA tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM.

Share Button
Continue Reading

Ujian Telur

Ujian Telur

 

Pagi ni Sofia nak kongsikan cara bagaimana nak tentukan telur masih segar atau sudah busuk dengan membuat ujian telur.

 

Kalau diikutkan tarikh luput pada sarang telur tu ialah 17 Julai 2017. Dah lebih 10 hari. Nak buang sayang. Nak masak takut dah busuk. Jadi Sofia cubalah buat ujian telur yang ringkas ni.

 

Senang sangat. Mulakan ujian telur dengan memasukkan telur ke dalam bekas berisi air sejuk dan lihat kedudukan telur tersebut.

 

1.Sangat Segar – Telur yang amat segar akan tenggelam ke bawah dan terbaring dengan elok.

 

2. Berusia Seminggu -Telur yang dah seminggu akan tenggelam tetapi bahagian hujung yang ‘gemuk’ pada telur akan terangkat sedikit

 

3. Berusia 3 minggu – Telur yang berusia 3 minggu akan seimbang pada bahagian yang runcing manakala bahagian yang ‘gemuk’ akan naik ke atas.

 

4. Telur Busuk – Telur yang dah lama akan terapung, terlonjak ke permukaan air jadi janganlah pergi makan pulak.

 

ujian telur
Ada 3 biji telur yang Sofia masih ada. 1 dah terangkat, bermakna sudah busuk. 2 lagi masih berada di dasar, bermakna masih boleh di masak dan makan

 

Tamat sudah ujian telur kita pagi ini. Mudah bukan?

 

Ehsan Google

 

Tahukah anda telur juga adalah sumber protein?  Protein amat diperlukan oleh sel-sel badan kita.  Jom baca lebih lanjut tentang protein di sini —> http://sovitamin.com/protein-dalam-diet-satu-keperluan/

 

Sofia tak jual telur tapi Sofia jual produk kesihatan jenama Shaklee.  😀

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button
Continue Reading

Fresh Laundry Concentrate

Fresh Laundry Concentrate

 

Fresh Laundry Concentrate

 

Sofia rasa sangat best guna pencuci kain ni.
Dah guna sebulan masih banyak. Mana taknya, setiap kali basuh guna sikit sangat.

Dan yang Sofia paling suka ianya tidak menyakitkan tangan Sofia kerana ianya –
hipoalergenik
tanpa klorin dan
tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.
Sofia juga perasan yang pakaian putih makin putih dan yang berwarna makin berseri.
Ianya sesuai untuk semua jenis kain. Nak basuh baju baby pun boleh. Tak perlu pencuci berasingan.
Yang paling penting bagi Sofia, tangan yang sensitif ni masih halus dan terpelihara. Bukan muka je nak nampak awet muda tau. Tangan pun penting juga. Kerana tangan ini yang akan membelai anak dan suami.

 

Hanya guna sedikit sahaja untuk setiap cucian

 

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading