Jerawat Batu – Testimoni

Kisah Si Jerawat Batu

 

Pada satu hari di rumah :

A (ahli keluarga Sofia hehe nama di rahsiakan) : Bagus la pencuci muka Shaklee tu. I punya jerawat batu dah kecut.

Sofia : Kalau tak bagus takde la Sofia suruh guna. Lagi satu u leh guna herbal blend Shaklee tu. Lagi bertambah cepat jerawat tu kecut dan hilang.

A : Ye ke? Mana herbal blend Bella? Nak guna la.

Sofia : πŸ˜€

 

Si A ni memang konsisten minum ESP setiap hari tapi bila stress memang tak dapat nak menghalang jerawat batunya naik. Tapi takde laa banyak. Hanya sebiji dua sahaja. Lebih-lebih lagi bila mukanya lupa nak di cuci dengan pencuci yang Sofia dah belikan. Bila dah naik jerawat baru tahu nak cuci muka.

Sofia telah berikan A pencuci Enfulselle Purifying Cleansing Gel untuk kulit muka jenis berminyak.Β  Herbal blend pula ialah krim serba-guna daripada Shaklee.

Bila nutrisi dalaman dah cukup, kita perlukan pencuci dan krim luaran pula untuk cepatkan pemulihan.Β  Bila dalam dan luaran dah sihat, hasilnya ialah kecantikan. πŸ™‚

Harganya pula tidaklah mahal kerana sebotol pencuci dan satu tiub herbal blend tahan sangat lama.

Purifying Cleansing Gel RM88.75

Herbal Blend RM27.50

Nak murah lagi jom jadi ahli πŸ™‚

jerawat batu

Gambar dari Google

Hubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page:Β Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page:Β Its All About The Vits
FB Page:Β Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram :Β cantik.sihat.menawan
Share Button

Masker Alfalfa Kecutkan Jerawat

Salam Maulidur Rasul semua!

 

10613123_10152694197705958_7483595840264625317_n

Hari ni hari cuti. You all semua buat apa? Sofia tak de nak buat apa-apa hari ni jadi ada lebih masa untuk membuat masker. Alkisahnya sebab pagi tadi masa basuh muka ternampak kat dalam cermin tu ada dua tiga jerawat nak naik. Isyh tak boleh jadi nih. Nasib baik hari ni hari cuti. Ada la masa sikit nak buat masker.

Eh, you all tak tahu ke? Alfalfa ni boleh dibuat untuk detox, kecutkan jerawat. Kita zazzz semua jerawat yang ada kat muka tu πŸ™‚

Jom, Sofia kongsikan cara-cara membuat MASKER ALFALFA –

Langkah pertama

Mula-mula rendamkan beberapa biji alfalfa dengan air suam.

masker alfalfa kecutkan jerawat

Rendamkan beberapa biji alfalfa di dalam air suam. Hehe sewaktu Sofia nak ambil gambar, Bella beri kepada Sofia Mickey Mouse tu suruh teman mama.

Langkah ke-dua

Hancurkan alfalfa yang sudah direndam.

Bila dah beberapa minit terendam dalam air, senang kita untuk hancurkannya.

Bila dah beberapa minit terendam dalam air, senang kita untuk hancurkannya.

 

Langkah ke-tiga

Bila dah hancur, kita tepek kat muka. Tunggu kering, kemudian kita bilas sehingga bersih.

3

Adeh. Mama dah siap pakai masker alfalfa. Bella tengok mama sambil jerit, “Hantu! Hantu!” Dah lama sikit Bella datang kat mama bawa sekotak tisu. Diberi sehelai tisu kepada mama. “Apu (sapu),” kata Bella. Mama : Sapu apa? Bella : Tu (sambil tunjuk ke muka mama) πŸ˜€

Langkah ke-empat

Tengok kat cermin ada lagi ke tidak jerawat tu? In my case, ada lagi sedikit jer dan nampak macam dah kecut sikit.

 

You all cubalah.

————————————————–

Hendak mendapatkan Alfalfa Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga mengubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Β 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button

Promosi Bulan Jun 2014 – JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Promosi bulan ini melayakkan anda menjadi ahli Shaklee secara PERCUMA.

Promosi apa ye? 

Promosi Beli 6 Botol Vitamin E, Percuma 1 Botol Vitamin E yang Bernilai RM149.

Apa lagi yang anda akan dapat?
Cash rebate berjumlah RM35.

Vitamin E elok untuk apa?
hilangkan parut
hilangkan jerawat
cantikkan kulit
juga dikenali sebagai VITAMIN CINTA kerana membantu merawat masalah kedinginan suami isteri.

Banyak sangat sampai tujuh botol nak buat apa?
2 untuk saya
– 1 untuk ibu
– 1 untuk kakak
– 1 untuk adik
– 1 untuk suami
– 1 untuk anak

Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang Vitamin E Shaklee.

Klik sini 
untuk membaca testimoni Sofia menggunakan Vitamin E.



Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...