Testimoni Seorang Doktor

Testimoni Seorang Doktor

Pernahkah anda bertemu dengan seorang doktor yang tidak mempercayai supplements? Memang ramai di luar sana. Salah seorangnya ialah Doktor Hasifah. Bacakan testimoninya di bawah.

“Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi. Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.

Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.

Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?

Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.

Staffa mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.

Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.”

-Dr Hasifah, happy Shaklee user

 

Kredit : Laila Mukhtar

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Panduan Vitamin Semasa Hamil

Panduan Vitamin Semasa Hamil

 

Ramai ibu mengandung yang mengabaikan pengambilan vitamin sewaktu mengandung. Even vitamins yang doktor prescribe pun tak nak ambil juga. Berbagai-bagai alasan yang diberi seperti makan tapi muntah balik, perut tak nak terima vitamin, tak sedap dan macam-macam lagi.

 

Alhamdulillah masa Sofia mengandungkan Bella dahulu takde masalah tak nak makan vitamin. Cuma ada masalah takde selera makan sahaja dan susu. Cukup takleh nak minum susu masa tu. Aih.

 

Kali ni Sofia nak kongsikan tentang vitamin-vitamin yang  penting semasa hamil. Ni bukan untuk saje-saje makan. Vitamin-vitamin ni penting untuk tumbesaran janin dalam kandungan. Nak baby kita sihat kan? Haa makan vitamin yang doktor suruh makan tu ye.

 

panduan vitamin semasa hamil

Set Kehamilan Shaklee

 

Tak nak makan vitamin yang doktor prescribe? Nak cuba makan set kehamilan Shaklee?

 

Antara sebab-sebab ibu mengandung memilih Shaklee adalah :

– Kerana Shaklee memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk.
– Kerana produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.

 

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada ESP, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Vita-lea (multi-vitamin), Ostematrix (kalsium) dan OmegaGuard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3).

Klik untuk testimoni mereka yang menggunakan set kehamilan Shaklee.

 set ibu hamil————————————————–

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

 

esell-shaklee-logo

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Kenapa Ibu Hamil Perlu Kalsium?

Kenapa Ibu Hamil Perlu Kalsium?

– Kalsium yang diambil itu amat berguna untuk kekuatan tulang khususnya bagi ibu-ibu yang memerlukan zat tersebut bagi kekuatan menanggung berat bayi secara fizikal.

 

– Kalsium juga penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf dan untuk merehatkan otot sewaktu berlakunya kontraksi

 

– Banyak penyelidikan dan kajian, atau lebih tepat kira-kira 14 kajian yang disenarai dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika mendapati kalsium yang tidak mencukupi meningkatkan risiko praeklampsia iaitu gejala tekanan darah tinggi

 

– Kalsium yang sedia dimiliki ibu akan diserap oleh bayi semasa dia membesar terutamanya dalam proses pembentukan tulang. Kesan paling ketara adalah ibu hamil akan kekurangan kalsium pada jumlah yang besar khususnya di akhir tempoh kehamilan.

 

– Kegagalan menggantikan kalsium yang diserap oleh bayi boleh menyebabkan ibu-ibu itu kehilangan gigi pada usia yang lebih muda daripada sepatutnya. Mereka juga berisiko tinggi menghidap osteoporosis.

 

– Pengambilan kalsium yang secukupnya didapati boleh mengelakkan masalah kekejangan sewaktu proses bersalin

 

Sumber

 

Buat pengetahuan semua, pil kalsium Shaklee dipanggil Ostematrix.  Sebotol hanya RM61 sahaja.  🙂

 

oste-matrix

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Promosi April 2014 – Ostematrix – Beli 6 Percuma 1


Tulang yang kuat untuk badan yang kuat. Supplemen untuk kesihatan tulang Shaklee dirumus khas daripada campuran nutrien yang berkualiti tinggi untuk pembinaan tulang. Ia direka untuk meningkatkan penyerapan kalsium dan membantu membina tulang dan gigi yang kuat.

Antara Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:

1. Kebas-kebas kaki dan tangan

2. Kekejangan atau kram otot

3. Sukar/susah nak tidur

4. Rapuh kuku

5. Sakit Sendi

6. Gigi reput

Klik sini untuk lebih info tentang Ostematrix.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

———————————————————————————————————————————————————–
Sebotol ostematrix adalah untuk penggunaan sebulan. 

Harga pasaran sebotol Ostematrix = RM61
Set Beli 6, Percuma 1 bernilai RM366

Nak harga lebih murah? Jom join saya dan jadi ahli Shaklee untuk menikmati Ostematrix dengan harga ahli. Klik di sini untuk cara-cara menjadi pengedar Shaklee yang sah.



Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Promosi Bulan Januari 2014 – Alfalfa Complex (Large and Small)

 
Salam semua!
 
Dah hari ke lapan dah kita di bulan Januari ini. Sofia mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2014. Semoga kita sama-sama dapat merealisasikan azam tahun baru kita ye.
 
Di sini Sofia nak memperkenalkan promosi Shaklee untuk bulan ini iaitu Alfalfa Complex. Alfalfa Complex Shaklee dating dalam dua pakej iaitu botol kecil (mengandungi 330 biji) dan botol besar (mengandungi 700 biji).
 
 
 
 
 

Apakah Khasiat Alfalfa?

Untuk merawat simptom:

Bengkak
Sakit sendi
Arthritis
Ulser
Penyakit perut
Masalah kolon
Sakit ulu hati
Hernia
Sembab air
Tiada selera makan
Bengkak buku lali / kaki
Sinus / Alahan
Hayfever
Gout
Badan / kaki / nafas berbau
Detoksifikasi

Apakah Ciri-ciri Alfalfa?

Antihistamin
Diuretik
Membantu penghadaman
Kaya dengan serat dan klorofil
Kaya dengan mineral
Baik untuk pesakit kencing manis
Merendahkan kolestrol
Anti-tumor
Anti-bakteria

VITAMIN yang ditemui dalam Alfalfa

Vitamin A
Untuk penglihatan
Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan
Menggalakkan pertumbuhan sel
Menggalakkan kulit yang sihat
Penting semasa kehamilan

Vitamin E
Melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara
Kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot
Memperbaiki fungsi imun
Menguatkan otot di dalam badan
Membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah
Membantu fokus mata

Vitamin U
Menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik

Vitamin B6
Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak
Menggalakkan kesihatan saraf dan kulit
Membantu mengurangkan loya

Vitamin K
Penting bagi pembekuan darah
Penting dalam fungsi hati
Menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur

Vitamin D
Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat

MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa

Kalsium
Membina dan mengekalkan tulang dan gigi
Membantu darah membeku
Membantu dalam kecergasan dan daya tahan
Mengawal rentak jantung
Melegakan saraf

Zat Besi
Diperlukan dalam pembinaan hemoglobin
Membantu pengangkutan oksigen di dalam darah

Kalium
Perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim
Pencernaan lemak

Fosforus
Diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi
Saling berkait dengan tindakan kalsium dan vitamin D
Meningkatkan peranan tisu saraf

Klorin (klorida)
Elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan
Mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji

Sodium
Mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan
Meneutralkan asid
Menghalang pembekuan darah
Mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut

Silikon Magnesium
Membantu badan untuk menangani sembelit
Ketahanan saraf
Melindungi kulit dan badan
Merangsang fungsi otak

Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa

Kaya dengan protein
18.9% berbanding daging lembu
3.3% berbanding susu
13.1% berbanding telur
Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan
Membantu dalam penyusuan ibu

Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.

Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.

AWAS!!! Tidak semua alfalfa adalah sama

Alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pestisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia. Source
 
Jadi, dapatkan alfalfa yang terbaik hanya dari SHAKLEE!
 
 
Nak tahu lebih lanjut tentang alfalfa? Sila click di link ini http://sovitamin.com/search/label/Alfalfa
 
 
Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading