Batuk Berpanjangan

Batuk Berpanjangan

batuk berpanjangan

 

 

Ini testimoni daripada customer Sofia pada hari Khamis lepas.

Anaknya berumur 2 tahun lebih batuk-batuk sejak bulan Februari tapi tak berkurangan. Keluar masuk hospital beberapa kali.

Sebagai seorang ibu, beliau terus berusaha mencari penawar buat anaknya. Beliau akhirnya beri nutriferon. Baru makan sekali dah nampak kesan positif.

Continue Reading

Related Posts

Anak Demam

Anak Demam – Testimoni Nutriferon

 

Testimoni nutriferon…

 

“Anak Nini jenis paling akhir dapat demam atau selesema dekat taska dia..

 

Orang tua kata bila akhir selalu tinggi..

 

Ye memang tinggi suhu dia.. penah cecah 40darjah celsius.

 

Marissa memang tak suka makan nutriferon tambah bila demam dah tinggi..

 

Bila mak tok dengan tok wan ada memang susah lagi dia nak minum.

 

Selalu ambil suku paket nutriferon nampak macam tak berkesan..

 

Tapi semalam memang syukur pada Allah
1 paket nutriferon dan 1 biji vitamin c yang di bancuh dengan 6 oz susu..

 

Malam memang hampir nak kena pegi klinik sebab mak tok dia risau..

 

Nini tegas tak nak gi klinik nak tunjuk dekat dia kebaikan nutriferon.

 

Alhamdulillah bangun pagi dan malam tadi sudah tidak demam langsung..

 

Memang ajaib nutriferon ni..
Tak perlu pergi klinik dah..
Senang nak bawak ke mana-mana.” – Puan Nini

 

1a

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram :shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Meal Shakes Shaklee

Meal shakes Shaklee kegemaran anak-anak dan kesukaan para ibu.

 

Anak-anak mestilah gemar sebab rasanya yang enak.

 

Ibu-ibu pula suka sangat sebab meal shakes shaklee dapat membantu anak-anak mendapat nutrisi yang diperlukan. Takde ibu-ibu nak pening kepala lagi.

 

Kerana hasilnya:

1. Anak-anak lebih senang nak makan makanan

2. Anak-anak tidak terlalu kurus ataupun obese

3. Anak-anak takde masalah sembelit.

 

Sudah tentu ibu-ibu senang hati melihat perkembangan anaknya.

15095109_10154236312455958_7684533714355678197_na

 

 

Buat ibu-ibu yang mempunyai masalah anak yang susah nak makan ataupun sembelit boleh mesej Sofia.

Sofia akan cerita lanjut tentang multi vitamin meal shakes ini.

 

Nak baca testimoni meal shakes buat anak-anak yang picky eaters boleh klik di sini.

Nak baca testimoni meal shakes membantu anak yang sembelit boleh klik di sini.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Nak terus dapatkan Shaklee? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

esell-shaklee-logo

 

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Ikhtiar Eczema Dengan Nutriferon

Ikhtiar Eczema Dengan Nutriferon

 

“Abang Zahin 4 years back.

Ternampak gambar lama ni di timeline. Upload sebab kenangan Zahin lebam Harry Potter akibat terjun dalam kereta. Hehe.

Apa yang anda nampak?

Ummi nampak telinga Zahin. Eczema. Jarang nak upload gambar yang nampak Eczema Zahin. Segan. Nanti orang bertanya-tanya. Lagi luluh hati Ummi.

Tapi tu dulu.

Alhamdulillah sekarang ni dah takde langsung. Dan takde kesan langsung macam pernah kena Eczema.

Orang kata Eczema tak boleh sembuh.

Tapi Alhamdulillah. Allah sembuhkan. Sekarang kadang-kadang lupa yang Zahin kena macam ni dulu.

Masa Zahin Eczema, dia tak suka makan supplement lain. Kecuali Nutriferon. Makan macam tu je. Letak atas lidah. Tak minum air lepastu pun takpe

Sampailah sekarang. Kalau Zahin tak sihat, dia nak Nutriferon je. Sebut je ubat dah menangis-nangis. Tahulah kan kalau budak 6 tahun menangis macamana rupa. Tak secomel budak lagi kecik nangis ?

So rumah kami Nutriferon ni macam ‘ubat’ lah. Ambil bila perlu je. Hehe. Nutriferon dah jadi sebahagian dari ‘First-Aid-Kit’ kami ” – Puan Nadiah Suhaidi

eczema

 

NutriFeron® merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.

  • Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi
  • Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Berminat untuk mendapatkan Nutriferon?

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Sarapan Pagi

Sarapan Pagi

 

Salam semua. Sarapan pagi hari ni makan apa tadi?

 

Eh, sempat ke nak bersarapan sebelum ke pejabat?

 

Masa Sofia bekerja dulu selalu tak sempat nak bersarapan di rumah. Jam 6.30 pagi dah keluar rumah. Tekak pun masih belum nak terima makanan lagi, apatah lagi nak menyiapkannya hehe

 

Eh, melalut la pulak. Sebenarnya, Sofia nak cerita sarapan pagi Sofia dan Bella hari ini.

 

sarapan pagi

 

Bangun pagi tadi bancuh ESP + milo untuk mama dan susu + meal shakes untuk Bella.

Susu + meal shakes tak sempat masuk gambar. Bella dah minum dulu. Hehehe

Selesai breakfast kami pagi ni. Sekejap je nak sediakan. Nutrisi pun cukup untuk memulakan tugas harian.

 

Nanti jam 10 pagi Bella makan bekal di tadika.

Mama tunggu makan tengahari.  🙂

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Multi Vitamin Untuk Anak-anak

Multi Vitamin Untuk Anak-anak

 

Siapa yang masih mencari multi vitamin untuk anak-anak?

Ni Bella nak tunjuk Bella punya favourite – Meal Shakes!

 

multi vitamin untuk anak-anak

 

Bella mula minum meal shakes dari umur setahun lagi.

 

Bagaimana meal shakes bantu Bella?

1. Meal shakes tambah selera makan Bella. Daripada susah nak makan jadi senang nak makan.

2. Meal shakes bagi Bella senang membuang setiap hari. Dah tak sembelit. Tak lagi susah kena teran kuat-kuat sebab tahi yang keras. Meal shakes mengandungi fiber yang membantu melembutkan tahi.

3. Meal shakes mengandungi vitamin dan mineral jadi mama tak risau jika Bella tak dapat cukup nutrisi daripada makanan.

 

Nak bancuh susu jangan lupa letak meal shakes sekali. Baru rasanya sedap!!!

 

Sesiapa yang nak meal shakes boleh terus order dengan mama Bella ye.  🙂

 

Nak tahu lanjut tentang meal shakes boleh klik di sini.

Nak baca testimoni meal shakes buat anak-anak yang picky eaters boleh klik di sini.

Nak baca testimoni meal shakes membantu anak yang sembelit boleh klik di sini.

 

Nak terus dapatkan Shaklee? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

esell-shaklee-logo

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Chicken Pox, ESP dan Vitamin C

CHICKEN POX, ESP DAN VITAMIN C – TESTIMONI

 

chickenpox-during-pregnancy

 

“Bulan lepas, kami 3 orang (saya dan 2 orang anak saya) kena chicken pox. Bayangkan makyong yang dah dewasa ni, pregnant lagi tu kena chicken pox. Pastu nak kena jaga si kecik dua orang yang turut kena chicken pox, seksa woo.

Tapi yang paling seksa ialah bila mengenangkan parut-parut yang bakal menyinggah, runsing sangat-sangat.

Alhamdulillah bulan ni promo ESP & Vita C, makyong terus ambil peluang ni utk consistent minum ESP dan ambil Vita C megadose.

Hasilnya dah boleh nampak parut-parut chicken pox dah mula pudar. I know it will take time, tapi slowly saya yakin dia akan hilang sebab sel-sel kulit baru dah tumbuh dengan baik dengan pengambilan protein dan vitamin berkualiti.

Parut chicken pox Elea dan Eidlan memang dah tak nampak dah, al-maklumlah kulit budak-budak ni lagi senang nak hilang parut. Saya memang consistent bagi diorang Meal Shakes dan Chewable Vita C. Sambil-sambil diorang duk teguk ESP mama setiap hari.” – Puan Jacky Bass

 

Kredit : YES”) We got #S’Effect

 

Perlukan ESP dan Vitamin C?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Siapa Ada Anak Yang Asthma

SIAPA ADA ANAK YANG ASTHMA? ??????

Kisahnya..
Anak siera namanya Khadeejah.
Panggil Ejah.

Ejah memang ada asthma@ lelah sejak bayi lagi.
Ingat lagi betapa siksanya jaga dia.

Tidur malam kene duduk.
Bayangkan bayi tido kene posisi duduk.
Macam kita tido dalam keta tu.
Sian sgt.
Kalau baring memang lagi terukla semputnya.

Nak dipendekkan cerita.
Asthmanya sampaila dia besar.
Sekarang dah 7 tahun.
Pantang sejuk je kene la attack.
Nampak dada dia turun naik.
Muka merah.
Bawah mata lebam dan sembab.

Paling pantang maknenek kalau mandi SWIMMING POOL.
Ohoiii..semput kaw kaw.
Pkul 3 pagi bawak ke hospital ambil nebuliser.
Itu biasa.

Lepas tu..

Doktor Ejah kata bagi dia makan minyak Ikan Omega.
Saya tanya :
“Minyak Ikan Shaklee boleh x doktor?”

“BOLEH.MAKE SURE YANG PURE”

Oh.Dah tentu!??
Minyak ikan shaklee Omega Guard memang 99% TULEN!??
Tak sama macam yang difarmasi.Saya dah pegi tengok dah dekat farmasi2.Banyak yang tak pure dan sarung

So..
Startla bagi Ejah Omega Guard.
Hari-hari bagi.
Bersulam dengan madu.Untuk panaskan dada dia.

Tapi semalamkan…
Pegila Batu Feringgi.
Disebabkan keseronokan melampau,Ejah merayu nak juga mandi swimming pool.??

Umie nak cakap tak bagi mandi,KESIAN.
Nak bagi,RISAU.

At last umie bagi juga.
Kesian.

Miracle!
Subhanallah!
Lepas mandi,Ejah elokje macam biasa.
Takde pulak semput dia.
Umie dh standby dah pam Ejah.
Rupanya tak perlu.

Allah..seronoknye hati umie Ejah oii.
Syukur pada Allah.
Izinkan ikhtiar umie ke atas Ejah.

Ibu-ibu yang ada anak asthma,janganla tunggu lagi.
Sampai bila kita nak pi sepital amik neb?jenuh nunggu?
Lagipun sian ke anak tu.
Semput dia tu aduh meruntun hati tengoknya.

Ok dah.
Jadi mommies jangan tunggu lagi ye.
Jom sihatkan anak kita ke tahap yang TERBAIK.

*TIPS : ibu boleh kongsi makan Omega Guard dengan anak untuk slimming?

Kredit : Puan Siera Haiyi

 

siera

 

Nak tahu lebih lanjut tentang OmegaGuard boleh klik di sini.

 

Nak order OmegaGuard?

 

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

7 Sebab Kenapa Saya Suka Bagi Anak Makan Chewable Vita-C

Chewable Vita-C

 

7 sebab kenapa saya suk bagi anak makan Chewable Vita-C :

 

1. Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi

2. Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam

3. Menguatkan struktur gigi dan gusi

4. Membantu proses penghadaman

5. Membentuk sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)

6. Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi

7. Membantu dalam proses pemulihan kudis

Bella pun suka makan sebiji Vitamin C setiap hari  🙂

 

chewable vita-c

 

Harga Bukan Ahli: Chewable Vita-C Plus 100mg (90 tablets) RM51.25
Harga Ahli: SAVE 20% 🙂 Klik sini untuk cara jadi ahli.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Set Kesihatan Kanak-kanak

Anak-anak dah mula ke sekolah minggu ni.

Masa ni lah kebanyakan ibu bapa mula mencari supplement untuk anak-anak agar mereka kekal bertenaga sepanjang musim persekolahan.

belanjan vitamin untuk kanak-kanak
Kata orang, “you are what you eat”. Hentikan pemberian jajan dan makanan yang jelas tak bernutrisi. Minda kanak-kanak masih belum habis terbentuk. Mereka perlukan makanan minda untuk menolong mereka agar berjaya

Sebagai ibu, apa yang kita boleh berikan kepada anak-anak kita?

Shaklee telah membuat kajian mendalam dan senarai supplement di bawah adalah sesuai untuk kanak-kanak. Antaranya adalah :

1. Meal Shakes – minuman yang mengandungi pelbagai jenis vitamin dan mineral untuk bekalan tenaga anak-anak. KLIK SINI untuk lebih info tentang Meal Shakes.

2. Vita-lea for Children – multi vitamin berperisa anggur membekalkan nutrisi yang tak dapat diperolehi daripada pemakanan. KLIK SINI untuk lebih info tentang vita-lea for children.

3. Chewable Vitamin C – untuk sistem imun anak. Jika anak kerap demam atau selesema ada kemungkinan dia kekurangan vitamin C. KLIK SINI untuk lebih info tentang Chewable Vitamin C.

4. OmegaGuard – minyak ikan tulen untuk membantu anak lebih fokus dalam pembelajaran. KLIK SINI untuk lebih info tentang Omega 3 dan minda kanak-kanak.

Berikan yang terbaik buat anak anda.

Saya sudah.

kids

————————————————–

 
Hendak mendapatkan Set Kesihatan Kanak-kanak Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini
esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga mengubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts