Vita-Lea for Children Kini Kembali

Seronok tidak terkata bila dapat tahu semalam yang Vita-lea for Children ni dah kembali di pasaran Malaysia. Seingat Sofia, selama 2 tahun tak ada dan dalam masa 2 tahun tu juga ramai ibu-ibu yang bertanya Sofia tentang multi-vitamin untuk kanak-kanak ini. Tapi nak buat macam mana? Just kata out of stock ajelah but sekarang tidak lagi. 🙂

 

 

Vita-Lea for Children

10897939_10152949793177698_1014978704288687378_n

Vita-Lea for Children mengandungi  18 vitamin dan mineral penting dan menyediakan 100% Nilai Harian Vitamin C, D, E dan kesemua 8 jenis vitamin B.

Ia juga mengandungi kalsium, magnesium, zinc, copper dan banyak lagi untuk membantu tulang sokongan yang kuat dan badan yang sihat.

Manisan semulajadi Xylitol tidak menggalakkan kaviti.

Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau bahan pengawet.

 

beza vitalea for children baru dan lama
Berikut adalah perbezaan Vita-lea for Children yang lama dan yang menggunakan formula baru. Banyak khasiat yang telah ditambah untuk menjadikannya lebih baik.

 

nutrisi makanan
Bayangkan anak-anak anda perlu memakan kesemua makanan di atas untuk mendapatkan segala nutrisi yang ada dalam dua biji tablet Vita-lea for Children

 

Siapa yang perlukan Vita-Lea for Children?

Anak yang selalu demam, anak yang selalu ada masalah makan makanan khasiat.

Ia melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.

 

10903810_783951881640937_7958050507951217089_o
Betul sangat kata-kata di atas. Jadi mak mak ni kita lupa tentang kepentingan kita sendiri. Semua yang kita buat adalah kerana anak kita

 

Jom berikan yang terbaik untuk anak-anak kita. 😀

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Meal Shakes Membantu Anak Sembelit

Meal Shakes Membantu Anak Sembelit – Testimoni

sembelit

Tahukah anda meal shakes mempunyai fiber yang dapat membantu sistem perkumuhan kanak-kanak? Kanak-kanak yang “picky eater” akan selalu mempunyai masalah sembelit ini kerana mereka akan memilih makanan yang hanya disukai oleh mereka. Bila memilih makanan, kebanyakan mereka tidak akan mendapat semua khasiat yang diperlukan daripada makanan. Ada juga yang masih bergantung sepenuhnya kepada susu. Pada peringkat ini, sebenarnya khasiat susu tidak lagi mencukupi untuk tumbesaran mereka.

 

Hari ini Sofia nak berkongsi testimoni kawan Sofia. Dia telah membeli meal shakes daripada Sofia pada bulan lepas, sempena promosi Meal Shakes.

 

Ini feedbacknya :

 meal shakes membantu anak yang sembelit

“Waalaikummussalam. Dia baru je cuba seminggu yang lepas. Tengok dia membuang okla. Kalau tidak macam payah sikit. In terms of weight belum lagi”

 

Sofia seterusnya explain kepadanya bahawa, meal shakes mengandungi fiber yang menyenangkan proses perkumuhan kanak-kanak dan dewasa.  Beliau juga menaruh harapan agar anaknya akan ada kenaikan berat badan. Dan ini Sofia telah terangkan bahawa kenaikan berat badan akan mengambil masa sedikit bergantung kepada kanak-kanak tersebut (anak Sofia, Bella pun lambat sikit nak naik selera makan dan beratnya – nak tahu kisah Bella dan meal shakes boleh klik di sini). Yang penting sekarang anaknya perlu konsisten mengambil meal shakes setiap hari.

Bagaimana dengan anak anda? Adakah dia juga mengalami masalah sembelit? Cubalah anda berikan dia meal shakes.

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

esell-shaklee-logo

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia

 

Continue Reading

Kisah Si Anak Meal Shakes

Bella dan Meal Shakes

Sofia mula bagi Bella meal shakes semasa Bella berumur setahun lebih. Sebelum Bella makan meal shakes Bella memang kurang makan nasi. Bila minta pendapat doktor, beliau cadangkan Sofia biarkan Bella berlapar. Katanya jangan bagi susu. Susu cukup 3 kali sehari sahaja. Waktu yang lain biarkan dia lapar dan bagi nasi pada waktu itu. Sofia tak buat pun. Rasanya mak mana yang sanggup buat begitu.

Jadi Sofia mula bagi Bella meal shakes. Alhamdulillah Bella memang takde masalah makan sehinggalah beberapa bulan lepas.

Bella demam tapi tak lama. Tapi sempat hilang selera makan. Badan pun mulai kurus. Meal shakes masih terus diberi kepada Bella.

Bella masih tak mahu makan dan hanya bergantung kepada susu sehinggalah bulan lepas.

Makan nasi dah boleh habis sepinggan. Tengah malam minta nak makan roti. Sepinggan spaghetti goreng pun mampu di habiskan.

Mungkin lambat effect meal shakes kepada Bella tetapi bila dah menjadi, Sofia terasa happy sangat. Harapan Sofia agar Bella akan terus makan dan membesar seperti kanak-kanak yang lain.

kisah si anak meal shakes
Habis Sepinggan Spaghetti

 

cuit pulut
Kisah hari ini pula, Bella naik atas riba mama. Ingatkan nak bermanja tapi dengan perlahan Bella hulurkan tangan ke bawah tudung saji dan mula mencubit pulut yang ada dan masukkan ke dalam mulut kecilnya

 

Inilah kisah si anak meal shakes Sofia but just don’t take my word for it. Banyak lagi testimoni daripada ibu-ibu lain tentang meal shakes ini dan perubahan yang telah diberi kepada anak-anak mereka.

meal shakes

 

Testimoni Meal Shakes

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

 

9

 

10

 

11

12Anda nak cuba meal shakes untuk anak anda?

Jangan segan untuk menghubungi Sofia. Nanti Sofia share cara minum meal shakes mengikut peringkat umur anak ye.

Bulan September 2014 dan Oktober 2014 ialah bulan promosi Meal Shakes beli 3 percuma 1  dan beli sambil menderma –> 10% daripada hasil jualan akan disumbangkan kepada 2000 rumah kanak-kanak yang kurang bernasib baik. Klik di sini untuk info lanjut.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Bella dan Chewable Vita-C Plus

“Butak!!! Butak!!!” Kata Bella bila kotak Shaklee sampai tadi.

Ada apa dalam kotak tu? Beberapa botol Chewable Vita-C. Sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa.

Kanak-kanak menyukainya kerana rasa masam-masamnya. Bella memang suka! Setiap hari minta diberi makan sebiji.

Vitamin c memang elok untuk sistem imun. Alhamdulillah, sejak makan chewable vita-c Bella jarang dihinggap selesema. Kalau terkena pun x lama. Sehari sahaja.

Nak cuba untuk anak-anak?

Sebotol hanya RM37.50 sahaja dan mengandungi 90 tablet. Cukup untuk penggunaan selama 3 bulan! Murahkan?

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Promosi Mei 2014 – Beli 6 Percuma 1 Meal Shakes


Petang tadi baru Shaklee announce promosi bulan ini ialah Meal Shakes Beli 6, Percuma 1.

Secara ringkas, meal shakes ini sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak yang berumur setahun ke atas. Tapi kanak-kanak hanya minum sikit je tau! Kalau yang berumur setahun kita hanya beri satu sudu kecil sehari sekali sahaja. Dan ia harus diberi bersama susu. (Just campur aje dalam susu) tapi anak mestilah sudah berumur setahun lebih. Yang masih belum berumur setahun, susu ibu tanpa apa-apa campuran adalah yang terbaik buat mereka. Kalau nak juga, kita kasi ibu yang minum dan baby akan dapat khasiatnya melalui susu ibu.

Untuk dewasa macam mana? Meal shakes sesuai untuk ibu-ibu mengandung, menyusu, pesakit-pesakit dalam proses pemulihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) terutama yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Meal shakes ni datang dalam bentuk serbuk, dibancuh jadi minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus untuk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan.

Sofia suka minum meal shakes yang di bancuh dengan esp dan performance drink. Rasanya sangat sedap! Suka minum especially bila nak bersahur kerana ia memberi rasa kenyang yang lebih lama. Tak makan nasi sewaktu bersahur pun takpe.

Bella pula akan diberi meal shakes di campur ke dalam susunya sehari sekali sahaja. Baunya pun wangi. Bella suka. Dan Alhamdulillah Bella amat jarang dihinggapi selesema dan batuk-batuk.

Boleh klik di sini ya untuk info lanjut tentang meal shakes.

Isabella dengan promosi beli 6, percuma 1 meal shakes pada tahun 2013

      

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading