Darah Tinggi dan Kolestrol – Testimoni

“Mama saya ada strok, kencing manis, darah tinggi dan  kolestrol tinggi (dan nyaris-nyaris nak kena buat dialisis).

Tapi yang paling merisaukan adalah darah tinggi dan kolestrol. Bila mama nak cuba shaklee, saya cepat-cepat cadangkan OmegaGuard.

Pengambilan dalam masa beberapa bulan dah nampak kesan. Paras kolestrol makin turun. Gambar yang bawah ialah test result kolestrol dari farmasi. Ayah saya monitor untuk beberapa bulan.

Lepas tu mama saya stop ambik omega untuk beberapa bulan. Sebab setiap hari kena makan macam-macam ubat, kadang kesian jugak kan? Cuma baru-baru ni mama bersuara nak ambik balik omega. Test result sebelah atas adalah yang paling terbaru dan terperinci.

Syukur alhamdulillah, paras kolestrol dah stabil. Yang lain-lain jugak ada perubahan tapi paling happy bila kolestrol turun & tekanan darah pun dah stabil.

Ini kisah Shaklee Effect mama saya dan OmegaGuard. Saya sangat-sangat cadangkan kalau sesiapa yang mak ayahnya ada darah tinggi dan kolestrol, cubalaa OmegaGuard ni. Sebab hasilnya superb!” – Puan Yana

 

darah tinggi dan kolestrol

 

shaklee gombak

Kredit : Kedai Nutrisi Sungai Petani

 

Hubungi kami untuk mendapatkan OmegaGuard anda hari ini. Anda juga boleh dapatkannya di sini :

esell-shaklee-logo

Jangan lupa untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk lebih penjimatan.

 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Testimoni ESP

Apakah ESP?

protein

Secara ringkasnya, ESP ialah minuman protein yang dibuat daripada soya.

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

18911_10152858937255958_8774661037657608948_n

11058505_10152847159575958_3096034338030528096_n11042981_10152830593820958_5958250565914112439_n10420065_10152874138860958_7729359570218288643_n

32 Kebaikan dan Kelebihan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan

15. Membantu mengurangkan risiko kanser,

16. Bertindak sebagai antioksidan,

17. Menguatkan sistem imun tubuh
,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,

19. Memelihara kesihatan jantung

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.

24. Membantu merendahkan paras kolestrol,

25. Mencegah osteoporosis

26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik.

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut

 

Jom kita lihat beberapa testimoni pengguna ESP

1. ESP hilangkan gastrik

10262145_10152137428315958_8465176144589246839_n

2. Kulit makin cerah dengan ESP

2

3. Konfiden dengan bentuk badan

3

4. ESP menguruskan

4

5. Nak banyakkan susu badan tapi kulit jadi cantik

5

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button

Atasi Masalah Kolesterol Secara Semula Jadi dengan FITOSTEROL – PHYTOCOL-ST

Satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi.

Paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. Hakikatnya, semakin tinggi paras kolesterol anda, semakin tinggilah risiko yang anda hadapi.

 

Walaupun paras kolesterol darah anda tinggi, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkannya demi melindungi kesihatan anda.

– Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut air.


– Lakukan aktiviti fizikal dengan kerap.

– Kurangkan berat badan berlebihan.

– Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2,000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolesterol secara semula jadi.
(Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari)

 

PHYTOCOL-ST
=========

– Rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.

– Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari bersamaan dengan memakan 200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum dan 425 biji tomato setiap hari.
Bagaimana Fitosterol bertindak?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL anda.


Dan seperti biasa, KEISTIMEWAAN SHAKLEE 🙂
Penjualan Phytocol-St akan bermula di National Conference Shaklee yang akan berlangsung pada 7 June 2014.

Pre-order dibuka. Hubungi Sofia sekarang!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...