Selesai Closing Bulan Mei 2014 – Kita Minum Teh “Cinch Energy Tea Mix”

Hari ni seharian duduk depan computer menguruskan segala hal closing Shaklee. Alhamdulillah dah selesai segala urusan.

Petang ni kita minum air teh Shaklee yang dipanggil Cinch Energy Tea Mix untuk membakar lemak dan juga untuk boost metabolisma sehingga 4x ganda.

Hehehe kan tadi duduk aje depan computer. Mata dah layu. Badan pula kadar metabolisma dah rendah sebab usia.

Oh, saya tak nak Bella kata mama Bella dah tua. Nak Bella kata, Mama Bella cantik dan muda jelita.

Kalau kita sendiri tak jaga diri kita, ada orang lain yang nak tolong jaga ke?

 

Cinch Energy Tea Mix

Antara ekstrak utama yang ada di dalam Cinch Energy Tea Mix ni ialah :
 

  1. Taurina
  2. Rooibos Red Tea Extract–tumbuhan herba dari Afrika~dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
  3. Green Tea Extract
  4. White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
  5. Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dari Jepun


Antara fungsi ekstrak utama Cinch Energy Tea Mix ini ialah:

1.MATCHA GREEN TEA 
– antioksida yang sangat tinggi
– energy booster
– metabolisme booster
– bakar kalori up to 4 x ganda

 
2. TAURINA 
– menggalakkan metabolisma
– lebih bertenaga
– larutkan lemak
– membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3. WHITE TEA 
– membakar lemak–lemak berlebihan
– menghalang penghasilan sel lemak yang tak perlu
– meningkatkan metabolisma



4. ROOIBOS RED TEA
– melarutkan lemak

– meningkatkan kadar metabolisma iaitu pembakaran lemak
– agen detox yang kuat

Teh-teh merah, hijau dan putih ni digunakan sejak zaman berzaman dalam perubatan Cina. Antara kegunaannya:

  •   Anti-mikrob
  •   Imunostimulan
  •   Anticarcinogenic 
  •   Anti-inflammatory
  •   Perlindungan terhadap penyakit jantung
  •   Anti oksidan – perlindungan dari kanser
  •   Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic)
  •   Mengawal kerosakan DNA
  •   Menurunkan paras kalori dan kolesterol
  •   Detoxifiers
  •   Stimulator tenaga & kehilangan lemak

 

Sofia dah cuba. Memang SEDAP! Dan memang memberi a quick boost of energy. Tadi mengantuk, sekarang dah tak mengantuk dah. Rugi je kalau tidur tadi!



Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Slimming Dengan Shaklee 68kg Jadi 58kg

 

:: Assalamualaikum kawan2

Before: 66-68 kg
After: 58 kg…

Sy cuma consume Herblax dan Lecithin sahaja. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 – 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mcm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer.

Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten. hehehe

TERIMA KASIH SHAKLEE

 

 

 

Macam tak percaya aje kan? Tapi itulah dia. Dia hanya makan herb lax dan lecithin sahaja, konsisten selama beberapa bulan. Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang herb lax dan Klik sini pula untuk mengetahui lebih lanjut tentang lecithin.

 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Badan Kurus Dengan Alfalfa

Suka, suka, suka! Suka sangat bila dapat testimoni daripada customer sendiri. Kat sini Sofia share perkongsian dia dengan Sofia. Dia mengambil alfalfa untuk menggalakkan susu tapi dapat dua benefit, susu banyak dan berat badan pun sudah turun. Saiz jeans pun sudah kena tukar. Alhamdulillah. Dia happy, Sofia lagi happy. 🙂

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Herb Lax Restock Di Shaklee. Dapatkannya Sebelum Terlambat

BERITA BAIK HARI INI!!!Setelah sekian lama ia menghilangkan diri (hehehe), hari ini dapat mesej daripada Shaklee yang berbunyi begini:


“RM0.00 Shaklee: We are pleased to inform that 11007 Herb Lax is now available at all branches. Thank you.”
Apa lagi? Kalau berminat hubungi Sofia cepat. Herb Lax ni tak selalu ada. Restock hari ini, minggu depan dah out of stock. Jangan tunggu lama-lama ye. Nanti kena tunggu restock balik berbulan-bulan lamanya baru ada.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Combo Alfalfa Complex


Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

OmegaGuard™ Membakar Lemak

Bagaimana asid lemak (fatty acids) boleh membakar lemak?
 
Omega-3 lemak yang terdapat di dalam OmegaGuard™ membantu membakar lemak dengan membantu badan bertindak balas lebih baik kepada hormon dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis). Leptin memberitahu badan (otak) untuk menyekat selera makan dan membuat anda kurang makan supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan. Leptin meningkatkan metabolisme dengan meningkatkan pengeluaran tiroid (tiroid mengawal metabolisme). Leptin juga menyebabkan badan membakar lemak untuk tenaga.
Omega-3 lemak juga dapat membantu mengurangkan berat badan dengan mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Untuk Info & Order:
Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran
Continue Reading

Related Posts

Manfaat Herb-Lax

Ramai yang nak herb-lax ni. Bahan-bahannya pula jenis susah nak dapat. Pasal tu berbulan-bulan out of stock. Sekarang dah ada ye.

Mari kita lihat kenapa orang nakkan herb-lax ni.

Manfaat Herb-Lax Shaklee 

1. Menyingkirkan najis yang tersekat.

2. Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.

3. Membantu masalah sembelit.

4. Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus (natural bowel movement) dan secara langsung membantu masalah sembelit.

5. Mengempiskan perut.

6. Menyokong kesihatan usus.

7. Membantu menyahtoksin badan.

8. Membantu mengurangkan atau memberi rasa kepejalan pada perut.

9. Membantu masalah bau mulut dan bau badan.

10. Mengelakkan kembung perut.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan

 

herb-lax
Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Kurus Dengan Shaklee

Kurus Dengan Shaklee

Selamat pagi semua! Di sini ada testimoni-testimoni pengguna Shaklee yang berjaya turunkan berat badan. Rata-rata mereke mengamalkan ESP, Alfalfa, Herb-lax, Lecithin dan OmegaGuard.
 
Walau bagaimanapun, senaman dan pengawalan pemakanan juga perlu untuk mendapatkan berat yang anda inginkan.
kurus dengan shaklee

 

turun 12kg

 

turun 30kg
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Set Kurus Shaklee – Set Terhangat Bulan Ini

Salam semua!

 

 
Hari ni nak cerita tentang set yang terhangat bulan ini. Set apa ye??? Haha…tentulah set kurus Shaklee! Ramai yang sedang mencari set ini sebab dah banyak makan benda-benda yang berminyak dan menggemukkan pada 1 Syawal yang lepas. Cuba bayangkan jika dalam sebulan berpuasa dapat turun 3kg tetapi pada 1 Syawal, terus naik 6kg??? Haaa…. siapa tu? Ooops. Takleh mention nama kat sini  🙂

 

 
Cadangan set budget kurus ialah Alfalfa, Lecithin dan Omega Guard. Kalau nak budget lagi, boleh try Alfalfa dan Lecithin. Kalau nak yang budget lagi boleh try Lecithin sahaja. Depends pada kewangan individu. Hasilnya pun tentulah bergantung kepada penggunaannya. Yang penting, ini bukanlah ubat kurus. Penggunaan yang konsisten selama beberapa minggu atau bulan, insyaAllah akan mendatangkan hasil yang diidamkan.
set kurus shaklee
 
Sebenarnya untuk menurunkan berat badan kita perlu 3 perkara. Pertama detox. Kedua cairkan atau bakarkan lemak dan ketiga protein untuk membina semula otot-otot. Tetapi disebabkan ini adalah set budget, kita bercerita tentang detox dan cair/bakarkan lemak dahulu.
 

Detox dengan Alfalfa

 
 
Alfalfa adalah tinggi dengan klorofil, vitamin C, B1, B2 K dan lain-lain nutrien dan ia membantu menyahtoksik sistem. Ia boleh membantu proses detoksifikasi, kencing manis, ketidakselesaan pencernaan dan sendi dan tisu penghubung. Ia telah terbukti membantu mengurangkan paras kolesterol darah dan untuk membersihkan laluan darah.
 
Walau bagaimanapun, individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil alfalfa.
Cairkan Lemak dengan Lecithin

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya.
 
Salah satu fungsi lecithin ialah membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah. Lecithin juga diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman.
Bakar Lemak dengan Omega
 
”Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them.” Source: http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Bagaimana asid lemak (fatty acids) boleh membakar lemak?

Omega-3 lemak yang terdapat di dalam Omega Guard membantu membakar lemak dengan membantu badan bertindak balas lebih baik kepada hormon dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis). Leptin memberitahu badan (otak) untuk menyekat selera makan dan membuat anda kurang makan supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan. Leptin meningkatkan metabolisme dengan meningkatkan pengeluaran tiroid (tiroid mengawal metabolisme). Leptin juga menyebabkan badan membakar lemak untuk tenaga.
Omega-3 lemak juga dapat membantu mengurangkan berat badan dengan mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah.
 
Untuk Ibu Menyusu
Set ini juga baik untuk ibu-ibu menyusu kerana alfalfa membantu untuk menggalakkan susu ibu. Lecithin melancarkan saluran susu (tiada lagi kesakitan daripada saluran susu yang tersumbat!) dan Omega Guard pula mengandungi DHA yang membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar.


 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Bagaimana Lecithin Berfungsi Memecahkan Lemak

Dapatkan cadangan set budget kurus yang terdiri daripada alfalfa dan lecithin hari ini!

Untuk Info & Order: 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665

COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran 

 

Continue Reading

Related Posts