Reward

Reward

reward

 

Untuk kerja keras bulan lepas, Shaklee telahpun reward semua pengedar dengan cash bonus pada 14 Oktober lepas.

 

Ini reward daripada upline Sofia pula, Ummi dalam bisnes Shaklee ini. Mentor yang banyak membantu Sofia membangunkan bisnes ini.

 

Buku ini bertajuk Espoir. Espoir ialah perkataan Perancis yang bermaksud “berharap” atau dalam bahasa Inggeris ianya bermakna “hope”.

 

Tak sabar Sofia nak baca buku ini.

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Effective Leader September 2016

effective leader september

 

Alhamdulillah.

 

Sofia ialah salah seorang Effective Leader September 2016.

 

<3 <3 <3

 

Nak join Shaklee di bawah group Sofia?

Boleh baca cara menjadi ahli shaklee di sini dan register terus sebagai ahli di http://www.shaklee.com.my/?joinnow=905873 (klik di JOIN NOW)

Hubungi Sofia untuk Sofia aktifkan keahlian anda.

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee

Kenapa saya pilih bisnes shaklee

 

Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee?

 

Asalnya Sofia memang tak kenal Shaklee. Tahu Shaklee tu vitamin. Tapi pelik. Tak pernah nampak pun kat farmasi.

Tapi disebabkan terpaksa, sebab susu badan tak cukup, Sofia cuba juga. Semua kerana anak yang baru lahir.

Alhamdulillah. Susu badan makin banyak setelah beberapa hari makan Shaklee. Masa ni rasa suka sangat. Dan rasa nak sangat berkongsi dengan orang lain.

Setelah cukup sebulan makan Shaklee, Sofia terus daftar sebab ada kawan nak beli. Alaaa…nak tolong kawan je. Bukan nak berniaga pun.

Tapi setelah mendaftar, baru dapat tahu sangat mudah nak menjalankan bisnes ini.

Kenapa Sofia kata sangat mudah? Kerana sebelum ini Sofia berniaga batik secara on-line. Sofia jadi re-seller. Ambil batik daripada pengeluar.

Jadi, nak jual batik ni remeh sangat. Mula2 nak kena beli stok. Stok perlukan modal. Kemudian, bila dah dpt kainnya, kena letak di patung. Ambil gambar. Pastu, edit gambar. Potong sana sini. Kemudian baru post di fb dan website.

Dengan Shaklee, gambar banyak disediakan. Dengan testimoni lagi. Dan bila customer sendiri puas hati, mereka dengan rela hati bagi testimoni.

Masa mula-mula buat Shaklee dulu, tak perlu stok pun. Modal hanya yuran pendaftaran RM65 (harga masa dulu). Bila customer order barang, baru kita submit order kat Shaklee.

Yang best lagi jika dibandingkan dengan perniagaan batik Sofia dulu, batik tu Sofia dapat untung runcit aje. Banyak ke untung runcit? Kalau jual banyak, banyaklah untungnya. TAPI dengan Shaklee, Sofia dapat untung runcit dan bonus! Dapat car bonus! Dan dapat peluang percutian percuma lagi.

Banyak lagi produk yang jual vitamin dan banyakkan susu badan. Kenapa pilih Shaklee juga?

Sebab Sofia yakin sangat yang ianya selamat dan tidak memudaratkan tuan punya badan yang makan. Sebenarnya syarikat Shaklee ni dah lama. Pengasas Shaklee, Dr Forest C Shaklee, telah mencipta multi vitamin yang pertama iaitu vita-lea 100 tahun lalu dan ianya masih dimakan pada masa sekarang. Syarikat Shaklee pula adalah sebuah syarikat yang dah lama di pasaran. 60 tahun di pasaran Amerika Syarikat dan hampir 30 tahun di pasaran Malaysia. Dan sepanjang 60 tahun sudah banyak kajian yang Shaklee telah lakukan dan jurnal kesihatan di terbitkan.

Angkasawan pun makan Shaklee tau. Ye, orang yang dihantar ke angkasa tu. Yang naik roket tu. Kesihatan mereka terjaga kerana makan vitamin Shaklee.

Ingin menjadi ahli Shaklee juga? Baca cara menjadi ahli dan kemudian hubungi Sofia ye.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

 

Kami berpeluang untuk pergi ke KL Tower Mini Zoo pada hari Ahad lepas (3 Januari 2016). Seronok sangat Bella dapat ke sana. Kalau boleh dia tak nak balik. Nak duduk lama lagi di sana bersama bunny, bird,  turtle dan guinea pig. Bila dah balik ke rumah memang tak boleh diam. Jumpa dengan mamatok dan tokku terus dia bercerita tentang zoo.

Bella kata, “Got two birds on mama’s head”

“Abah head got birds too”

“Got ponies, bunny, guinea pigs but no elephant.”

Macam-macam dia nak cerita.  🙂

 

kl tower mini zoo

Tempatnya memang beyond my expectation. Bila sebut ‘mini’ Sofia ingatkan tempatnya kecil sahaja. Tapi sebenarnya luas. Oh, takde la seluas Zoo yang lain. Tapi luas la juga. Banyak turun dan naik tangga sebab Mini Zoo ni di bina di kaki Bukit.

 

Banyak tempat yang kita boleh berinteraksi dengan haiwan-haiwan. Boleh berinteraksi dengan burung, arnab, guinea pigs, anak-anak ayam, kura-kura pun ada. Tapi Bella masih takut untuk pegang haiwan-haiwan tersebut. Jadi mama dan abah je la yang pegang untuk Bella.

 

Dan bukannya Bella sahaja yang dapat belajar tentang haiwan. Mamanya pun belajar sekali. Selama ini tak tahu pun ada gagak yang berwarna putih. Ingatkan hitam sahaja.  Bagi Sofia burung gagak putih ni sangat cantik!

 

albino crow
Albino Crow – Gagak Putih

 

934_10153450831545958_6395598159167833161_n
Abah Bella kata terasa penat macam lari marathon. Hehehe baru naik turun tangga dah semput.

 

Kalau boleh nak pergi lagi sebab Bella suka sangat. Masuk je kereta Bella terus tertidur kepenatan.

 

Sofia pula bila dah sampai rumah terus makan sebiji B-Complex untuk beri tenaga semula kepada badan ni. Penat dan letih. Malam pula tak lupa makan 4 biji Ostematrix untuk menghilangkan rasa sakit-sakit dan lenguh kaki.

 

Oh ya! Korang dah join GiveAway ke 2 kami? KLIK SINI ye.

Jangan lupa menghubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Kami Pengguna Shaklee

kami pengguna shaklee

Kami pengguna Shaklee 3 generasi.

Ayah, Adik, Sofia dan anak Sofia.

Ayah gemar minum ESP sebagai sarapan pagi. ESP dapat berikan dia tenaga sepanjang hari. Ayah Sofia berusia 65 tahun dan masih bekerja.

Adik Sofia menguruskan perniagaannya membawa pelancong ke Korea. Ostematrix banyak mengurangkan lenguh-lenguh kakinya apabila banyak berjalan di negara orang. Ikuti adik Sofia di Facebook dan Instagram.

Sofia suka makan Vitamin C even before Sofia kenal Shaklee lagi. Vitamin C menguatkan sistem imun Sofia. Kalau tak makan Vitamin C, selesema memanjang. Vitamin C juga memastikan kulit kekal sihat dan cantik.

Anak Sofia, Bella minum meal shakes sejak berumur setahun. Alhamdulillah Bella jarang sakit dan sihat selalu.

Ternyata Shaklee adalah untuk seisi keluarga.  🙂

Hubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts