Promosi November 2016

Promosi November 2016

promosi november 2016

Salam semua

Mesti semua dah tertunggu-tunggu promosi november 2016 kan?

Ada 4 produk yang dipromosikan bulan ni iaitu:

 

1. Lecithin – Beli 3 Percuma 1

lecithin

Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa lecithin amat penting dalam pemakanan kerana ia merupakan sumber fosfolipid yang terdiri daripada kolina dan inositol, iaitu komponen utama membran sel dalam setiap organisma hidup yang berfungsi untuk mengawal aliran nutrien ke dalam dan keluar dari sel.

Lecithin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memelihara kesihatan tubuh.

  • Setiap sajian membekalkan 3.1g lecithin, yang mengandungi 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol
  • Dirumus daripada sumber semula jadi iaitu kacang soya

 

Untuk maklumat lanjut tentang LECITHIN boleh baca DI SINI.
2. Alfalfa (saiz kecil dan besar) – Beli 3 Percuma 1

alfalfa

Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien

dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.

Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

  • Alfalfa daripada sumber semula jadi
  • Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu

 

Untuk maklumat lanjut tentang ALFALFA boleh baca DI SINI.

 

3. Nutriferon – Beli 2 dapat diskaun 5% dan juga Beli 6 Percuma 1

 

nutriferon

NutriFeron® merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.

  • Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi
  • Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun

 

Untuk maklumat lanjut tentang NUTRIFERON boleh baca DI SINI.

 

4. Vita-lea for Children – Beli 3 Percuma 1

 

vita-leachildren

 

FORMULA SERBA BAHARU ini dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan panduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.

  • Membekalkan 18 Vitamin dan Mineral
    • Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak
  • Rumusan Tidak Merosakkan Gigi
    • Dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti
  • Perisa Anggur Yang Enak
    • Sedap dikunyah, pasti digemari oleh kanak-kanak

 

Untuk maklumat lanjut tentang VITA-LEA FOR CHILDREN boleh baca DI SINI.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Berminat untuk mendapatkan produk-produk di atas?

 

Seperti biasa, boleh hubungi Sofia ye.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Puasa Ramadhan Dengan Set Shaklee Ramadhan Detox Pack

Shaklee Ramadhan Detox Pack

 

ramadhan detox

 

Bagaimana puasa anda setakat 17 hari berpuasa ini? Adakah anda merasa letih? Terlalu dahaga? Susu merudum? Macam-macam rasa lagi. Sabar ye. Lagi dua minggu nak raya. Kejap je lagi tu.

 

Ni Sofia nak cerita. Set supplemen Shaklee yang Sofia memang konsisten time puasa ni. 4 produk tu kena makan dan minum setiap hari. Yang lain-lain ada juga  tertinggal tetapi yang 4 ni sangat perlu. Sebab apa? Sebab kalau tertinggal memang letih la puasa. Tak bermaya langsung. Kulit pun kering. Tapi kalau minum ESP, meal shakes dan performance drink semasa sahur, InsyaAllah, badan bertenaga, dahaga pun tak teruk sangat. Still manageable.

 

Set Shaklee Ramadhan Detox ni terdiri daripada ESP, Meal Shakes, Performance Drink dan Lecithin.

 

Masa berbuka makan 6 biji lecithin untuk membantu mengemulsikan lemak. Ia bantu menguraikan lemak daripada pemakanan kita. Lecithin ini mampu mengawal berat badan. Jadi takdelah masalah berat badan naik ketika berpuasa.

 

Semasa bersahur pula, boleh makan nasi atau apa-apa yang kita nak. Selepas tu bancuh satu sudu ESP + satu sudu performance drink + dua sudu meal shakes. Kalau tak sempat nak makan yang lain-lain pun cepat-cepat bancuh dan minum campuran air ini. Campuran ini dipanggil Mighty Three Gems. Nutrisi dalam ESP dan meal shakes memastikan kita cukup nutrisi untuk berpuasa tanpa rasa letih. Performance drink pula bantu badan kekal terhidrat. Takdelah rasa dahaga sangat.

 

Set ini juga sesuai untuk ibu-ibu mengandung, menyusu dan juga yang ada gastrik.

 

Jom kita lihat pengalaman orang yang telah menggunakan set ini.

 

Testimoni Set Ramadhan Detox

set shaklee untuk puasa testimoni

Testimoni 1 – Biasanya ‘lembik lutut’ tapi sekarang masih larat naik turun tangga ofis aras 3

 

testimoni-shaklee-esp-mealshake-performance

Testimoni 2 oleh pengidap gastrik

testi 3

Testimoni 3 – Production susu berkurangan semasa permulaan berpuasa

Testimoni 4 – Badan dah tak menggigil semasa berpuasa

 

Anda mempunyai masalah-masalah seperti di atas? Masih belum terlambat untuk mendapatkannya dan berpuasa dengan lebih selesa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button

FUNGSI LECITHIN?

APA FUNGSI LECITHIN?

Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

Bila lemak dah terapung kita FLUSH dengan Herblax pula dan kasi buang lelemak tu.

Ha best ke best? ??
Sape nak angkat tangan skit

* Ini gambar Master Firdhaus Zulkifli yang berjaya turunkan berat badan beliau dengan hasil senaman, pemakanan dan pengambilan supplement.

fungsi lecithin

Nak tahu lebih lanjut tentang khasiat dan fungsi lecithin? KLIK SINI.

 

Untuk Info & Order:

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Promosi Disember 2015

Promosi Disember 2015

 

promosi disember 2015

Promosi Disember 2015 ini Shaklee bawakan 3 promosi yang hebat iaitu:

 

I. Lecithin

Beli 2 dapat diskaun 5%.

Beli 7 botol Lecithin pada harga 6 botol.

KLIK SINI untuk lebih maklumat tentang Lecithin.

 

II. Collagen Powder

Beli 2 dapat diskaun 5%.

Beli 7 kotak collagen pada harga 6 kotak.

KLIK SINI untuk lebih maklumat tentang Collagen.

 

III. Vita-Lea for Children

Beli 4 botol Vita-lea for Children pada harga 3 botol.

KLIK SINI untuk lebih maklumat tentang Vita-lea for Children.

Shaklee juga telah melanjutkan penjualan YES PACK, di mana setelah menjadi ahli dengan bayaran RM68.90 anda boleh mendapatkan pakej berikut dengan diskaun 5%.

 

144893431619492

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Lecithin

Kepentingan Lecithin :

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :

  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

 

Kegunaan Lecithin :

 

PALING UTAMA

  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

 

PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.

 

UNTUK KAUM TUA

  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.

 

UNTUK PENGHADAMAN

  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

 

UNTUK SEL

  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

 

UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)

  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.

 

lecithin

Kredit : http://www.mamafaiz.com

 

Berapakah harga sebotol Lecithin? Hanya RM52.50 sebotol yang mengandungi 180 biji.

Nak murah lagi jom jadi ahli 🙂

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...