Ostematrix

Ostematrix

Hargai Tulang Anda dengan Nutrien Pembina-Tulang

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.

Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien pembinatulang untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa.

 

Continue reading

Share Button

Kejang Kaki

Kejang Kaki

 

Sofia selalu dapat pelanggan yang hamil mengadu kejang kaki terutama masa sedang tidur pada waktu malam.

Otot yang biasanya menegang ialah otot betis. Walaupun ia menyebabkan kesakitan yang teruk dan berlanjutan selama beberapa minit, kekejangan tidak merosakkan otot betis.

 

Antara sebab mengapa kekejangan kaki berlaku semasa hamil:

  • Kekurangan nutrien dan garam seperti kalsium atau magnesium dalam darah. Kekurangan ini berlaku kerana bayi dalam kandungan mengambil apa yang diperlukannya daripada simpanan badan kita.
  • Uterus (rahim) yang semakin membesar memberi tekanan ke atas salur darah besar pada kaki. Ini serta kesan daripada hormon kehamilan iaitu progesteron, boleh memberi kesan kepada otot kaki.
  • Seperti mana berlari, bersukan, atau sekadar berdiri sepanjang hari boleh membuat otot letih, begitu juga kandungan yang sarat.
Kredit : www.babycenter.com.my

 

Biasanya untuk masalah kejang kaki ini Sofia akan cadangkan Ostematrix Shaklee.

 

oste-matrix

blogger-image-771490292

Ostematrix mengandungi kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membantu mengelakkan terjadinya kejang kaki.

 

Berikut adalah hasil Sofia follow up dengan pelanggan yang hamil dan telah mendapatkan ostematrix daripada Sofia beberapa hari yang lalu:

 Sofia : Macam mana makan ostematrix?

Customer : Entah kak. Baru makan. Tak nampak efek lagi.

Sofia : Kenapa sis nak makan ostematrix ye hari tu?

Customer : Sebab saya selalu kejang kaki masa tidur

Sofia : Sejak makan ostematrix ada kena kejang kaki tak?

Customer : Eh, takde la pulak. Hehehe

 

Jika anda juga ada masalah kejang kaki ni, Sofia cadangkan untuk mendapatkan sebotol Ostematrix.

Harganya cuma RM61 sebotol yang mengandungi 120 biji.

Anda boleh mendapatkannya di sini dengan debit/kredit kad atau hubungi Sofia.

 

esell-shaklee-logo

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Promosi Bulan Januari 2014 – Alfalfa Complex (Large and Small)

 
Salam semua!
 
Dah hari ke lapan dah kita di bulan Januari ini. Sofia mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2014. Semoga kita sama-sama dapat merealisasikan azam tahun baru kita ye.
 
Di sini Sofia nak memperkenalkan promosi Shaklee untuk bulan ini iaitu Alfalfa Complex. Alfalfa Complex Shaklee dating dalam dua pakej iaitu botol kecil (mengandungi 330 biji) dan botol besar (mengandungi 700 biji).
 
 
 
 
 

Apakah Khasiat Alfalfa?

Untuk merawat simptom:

Bengkak
Sakit sendi
Arthritis
Ulser
Penyakit perut
Masalah kolon
Sakit ulu hati
Hernia
Sembab air
Tiada selera makan
Bengkak buku lali / kaki
Sinus / Alahan
Hayfever
Gout
Badan / kaki / nafas berbau
Detoksifikasi

Apakah Ciri-ciri Alfalfa?

Antihistamin
Diuretik
Membantu penghadaman
Kaya dengan serat dan klorofil
Kaya dengan mineral
Baik untuk pesakit kencing manis
Merendahkan kolestrol
Anti-tumor
Anti-bakteria

VITAMIN yang ditemui dalam Alfalfa

Vitamin A
Untuk penglihatan
Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan
Menggalakkan pertumbuhan sel
Menggalakkan kulit yang sihat
Penting semasa kehamilan

Vitamin E
Melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara
Kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot
Memperbaiki fungsi imun
Menguatkan otot di dalam badan
Membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah
Membantu fokus mata

Vitamin U
Menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik

Vitamin B6
Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak
Menggalakkan kesihatan saraf dan kulit
Membantu mengurangkan loya

Vitamin K
Penting bagi pembekuan darah
Penting dalam fungsi hati
Menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur

Vitamin D
Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat

MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa

Kalsium
Membina dan mengekalkan tulang dan gigi
Membantu darah membeku
Membantu dalam kecergasan dan daya tahan
Mengawal rentak jantung
Melegakan saraf

Zat Besi
Diperlukan dalam pembinaan hemoglobin
Membantu pengangkutan oksigen di dalam darah

Kalium
Perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim
Pencernaan lemak

Fosforus
Diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi
Saling berkait dengan tindakan kalsium dan vitamin D
Meningkatkan peranan tisu saraf

Klorin (klorida)
Elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan
Mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji

Sodium
Mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan
Meneutralkan asid
Menghalang pembekuan darah
Mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut

Silikon Magnesium
Membantu badan untuk menangani sembelit
Ketahanan saraf
Melindungi kulit dan badan
Merangsang fungsi otak

Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa

Kaya dengan protein
18.9% berbanding daging lembu
3.3% berbanding susu
13.1% berbanding telur
Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan
Membantu dalam penyusuan ibu

Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.

Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.

AWAS!!! Tidak semua alfalfa adalah sama

Alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pestisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia. Source
 
Jadi, dapatkan alfalfa yang terbaik hanya dari SHAKLEE!
 
 
Nak tahu lebih lanjut tentang alfalfa? Sila click di link ini http://sovitamin.com/search/label/Alfalfa
 
 
Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...