Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee

Kenapa saya pilih bisnes shaklee

 

Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee?

 

Asalnya Sofia memang tak kenal Shaklee. Tahu Shaklee tu vitamin. Tapi pelik. Tak pernah nampak pun kat farmasi.

Tapi disebabkan terpaksa, sebab susu badan tak cukup, Sofia cuba juga. Semua kerana anak yang baru lahir.

Alhamdulillah. Susu badan makin banyak setelah beberapa hari makan Shaklee. Masa ni rasa suka sangat. Dan rasa nak sangat berkongsi dengan orang lain.

Setelah cukup sebulan makan Shaklee, Sofia terus daftar sebab ada kawan nak beli. Alaaa…nak tolong kawan je. Bukan nak berniaga pun.

Tapi setelah mendaftar, baru dapat tahu sangat mudah nak menjalankan bisnes ini.

Kenapa Sofia kata sangat mudah? Kerana sebelum ini Sofia berniaga batik secara on-line. Sofia jadi re-seller. Ambil batik daripada pengeluar.

Jadi, nak jual batik ni remeh sangat. Mula2 nak kena beli stok. Stok perlukan modal. Kemudian, bila dah dpt kainnya, kena letak di patung. Ambil gambar. Pastu, edit gambar. Potong sana sini. Kemudian baru post di fb dan website.

Dengan Shaklee, gambar banyak disediakan. Dengan testimoni lagi. Dan bila customer sendiri puas hati, mereka dengan rela hati bagi testimoni.

Masa mula-mula buat Shaklee dulu, tak perlu stok pun. Modal hanya yuran pendaftaran RM65 (harga masa dulu). Bila customer order barang, baru kita submit order kat Shaklee.

Yang best lagi jika dibandingkan dengan perniagaan batik Sofia dulu, batik tu Sofia dapat untung runcit aje. Banyak ke untung runcit? Kalau jual banyak, banyaklah untungnya. TAPI dengan Shaklee, Sofia dapat untung runcit dan bonus! Dapat car bonus! Dan dapat peluang percutian percuma lagi.

Banyak lagi produk yang jual vitamin dan banyakkan susu badan. Kenapa pilih Shaklee juga?

Sebab Sofia yakin sangat yang ianya selamat dan tidak memudaratkan tuan punya badan yang makan. Sebenarnya syarikat Shaklee ni dah lama. Pengasas Shaklee, Dr Forest C Shaklee, telah mencipta multi vitamin yang pertama iaitu vita-lea 100 tahun lalu dan ianya masih dimakan pada masa sekarang. Syarikat Shaklee pula adalah sebuah syarikat yang dah lama di pasaran. 60 tahun di pasaran Amerika Syarikat dan hampir 30 tahun di pasaran Malaysia. Dan sepanjang 60 tahun sudah banyak kajian yang Shaklee telah lakukan dan jurnal kesihatan di terbitkan.

Angkasawan pun makan Shaklee tau. Ye, orang yang dihantar ke angkasa tu. Yang naik roket tu. Kesihatan mereka terjaga kerana makan vitamin Shaklee.

Ingin menjadi ahli Shaklee juga? Baca cara menjadi ahli dan kemudian hubungi Sofia ye.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Share Button

Protein Dalam Diet Satu Keperluan?

Protein adalah nutrien penting yang terdapat dalam produk haiwan dan kekacang. Nama protein nama datang dari perkataan Yunani “protos” yang bermaksud “pertama.” Badan kita menggunakan protein dalam diet untuk membina sel-sel baru, mengekalkan tisu, dan mensintesis protein baru yang membolehkan kita melaksanakan fungsi asas badan.

 

Tubuh manusia adalah penuh dengan protein. Protein terdapat di dalam membran luaran dan dalaman setiap sel hidup. Berikut adalah antara tempat di mana protein berada di badan kita:

 

1. Rambut, kuku dan lapisan luar kulit kita diperbuat daripada keratin protein. Keratin adalah protein yang tahan enzim pencernaan. Contoh, kuku kita tidak dapat dicerna oleh badan kita jika kita menggigit kuku.

 

2. Tisu otot mengandungi myosin, actin, myoglobin, dan beberapa protein yang lain.

 

3. Tulang mempunyai banyak protein. Bahagian luar tulang keras dengan mineral seperti kalsium, tetapi struktur asas dalaman tulang adalah protein dan sum-sum tulang juga mengandungi protein.

 

4. Sel-sel darah merah mengandungi hemoglobin iaitu sebatian protein yang membawa oksigen ke seluruh badan. Plasma, mengandungi lemak dan protein zarah yang dikenali sebagai lipoprotein, yang membawa kolesterol keluar dari tubuh.

 

Protein memainkan peranan penting dalam penciptaan setiap sel baru dan setiap individu yang baru.

 

Source: http://www.dummies.com/how-to/content/why-you-need-protein-in-your-diet.html

______________________________________________________________________________________________________________

Minuman protein Shaklee ialah ESP (Energising Soy Protein)

protein

Mengapa ESP?

Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh kita.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...