Pengeposan Shaklee Hari Ini

Pengeposan Shaklee Hari Ini

 

Rasanya Sofia inilah pengeposan yang paling kalut setakat ni.

Bermula di rumah masa nak pack barang. Ada barang yang takde. Plastik prepaid poslaju juga takde.

Ok relax. Baru kul 2 lebih. Sempat nak ke branch top up barang. Sambil tu walaupun takde plastik prepaid poslaju, terus tulis kat slip penghantaran warna ungu. Nanti masuk plastik, alamat semua dah siap tulis dah.

Jadi Sofia ke branch dulu. Masa tu dh nak jam 4 petang. Lepas ke branch, terus ke poslaju. Sampai di sana adik di kaunter bagitahu, “plastik prepaid semenanjung tinggal saiz kecil je kak.”

Dalam hati sofia dah alamak! Cepat- cepat beli plastik kecil, drive balik rumah, bungkus semua ke dalam plastik prepaid kecik. Yg besar terpaksa bungkus dalam plastik courier sendiri. Mujur Sofia ada simpan plastik courier dan bubble wrap utk masa2 kecemasan. Slip penghantaran pun kena tulis semula ke atas slip warna coklat.

Dan selepas 2 jam sofia di sini semula. Di pejabat poslaju, menunggu gilaran.

Semoga barang yang Sofia pos petang tadi selamat sampai kepada tuan masing-masing esok.


Panjang lak bercerita hehe  🙂

pengeposan shaklee

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Effective Leader September 2016

effective leader september

 

Alhamdulillah.

 

Sofia ialah salah seorang Effective Leader September 2016.

 

<3 <3 <3

 

Nak join Shaklee di bawah group Sofia?

Boleh baca cara menjadi ahli shaklee di sini dan register terus sebagai ahli di http://www.shaklee.com.my/?joinnow=905873 (klik di JOIN NOW)

Hubungi Sofia untuk Sofia aktifkan keahlian anda.

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Share Button

Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee

Kenapa saya pilih bisnes shaklee

 

Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee?

 

Asalnya Sofia memang tak kenal Shaklee. Tahu Shaklee tu vitamin. Tapi pelik. Tak pernah nampak pun kat farmasi.

Tapi disebabkan terpaksa, sebab susu badan tak cukup, Sofia cuba juga. Semua kerana anak yang baru lahir.

Alhamdulillah. Susu badan makin banyak setelah beberapa hari makan Shaklee. Masa ni rasa suka sangat. Dan rasa nak sangat berkongsi dengan orang lain.

Setelah cukup sebulan makan Shaklee, Sofia terus daftar sebab ada kawan nak beli. Alaaa…nak tolong kawan je. Bukan nak berniaga pun.

Tapi setelah mendaftar, baru dapat tahu sangat mudah nak menjalankan bisnes ini.

Kenapa Sofia kata sangat mudah? Kerana sebelum ini Sofia berniaga batik secara on-line. Sofia jadi re-seller. Ambil batik daripada pengeluar.

Jadi, nak jual batik ni remeh sangat. Mula2 nak kena beli stok. Stok perlukan modal. Kemudian, bila dah dpt kainnya, kena letak di patung. Ambil gambar. Pastu, edit gambar. Potong sana sini. Kemudian baru post di fb dan website.

Dengan Shaklee, gambar banyak disediakan. Dengan testimoni lagi. Dan bila customer sendiri puas hati, mereka dengan rela hati bagi testimoni.

Masa mula-mula buat Shaklee dulu, tak perlu stok pun. Modal hanya yuran pendaftaran RM65 (harga masa dulu). Bila customer order barang, baru kita submit order kat Shaklee.

Yang best lagi jika dibandingkan dengan perniagaan batik Sofia dulu, batik tu Sofia dapat untung runcit aje. Banyak ke untung runcit? Kalau jual banyak, banyaklah untungnya. TAPI dengan Shaklee, Sofia dapat untung runcit dan bonus! Dapat car bonus! Dan dapat peluang percutian percuma lagi.

Banyak lagi produk yang jual vitamin dan banyakkan susu badan. Kenapa pilih Shaklee juga?

Sebab Sofia yakin sangat yang ianya selamat dan tidak memudaratkan tuan punya badan yang makan. Sebenarnya syarikat Shaklee ni dah lama. Pengasas Shaklee, Dr Forest C Shaklee, telah mencipta multi vitamin yang pertama iaitu vita-lea 100 tahun lalu dan ianya masih dimakan pada masa sekarang. Syarikat Shaklee pula adalah sebuah syarikat yang dah lama di pasaran. 60 tahun di pasaran Amerika Syarikat dan hampir 30 tahun di pasaran Malaysia. Dan sepanjang 60 tahun sudah banyak kajian yang Shaklee telah lakukan dan jurnal kesihatan di terbitkan.

Angkasawan pun makan Shaklee tau. Ye, orang yang dihantar ke angkasa tu. Yang naik roket tu. Kesihatan mereka terjaga kerana makan vitamin Shaklee.

Ingin menjadi ahli Shaklee juga? Baca cara menjadi ahli dan kemudian hubungi Sofia ye.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Share Button

The Shaklee Effect Videos

The Shaklee Effect Videos

Di post ini Sofia nak kongsikan video-video testimoni Shaklee yang telah dikongsikan di National Conference Mei lalu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teruja dengan testimoni-testimoni tersebut? Dapatkan produk Shaklee pertama anda hari ini dan rasai perbezaannya.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button

Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves

kedai vitamin

Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves 😀

 

Shaklee is a home based business. Oleh itu, ianya beroperasi direct dari rumah. Kedai Vitamin Shaklee kami, kami berikan nama Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves kerana kami berada di kawasan tersebut.

Ianya merupakan kedai yang paling senang kerana ianya di rumah sahaja. Sambil berniaga, sambil menjaga anak di depan mata.

Kedai Shaklee Sofia berada di Taman Samudera, belakang Giant Batu Caves.

Kami juga membuat penghantaran sehingga ke muka pintu di sekitar kawasan Gombak dan Batu Caves termasuk Sri Gombak, UIA Gombak, Taman Greenwood, Jalan Gombak, Gombak Setia dan Danau Kota.

Penghantaran seluruh Malaysia dibuat menggunakan perkhidmatan poslaju.

Berminat dengan produk atau berminat untuk menjadi ahli Shaklee?

Tanya kami hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...