Kekurangan Kalsium dan Vitamin D – Rickets

“Rickets is more common in children who have darker skin and in children who are breast fed rather than bottle fed.

The most common cause of rickets is an extreme lack of vitamin D or a lack of calcium, or both together.

Your baby can get the vitamin D he or she needs from your breast milk (as long as you’re getting good amounts yourself) or from formula milk with vitamin D added. However, if you don’t get good amounts of vitamin D yourself, your breast milk will not provide much vitamin D at all and require you to give your baby vitamin D supplements. Older children can take vitamin D supplements, or get vitamin D by exposing their skin to the sun.

Research now shows that getting enough vitamin D during pregnancy is important for the health of your baby. If you’re pregnant you should consider taking a vitamin D supplement, particularly if you have darker skin or get little sunshine on your skin.

Rickets can be effectively treated with vitamin D supplements. As well as giving vitamin D, doctors may also prescribe calcium supplements to treat rickets.” (Source : http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/rickets/)

 

Pasal tu amatlah penting untuk ibu mengandung minum susu. Kalau tak suka susu boleh ambil pil kalsium Shaklee yang di panggil ostematrix. Ostematrix dilengkapi dengan vitamin D dan magnesium yang membantu penyerapan kalsium oleh badan.

 

 

 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Promosi April 2014 – Ostematrix – Beli 6 Percuma 1

 


Tulang yang kuat untuk badan yang kuat. Supplemen untuk kesihatan tulang Shaklee dirumus khas daripada campuran nutrien yang berkualiti tinggi untuk pembinaan tulang. Ia direka untuk meningkatkan penyerapan kalsium dan membantu membina tulang dan gigi yang kuat.

Antara Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:

1. Kebas-kebas kaki dan tangan

2. Kekejangan atau kram otot

3. Sukar/susah nak tidur

4. Rapuh kuku

5. Sakit Sendi

6. Gigi reput

Klik sini untuk lebih info tentang Ostematrix.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

———————————————————————————————————————————————————–
Sebotol ostematrix adalah untuk penggunaan sebulan. 

Harga pasaran sebotol Ostematrix = RM61
Set Beli 6, Percuma 1 bernilai RM366

Nak harga lebih murah? Jom join saya dan jadi ahli Shaklee untuk menikmati Ostematrix dengan harga ahli. Klik di sini untuk cara-cara menjadi pengedar Shaklee yang sah.



Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Combo Alfalfa Complex


Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set Untuk Kesihatan Sendi

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Posted via Blogaway

Continue Reading

Related Posts

Ostematrix untuk Menghilangkan Lenguh Kaki

 

Salam semua

 

Malam ini sebelum nak masuk tidur kena makan ostematrix.  Oh ya, sebenarnya memang rutin setiap malam Sofia akan makan ostematrix dan vivix tapi itu untuk tujuan menyusu dan awet muda, hehehe.

 

Malam ni terasa sakit-sakit dan lenguh kaki. Kenapa? Sebab siang tadi kami sekeluarga telah pergi berjalan-jalan ke Bukit Tinggi,  Pahang. Saje-saje berjalan makan angin dan menikmati udara segar di atas bukit itu. 

 

Mula-mula kami telah pergi ke Colmar Tropicale. Sebenarnya takde apa pun di situ. Cuma nak bagi Bella seronok berjalan-jalan. Selepas beberapa jam di situ kami telah pergi ke Animal Farm. Haa,  kat situ baru keletihan mula terasa. Kat situ ada tempat khas di mana para pengunjung boleh pegang dan beri makan kepada rusa dan arnab. Bella yang mula-mulanya takut telah pergi mengejar arnab untuk diberi makan. Penat terasa bila kita pula terpaksa kejar Bella.

 

Kerana itulah kaki sekarang ini terasa lenguh. Dah makan dah ostematrix 4 biji.

 

Kenapa ostematrix?  Kerana ia membekalkan kalsium kepada badan. Elak badan letih dan memudahkan penghadaman.  InsyaAllah esok pagi dapat bangun dengan keadaan badan yang segar dan tiada lagi sakit-sakit atau lenguh kaki.

 

Kawan-kawan ada masalah lenguh kaki ni atau jenis terpaksa banyak berjalan atau berdiri semasa bekerja?

Dapatkan sebotol ostematrix hari ini. InsyaAllah ia dapat membantu.

Sebotol hanya RM61.

 

esell-shaklee-logo

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Rutin Sebelum Tidur – Ostematrix dan Vivix

Malam ini nak kongsi rutin sebelum tidur Sofia.

4 biji ostematrix untuk memastikan badan mendapat bekalan kalsium yang cukup agar tidak mendapat osteoporosis kerana menyusukan Bella. Ostematrix juga membantu melegakan sakit tulang belakang. Sofia ada masalah minor slipped disc sejak dua tahun yang lalu. Sebelum mengenali Shaklee selalunya akan makan arcoxia untuk menahan sakit belakang. Sekarang dah lama tak tengok pil arcoxia. 😉

Sofia juga minum sesudu teh vivix untuk awet muda, InsyaAllah.

Selamat malam semua!

Posted via Blogaway

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set untuk Ibu Mengandung dan Ibu Menyusu

 

Untuk Info & Order: 


Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set Untuk Kesihatan Wanita

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set Menyusu Semasa Berpuasa

Risau, risau, risau. Itu yang dirasakan menjelang bulan Ramadhan ini. Risau susu badan tak cukup untuk si kecil yang tersayang.
Saya rasa bukan saya seorang yang merasa begitu. Pasti ramai lagi yang macam tu kan?
Sepanjang Syaaban ini, saya mula mengganti puasa saya. Alhamdulillah, dengan Shaklee saya masih dapat menyusu anak saya walaupun sedang berpuasa.
Apa yang saya makan?

 

 

Semasa bersahur saya makan nasi, beberapa biji buah tamar dan saya bancuh air nestle bliss bersama Energising Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Tak lupa juga saya makan vitamin b-complex dan juga alfalfa. ESP dan Performance Drink membuatkan saya kenyang dan kurang dahaga sehingga waktu berbuka. Vitamin b-complex pula memberikan saya tenaga yang diperlukan sepanjang hari dan alfalfa memastikan susu sentiasa ada.
Selepas berbuka pula, saya akan makan alfalfa, vita-lea (multi-vitamin) dan chewable vitamin C. Sebelum tidur saya telan 4 biji Ostematrix agar kalsium untuk tulang saya mencukupi (ibu menyalurkan kalsium kepada anak ketika hamil dan selepas hamil melalui susu ibu. Jika ibu tidak dapat kalsium yang mencukupi, risiko mendapat penyakit osteoporosis adalah tinggi).
InsyaAllah dengan kedatangan Ramadhan ini saya akan kekal bertenaga dan yang penting susu untuk Bella sentiasa ada dan mencukupi.
Untuk Info & Order:
 

Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran
Continue Reading

Related Posts