Tips Minum Air 3 Liter Sehari

Tips Minum Air 3 Liter Sehari

Tips Minum Air 3 Liter Sehari

1. Pastikan anda sukat air yang diminum. Sofia guna tumbler Shaklee ni. 4 kali isi dan minum sampai habis cukuplah 3 liter.

2. Jangan minum air lain selain air kosong dalam bekas yang disukat tu. Minuman lain seperti kopi, teh, susu semua tak kira tau. Kalau dah minum teh beberapa cawan macam mana nak minum air masak pula? Kan dah kembung perut dengan air teh.  😛

3. Bawa tumbler ini bersama-sama anda. Minum dan minum. Haha bukan minum sekali harung 3 liter. Minum la sikit-sikit sepanjang hari.
 

Salah satu fungsi air masak ialah mencuci buah pinggang kita dan menghidratkan badan kita.

Nak best lagi kalau dah hilang terlampau banyak air, minumlah performance drink, minuman isotonik daripada shaklee.

 

Kalau berminat nak tahu lanjut tentang Performance Drink boleh cek DI SINI.  Performance drink Shaklee berperisa oren. Sangat sedap di minum.

 

Seperti biasa, kalau nak produk Shaklee hubungi Sofia ye.  🙂

 

Pengedar Shaklee Anda,

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Makan Tengahari Dengan Set Mighty 3 Gems Shaklee

Lunch Sofia hari ni.

 Set Mighty 3 gems Shaklee iaitu gabungan ESP + Meal shakes + Performance drink.

Rasanya seperti air susu berperisa oren. Sekejap je dah habis satu shaker. ?

Masa bancuh tadi kena sorok daripada Bella sebab meal shakes tu dia punya. Orang lain tak boleh minum. ??

 

set mighty 3 gems shaklee

Set Mighty 3 Gems Shaklee

 

 

Set Mighty 3 Gems Shaklee ni mengenyangkan.  Selalunya dibancuh untuk menahan lapar semasa berpuasa. Sofia pula bancuh sebab nak gantikan makanan tengahari. Hehe nak diet laa kononnya. Set ini memastikan badan kita masih mendapat keperluan nutrisi yang kita perlukan dan juga berikan kita tenaga dan kekal terhidrat.

 

Set Mighty 3 Gems Shaklee ini terdiri daripada 3 produk Shaklee. Bagaimana cara membancuhnya? Sofia bancuh begini:

  1. Air sejuk 250ml
  2. 2 sudu besar ESP
  3. 2 sudu besar meal shakes
  4. 2 sudu besar performance drink
  5. Susu segar (optionally). Bila tambah susu segar ni, rasanya akan lebih sedap lagi sebenarnya.
  6. Kacau atau shake sehingga sebati dan minum.

Set ini juga sesuai sebagai pengganti sarapan pagi tau. Untuk mereka yang selalu tak sempat nak makan, bila dah sampai kat ofis, perut dah mula rasa nak kena gastrik. Jadi berhati-hati. Minum je Set Mighty 3 Gems Shaklee ini sebagai alternatif.

 

Info bahan dalam Set Mighty 3 Gems Shaklee

 

ESP
  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

 

Meal Shakes

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

 

Performance Drink

Merupakan sejenis minuman isotonik daripada Shaklee. Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:

  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Nak cuba buat minuman Set Mighty 3 Gems Shaklee ini?

 

Kenalah dapatkan ESP, meal shakes dan performance drink dahulu. Boleh hubungi Sofia atau boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

 

esell-shaklee-logo

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Puasa Ramadhan Dengan Set Shaklee Ramadhan Detox Pack

Shaklee Ramadhan Detox Pack

 

ramadhan detox

 

Bagaimana puasa anda setakat 17 hari berpuasa ini? Adakah anda merasa letih? Terlalu dahaga? Susu merudum? Macam-macam rasa lagi. Sabar ye. Lagi dua minggu nak raya. Kejap je lagi tu.

 

Ni Sofia nak cerita. Set supplemen Shaklee yang Sofia memang konsisten time puasa ni. 4 produk tu kena makan dan minum setiap hari. Yang lain-lain ada juga  tertinggal tetapi yang 4 ni sangat perlu. Sebab apa? Sebab kalau tertinggal memang letih la puasa. Tak bermaya langsung. Kulit pun kering. Tapi kalau minum ESP, meal shakes dan performance drink semasa sahur, InsyaAllah, badan bertenaga, dahaga pun tak teruk sangat. Still manageable.

 

Set Shaklee Ramadhan Detox ni terdiri daripada ESP, Meal Shakes, Performance Drink dan Lecithin.

 

Masa berbuka makan 6 biji lecithin untuk membantu mengemulsikan lemak. Ia bantu menguraikan lemak daripada pemakanan kita. Lecithin ini mampu mengawal berat badan. Jadi takdelah masalah berat badan naik ketika berpuasa.

 

Semasa bersahur pula, boleh makan nasi atau apa-apa yang kita nak. Selepas tu bancuh satu sudu ESP + satu sudu performance drink + dua sudu meal shakes. Kalau tak sempat nak makan yang lain-lain pun cepat-cepat bancuh dan minum campuran air ini. Campuran ini dipanggil Mighty Three Gems. Nutrisi dalam ESP dan meal shakes memastikan kita cukup nutrisi untuk berpuasa tanpa rasa letih. Performance drink pula bantu badan kekal terhidrat. Takdelah rasa dahaga sangat.

 

Set ini juga sesuai untuk ibu-ibu mengandung, menyusu dan juga yang ada gastrik.

 

Jom kita lihat pengalaman orang yang telah menggunakan set ini.

 

Testimoni Set Ramadhan Detox

set shaklee untuk puasa testimoni

Testimoni 1 – Biasanya ‘lembik lutut’ tapi sekarang masih larat naik turun tangga ofis aras 3

 

testimoni-shaklee-esp-mealshake-performance

Testimoni 2 oleh pengidap gastrik

testi 3

Testimoni 3 – Production susu berkurangan semasa permulaan berpuasa

Testimoni 4 – Badan dah tak menggigil semasa berpuasa

 

Anda mempunyai masalah-masalah seperti di atas? Masih belum terlambat untuk mendapatkannya dan berpuasa dengan lebih selesa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button

Kenali Tanda-tanda Strok Haba

Strok Haba

Cuaca sangat panas sekarang. Kita tak digalakkan untuk melakukan aktiviti luar. Banyakkan minum air masak. Bila cuaca panas sangat ni kita takut kalau terkena strok haba. Apa strok haba ni?

Definisi Strok Haba

Definisi strok haba adalah paras suhu badan meningkat melebihi 40.5 darjah celcius. Suhu normal badan manusia kira-kira 37.0 darjah celcius.

Tanda-tanda Awal Strok Haba

Kementerian Kesihatan Malaysia telahpun memaklumkan tanda-tanda awal strok haba. Adalah lebih baik jika kita semua tahu apakah tanda-tanda awal tersebut :

 

strok haba

 

  1. Kerap sakit kepala
  2. Mudah hilang fokus
  3. Lidah menjadi bengkak
  4. Suhu badan melebihi 39 darjah celcius
  5. Nadi berdenyut laju
  6. Tekanan darah rendah
  7. Badan lesu dan kerap pengsan
  8. Badan tidak berpeluh
  9. Kulit kering dan kemerah-merahan

 

Adalah digalakkan orang ramai sentiasa minum air masak yang banyak dan kekal terhidrat untuk mengekalkan bendalir sentiasa cukup dalam badan kita.

 

Di Shaklee, kami ada Performance Drink perisa Oren.

performance drink

 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Performance Drink boleh KLIK SINI.

 

Nak dapatkan Performance Drink anda?  Hubungi Sofia hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Performance Drink untuk Ibu Menyusu Berpuasa

Performance Drink untuk Ibu Menyusu Berpuasa

Ramai yang tak tahu Performance Drink sangatla membantu ibu-ibu menyusu. Di sini Sofia kongsikan kisah Sofia dahulu semasa masih menyusukan Bella.

Masa Sofia masih menyusu Bella dahulu, perkara paling susah Sofia nak buat ialah berpuasa. Mana tak nya, setiap kali menyusu, kita akan terasa dahaga. Badan dah salurkan susu kepada bayi. Badan sendiri dah tak cukup air.

Bila berpuasa pula, tak boleh nak describe betapa dahaganya. Sehinggalah Sofia mencuba Performance Drink ini.

Performance Drink ini berperisa oren. Sedap bila dibancuh sejuk- sejuk. Sofia minum sepanjang malam dari berbuka sehingga bersahur. Dan esoknya, apabila menyusu Bella, dah tak rasa dahaga seperti selalu.

Jadi manageble. Nak tunggu waktu berbuka takde la seteruk dulu.

Kenapa minum performance drink? Performance Drink ini ialah minuman isotonik. Ia memastikan badan sentiasa dan kekal terhidrat. Means walaupun dah beri bayi susu badan kita ni masih mempunyai air. Tanpa air, kulit akan menjadi kering, bibir menggelupas, tenaga pun takde.

Sekarang sofia dah tak menyusu Bella lagi tapi Sofia tetap berbuka dan bersahur dengan performance drink ini.

Kami satu keluarga minum Performance Drink.

Alhamdulillah walaupun cuaca panas sekarang, tekak takde la cepat dahaga dan perit seperti dahulu.

 

performance drink untuk ibu menyusu berpuasa

Untuk info lanjut tentang Performance Drink, klik di sini Performance Maximum.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...