Tips Hilangkan Mata Panda

Nak tahu cara hilangkan mata panda?

 

Orang perempuan biasa ada masalah ini.   Tak cukup tidur aje, bengkak 2 biji mata tu. Silap hari bulan kena ejek jadi 🐼🐼🐼 😅  Oleh itu Sofia sediakan beberapa tip untuk menghilangkan mata panda, iaitu lingkaran hitam yang ada di sekeliling mata.

 

Continue Reading

Related Posts

Rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH

Rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH

 

Rangkaian penjagaan kulit YOUTH direka untuk memastikan dunia sekeliling
melihat anda seperti bagaimana anda melihat diri sendiri dengan memperbaharui sel-sel kulit anda supaya bertindak lebih muda.  YOUTH bukan sahaja menambah baik kesihatan kulit secara dramatik
malah dijamin mampu mengubah usia kulit untuk kembali muda.

Continue Reading

Related Posts

Nutriwhite dan Enfuselle Diberhentikan Pengeluaran

Nutriwhite dan Enfuselle Diberhentikan Pengeluaran

 

Shaklee telah keluarkan notis mengatakan akan menghentikan pengeluaran rangkaian skin care Nutriwhite dan Enfuselle kerana akan mula memasarkan skin care baru.

 

Nutriwhite dan Enfuselle Diberhentikan Pengeluaran
Stok yang sudah habis tidak akan di re stok semula. Boleh lihat dalam gambar bila ia akan diberhentikan penjualannya.

 

Sofia pun teringat pada pencuci dan moisturiser yang Sofia guna. Dah nak habis dah. Cepat-cepat Sofia order sebab takut jika tunggu esok stok habis tak sempat beli.

 

 

Hampir setahun tak beli pencuci sebab satu tiub tu tahan 9 hingga 12 bulan. Moisturizer pula beli setiap 3 hingga 4 bulan. Sangatlah berbaloi. Hasilnya pun terbaik. Sayang pulak bila tahu Shaklee akan discontinue worldwide.

Kawan-kawan yang dah biasa gunakan rangkaian skin care Shaklee ni take note ye.

Kalau dah nak habis tu cepat beli.

Kalau nak tunggu yang baru, pastikan yang lama masih ada. Jangan bila stok dah habis baru nak cari. ??

 

Lebih info tentang Nutriwhite di sini.

Lebih info tentang Enfuselle di sini.

 

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Fresh Laundry Concentrate

Fresh Laundry Concentrate

 

Fresh Laundry Concentrate

 

Sofia rasa sangat best guna pencuci kain ni.
Dah guna sebulan masih banyak. Mana taknya, setiap kali basuh guna sikit sangat.

Dan yang Sofia paling suka ianya tidak menyakitkan tangan Sofia kerana ianya –
hipoalergenik
tanpa klorin dan
tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.
Sofia juga perasan yang pakaian putih makin putih dan yang berwarna makin berseri.
Ianya sesuai untuk semua jenis kain. Nak basuh baju baby pun boleh. Tak perlu pencuci berasingan.
Yang paling penting bagi Sofia, tangan yang sensitif ni masih halus dan terpelihara. Bukan muka je nak nampak awet muda tau. Tangan pun penting juga. Kerana tangan ini yang akan membelai anak dan suami.

 

Hanya guna sedikit sahaja untuk setiap cucian

 

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Enfuselle Eye Treatment Tiada Lagi Garis Halus dan Kedut yang Ketara

Guna sekali dah nampak kesannya.

Kalau guna berkali-kali?

Sofia citer pasal apa ni?

Sebenarnya nak citer tentang Enfuselle Eye Treatment oleh Shaklee.

 

Enfuselle Eye Treatment

eye treatment

 

Guna sekali dah jatuh hati. Best sangat.

Sebenarnya  Sofia telah memakai eye treatment ini pada diri sendiri. Cukup kagum dengan krim ini. Sebab nampak garis bawah mata Sofia hilang sekelip mata. Disebabkan Sofia takut hanya terperasan sendiri, Sofia minta tolong kawan Sofia jadi model. Sebelum ini dia tidak pernah menggunakan apa-apa krim untuk matanya. Lihat gambar di bawah:

eye treatment testimoni
Cuba lihat gambar sebelum memakai eye treatment dan selepas memakai eye treatment. Garis halus di bawah mata bagaikan hilang sekelip mata!

 

Ada bezakan? Baru satu aplikasi. Kalau guna secara konsisten?

 

Penggunaan yang konsisten akan –

Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.

Terbukti berkesan secara klinikal

233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu

120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu

209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu

32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu

Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu

Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
lembut di sekitar mata

Sempurna untuk bahagian leher dan bibir

Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh.

 

Jom kita pelihara kulit di sekitar mata kita. Cuba tengok keadaannya dalam cermin sekarang.

 

Untuk senarai produk kecantikan Shaklee, boleh klik di sini –> Senarai pencuci, toner dan krim daripada Shaklee untuk kulit muka normal/kering/biasa.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Herbal Blend Mengeringkan Eczema – Testimoni

Herbal Blend Mengeringkan Eczema???

herbal blend mengeringkan eczema

Begitulah dia testimoni seorang pelanggan Sofia yang sudah pun menjadi business partner Sofia dengan Shaklee.

 

Beliau seorang yang memang ada eczema dari kecil. Baru satu kali menyapukan Herbal Blend ke kulit yang terlibat.  Eczemanya terus kering dengan satu sapuan sahaja.

 

Tak perlu menggunakan krim yang mengandungi steroid yang penggunaan dalam jangka masa panjang memang memudaratkan.

 

 

Ianya dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary. Bila disapu boleh rasa kesejukan mentolnya dan tidak melekit-lekit.

 

 

Berapa harga satu tiub Herbal Blend ni? RM37.50 sahaja

Kalau nak murah lagi jom jadi ahli.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Jerawat Batu – Testimoni

Kisah Si Jerawat Batu

 

Pada satu hari di rumah :

A (ahli keluarga Sofia hehe nama di rahsiakan) : Bagus la pencuci muka Shaklee tu. I punya jerawat batu dah kecut.

Sofia : Kalau tak bagus takde la Sofia suruh guna. Lagi satu u leh guna herbal blend Shaklee tu. Lagi bertambah cepat jerawat tu kecut dan hilang.

A : Ye ke? Mana herbal blend Bella? Nak guna la.

Sofia : 😀

 

Si A ni memang konsisten minum ESP setiap hari tapi bila stress memang tak dapat nak menghalang jerawat batunya naik. Tapi takde laa banyak. Hanya sebiji dua sahaja. Lebih-lebih lagi bila mukanya lupa nak di cuci dengan pencuci yang Sofia dah belikan. Bila dah naik jerawat baru tahu nak cuci muka.

Sofia telah berikan A pencuci Enfulselle Purifying Cleansing Gel untuk kulit muka jenis berminyak.  Herbal blend pula ialah krim serba-guna daripada Shaklee.

Bila nutrisi dalaman dah cukup, kita perlukan pencuci dan krim luaran pula untuk cepatkan pemulihan.  Bila dalam dan luaran dah sihat, hasilnya ialah kecantikan. 🙂

Harganya pula tidaklah mahal kerana sebotol pencuci dan satu tiub herbal blend tahan sangat lama.

Purifying Cleansing Gel RM88.75

Herbal Blend RM27.50

Nak murah lagi jom jadi ahli 🙂

jerawat batu
Gambar dari Google

Hubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Toner Jangan Lupa Gunakannya

Jangan Lupa Guna Toner

Tahukah anda selepas mencuci muka dengan pencuci, anda perlu menggunakan toner terlebih dahulu sebelum menggunakan krim muka (moisturiser)?

Ini adalah kerana pori-pori muka anda akan terbuka apabila di basuh dengan pencuci muka.

Toner pula berfungsi untuk membuang lebihan daki-daki di muka dan menutup pori-pori yang telah dibuka semasa mencuci.

Kebanyakan dari kita selalu skip kan untuk menggunakan toner? Selalu selepas mencuci kita akan terus menggunakan krim. Cuba bayangkan krim yang kita sapu di muka tu terus memasuki pori-pori yang terbuka tu.

Patut la jerawat lebih cepat naik.

Jadi pastikan ye kawan-kawan, jangan lupa langkah-langkah iaitu

1) pencuci

2) toner dan last sekali baru guna

3) krim moisturiser.

 

toner
Sofia menggunakan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser dan Enfuselle Hydrating Toner

 

Untuk senarai produk kecantikan Shaklee, boleh klik di sini –> Senarai pencuci, toner dan krim daripada Shaklee untuk kulit muka normal/kering/biasa.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Nutriwhite Memutihkan Kulit

Nutriwhite Memutihkan Kulit

 

nutriwhite memutihkan kulit
Tangan belah kiri sahaja yang Sofia telah gunakan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser.

“Kak, Berapa Lama Muka Saya Boleh Putih?”

Acap kali ditanya soalan di atas. Selalunya saya akan berkata jika gunakan secara konsisten Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser ini, boleh la nampak hasilnya dalam sebulan dua nanti.

Tergerak hati nak cuba gunakan ke atas tangan. Baru pertama kali gosok di tangan sebelah kiri. Selama ni gosok di muka sahaja. Patut la rasa muka ni dah cerah especially bila selfie atau bergambar bersama Bella.

Kat tangan ni baru pertama kali. Sekali gosok dah nampak beza. Cerah, bersih aje tangan belah kiri Sofia tu.

Maka, terjawab la soalan customer. Berapa lama nak nampak hasilnya? Sekarang boleh la Sofia jawab, “Sekali guna sahaja dah nampak hasilnya dik.”

10538534_10152973117265958_7573387017162172018_n

Kandungan Semulajadi Nutriwhite
Kandungan Semulajadi Nutriwhite

Yang penting produk Shaklee tidak mengandungi agen pemutih yang boleh menipiskan kulit. Sofia sendiri dah menggunakan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser ini selama setahun lebih.

shaklee selangor

Berminat dengan produk Nutriwhite yang lain? Boleh tengok di sini ye.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts