Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Ini testimoni customer Sofia yang bekerja sebagai jururawat di sebuah hospital swasta.

Sebagai seorang jururawat beliau perlu tinggalkan bayinya bersama suami di rumah terutama ketika beliau bekerja shift malam.

Sekarang dengan stok yang beliau dapat kumpul dengan asbab makan Shaklee, bayinya tidur lebih lama. Suami nak jaga pun senang.

Susu beliau menjadi lebih banyak, memudahkannya membuat stok. Susunya juga menjadi lebih pekat. Baby jadi cepat kenyang dan tidur lebih lama. Siapa yang tak happy kan?

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Hendak tahu lebih tentang Set Penyusuan Asas Shaklee? KLIK DI SINI.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Cara Menyimpan Susu Ibu

Buat ibu-ibu yang baru bersalin,

Macam Sofia dulu tak banyak ilmu tentang susu ibu. Yang Sofia tahu bila dah direct feed bayi, kita perlu pam. Pam untuk kosongkan breast kita. Dan susu yang kita dah pam tu kita simpan. Kita simpan untuk beri bayi minum lain kali tapi yang penting buat ibu-ibu yang bekerja, kita pam dan simpan agar bayi kita tak kelaparan setelah kita ke pejabat nanti.

Ingat! Susu ibu ialah susu yang terbaik buat bayi anda. Jangan cepat mengalah dan beralih kepada formula. —> Ini yang Sofia pegang dulu. I want to give the best to my baby. NO FORMULA!

Tahukah anda bahawa terdapat masa tertentu untuk menyimpan susu yang telah di pam? Haha, Sofia pun pada mulanya ingat susu tu boleh duk lama-lama atas meja. Rupanya tak boleh. Bakteria boleh hinggap dalam susu dan menyebabkan bayi kita sakit cirit-birit.

Berikut ialah cara penyimpanan EBM (Expressed breast milk) atau susu ibu yang diperah.

Cara Menyimpan Susu Ibu

 

Cara menyimpan susu ibu

Menurut Doktor Pakar Kanak-kanak yang Sofia selalu jumpa untuk Bella, susu ibu yang tidak di simpan dalam peti sejuk, mengikut cuaca di Malaysia hanya boleh bertahan selama sejam atau dua jam sahaja. Lagi panas cuaca kita, lagi senang bakteria hendak membiak.

Itu serba sedikit perkongsian Sofia tentang penyimpanan susu ibu.

Anda mempunyai masalah untuk membuat stok susu ibu? Susu ibu kurang?  Di sini banyak info tentang susu ibu –> Susu Ibu

Jangan lupa untuk menghubungi Sofia jika anda ada masalah untuk membuat menyimpanan stok anda.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Set Menyusu – Terpaksa Beli Deep Freezer

Set Menyusu Shaklee

 

Testimoni ini adalah daripada pelanggan Sofia sendiri yang telah menggunakan Set Menyusu Shaklee –

 

1 sovitamin

  2 sovitamin

 3 sovitamin

 

Ceritanya, semasa dia baru menghubungi Sofia, dia hanya dapat kumpul 2oz sekali pam.

Katanya dia sudah membeli ESP. Jadi Sofia cadangkan dia makan alfalfa agar susu dia akan jadi lebih banyak dan pekat.

Selepas beberapa hari dia bagitahu Sofia dia sudah boleh dapat 5oz sekali pam.

Tak lama kemudian pula dia menghubungi Sofia untuk memberitahu dia sekarang terpaksa cari deep freezer untuk simpan kesemua stok susu badannya.

Alhamdulillah. Suka sangat bila dapat tolong sesama kita. Semuanya dengan Set Menyusu Shaklee.

 

Ingin mencuba Set Menyusu Shaklee?

Hubungi kami atau order terus di sini –>http://bit.ly/SetMenyusuShaklee-ItsAllAboutTheVits

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Share Button

Set Penyusuan Asas Shaklee

Memang tidak dinafikan bahawa kekerapan menyusu akan membuatkan lebih banyaknya susu terhasil, tetapi ada juga ibu-ibu yang memerlukan sedikit bantuan. Secara asasnya Alfalfa Complex dan Energising Soy Protein insyaAllah boleh membantu.

Set Penyusuan Asas Shaklee

Alfalfa Complex
Alfalfa membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat. Juga membantu dalam menyelesaikan malah wanita seperti keputihan selain merapatkan keintiman. Selain itu ibu juga akan jadi lebih lawas. Ianya membantu mengurangkan angin dalam badan dan juga bantu mengurangkan berat badan.
 
 
Energizing Soy Protein (ESP)
ESP memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu. Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

 

Produk-produk di atas sesuai untuk ibu-ibu yang tiada masalah penyusuan. Tujuan utamanya untuk menghasilkan kuantiti susu yang lebih banyak. Namun, jangan lupa konsep supply dan demand. Payudara perlu dikosongkan selalu untuk menghasilkan susu dengan lebih kerap.

 

Jika anda menghadapi masalah dalam penghasilan susu seperti anda merasa terlalu letih, stress, susu merudum sewaktu datang haid atau relactation, anda boleh mencuba Set Penyusuan Optimum Shaklee.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...