Makan Tengahari Dengan Set Mighty 3 Gems Shaklee

Lunch Sofia hari ni.

 Set Mighty 3 gems Shaklee iaitu gabungan ESP + Meal shakes + Performance drink.

Rasanya seperti air susu berperisa oren. Sekejap je dah habis satu shaker. ?

Masa bancuh tadi kena sorok daripada Bella sebab meal shakes tu dia punya. Orang lain tak boleh minum. ??

 

set mighty 3 gems shaklee

Set Mighty 3 Gems Shaklee

 

 

Set Mighty 3 Gems Shaklee ni mengenyangkan.  Selalunya dibancuh untuk menahan lapar semasa berpuasa. Sofia pula bancuh sebab nak gantikan makanan tengahari. Hehe nak diet laa kononnya. Set ini memastikan badan kita masih mendapat keperluan nutrisi yang kita perlukan dan juga berikan kita tenaga dan kekal terhidrat.

 

Set Mighty 3 Gems Shaklee ini terdiri daripada 3 produk Shaklee. Bagaimana cara membancuhnya? Sofia bancuh begini:

  1. Air sejuk 250ml
  2. 2 sudu besar ESP
  3. 2 sudu besar meal shakes
  4. 2 sudu besar performance drink
  5. Susu segar (optionally). Bila tambah susu segar ni, rasanya akan lebih sedap lagi sebenarnya.
  6. Kacau atau shake sehingga sebati dan minum.

Set ini juga sesuai sebagai pengganti sarapan pagi tau. Untuk mereka yang selalu tak sempat nak makan, bila dah sampai kat ofis, perut dah mula rasa nak kena gastrik. Jadi berhati-hati. Minum je Set Mighty 3 Gems Shaklee ini sebagai alternatif.

 

Info bahan dalam Set Mighty 3 Gems Shaklee

 

ESP
  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

 

Meal Shakes

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

 

Performance Drink

Merupakan sejenis minuman isotonik daripada Shaklee. Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:

  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Nak cuba buat minuman Set Mighty 3 Gems Shaklee ini?

 

Kenalah dapatkan ESP, meal shakes dan performance drink dahulu. Boleh hubungi Sofia atau boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

 

esell-shaklee-logo

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Papa Dah Tak Sembelit Dengan Omega

PAPA DAH TAK SEMBELIT DENGAN OMEGA!!!!

Kali nie papa dah kena stroke kali kedua…kalau dulu sebelah kanan yang kali kedua nie sebelah kiri pulak..

Serangan stroke nie jangan ingat takkan kena berkali-kali tau…

Paling buat papa tak selesa bila papa alami sembelit…

Sembelit nie jangan tak percaya memang akan buat badan serba tak kena…bila naik gas kat kepala…boleh sakit kepala…perut rase sentiasa sebu jer…sangat sangat sangatlah tak selesa…

Papa dah ambil ubat hospital…tak jalan jugak…amik ubat yang letak kat bontot ..kadang tak jalan…kalo jalan pon memang tak menahan nak membuang kadang boleh tercirit dibuatnya…

Keadaan nie buat papa tak selesa nak gie mana-mana…ajak berjalan taknak…ajak makan kat luar taknak…

Papa rase menyusahkan anak-anak dan isteri kalo dia buat hal lagi…

Kita sebagai anak …apa lagi yang nak diharapkan…selain doa yang dikirim…kita nak mak ayah kita sihat walafiat..

Pernah terbaca yang minyak ikan bantu melegakan sembelit….sebab minyak ikan boleh mengurangkan keradangan pada usus..

Tapi hanya minyak ikan yang tulen sahaja yang berkesan…

Baru teringat yang Shaklee pon ader minyak ikan….

Memang tak ragu-ragu bagi kat papa sebab minyak ikan shaklee tulen dan ada buat proses penyulingan 3 kali…penyulingan dari bahan logam berat..sebab mase gie kelas nutrisi tue …

Pakar nutrisi cakap ikan di lautan memang ada logam berat…sebab tue penyulingan penting

Tapi mase tue bagi papa OmegaGuard dan Vita-Lea…sebab papa perlukan jugak Multi-Vitamin…

Alhamdulillah papa kata memang lawas…tapi taklah macam tercirit tue kan…selesa jer papa membuang.

-Ayu-

tak sembelit dengan omega

 

KLIK SINI untuk lebih info tentang OmegaGuard.

 

Nak dapatkan OmegaGuard? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

esell-shaklee-logo

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

SET PENAMBAH TENAGA SHAKLEE – Testimoni Seorang Suami

Set Penambah Tenaga Shaklee

 

set penambah tenaga shaklee

 

Kerja suami saya ni memang banyak perlukan pergerakan. Kadang-kadang kena panjat mesin untuk buat troubleshooting. Gunakan otak lagi untuk selesaikan masalah. Banyak betul penggunaan tenaga dia.

Dulu bila die balik dari kerja. Memang nampak letih. Kesian saya tengok. Pulak bila masuk shift. Lain rutinnya macam orang yang normal bekerja.

Jadi, setiap kali lepas sarapan pagi, memang saya sendiri akan suruh die makan supplement Vitalea & Vitamin C secara konsisten.

Alhamdulillah. Sangat bertenaga bila die buat kerja. Sampai kawan die pun tegur kenapa dia bertenaga sangat bila buat kerja. Dia sendiri beritahu saya yang dia rasa lain sangat bila amalkan Vitalea dan Vitamin C Shaklee.

Saya sendiri pun perasan kesannya. Walaupun die balik dari keje malam (6.30pagi) masih sempat ajak saya beriadah dengan bersarapan di tepi pantai atau air terjun. Bila balik kerja petang pun sama, selalu ajak saya jalan-jalan petang. Sampai saya sendiri tolak takut dia keletihan.huhu.. tapi yang pelik dia kata tak..

Alhamdulillah.. tak sia2 saya suruh dia makan. Tugas seorang suami memang mencari rezeki. Tapi kita sebagai isteri kesian jugak tengok die kalau keletihan. Setelah mengamalkan vitamin tenaga secara konsisten, alhamdulillah. Kesihatan dia makin bertambah.

Tak percaya??? Boleh cuba sendiri… 🙂

” kalau kereta pun selalu kita bawak gi servis, inikan pulak badan kita yang selalu kita gunakan untuk buat macam2 kerja”

 

Kredit : Zawani Amirah

 

Anda boleh mendapatkan lebih info tentang Vitamin C dan Vitalea di sini.

 

Ingin mendapatkan vitamin Shaklee anda?

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Ini testimoni customer Sofia yang bekerja sebagai jururawat di sebuah hospital swasta.

Sebagai seorang jururawat beliau perlu tinggalkan bayinya bersama suami di rumah terutama ketika beliau bekerja shift malam.

Sekarang dengan stok yang beliau dapat kumpul dengan asbab makan Shaklee, bayinya tidur lebih lama. Suami nak jaga pun senang.

Susu beliau menjadi lebih banyak, memudahkannya membuat stok. Susunya juga menjadi lebih pekat. Baby jadi cepat kenyang dan tidur lebih lama. Siapa yang tak happy kan?

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Hendak tahu lebih tentang Set Penyusuan Asas Shaklee? KLIK DI SINI.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Shaklee di Instagram

Shaklee di Instagram

 

Shaklee di Instagram. Dulu kami bermula di facebook. Kemudian di blog dan beberapa bulan lalu kami aktif di Instagram.

 

Alhamdulillah setelah bersungguh-sungguh selama beberapa bulan menjadikan Instagram sebagai satu platform penjualan, pagi tadi kami telah capai 10,000 followers.

 

Semoga followers ini akan meningkat lagi di masa akan datang, InsyaAllah.

 

shaklee di instagram

 

Belum follow kami di instagram? Boleh klik sini ye untuk follow kami.  🙂

 

Nak dapatkan produk Shaklee?

 

Untuk Info & Order:
Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...