Set Tambah Berat Badan Shaklee

Set Tambah Berat Badan Shaklee

 

Mempunyai masalah berat badan? Adakah anda seperti wanita di dalam gambar ini?

 

set tambah berat badan

Jangan khuatir. Anda boleh mencuba produk-produk seperti di bawah sebagai usaha untuk menambah berat anda.

 

1) Meal Shakes

Mengandungi 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya dengan kalsium, fiber dan protein. Berperisa vanilla dan sedap jika diminum begitu sahaja bersama air kosong/susu.

 

2) Vita-Lea


Mempunyai 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Khasiat lainnya, membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid/beguk, memberi badan rasa bertenaga dan tidak mudah lesu, menjadikan kulit sentiasa tegang, menelak pitam dan pening.

 

3) B-Complex

Mempunyai 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan, mengawal kadar metabolisme dalam badan, mengekalkan kesihatan kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan, memberi mood happy dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

 

CARA MAKAN SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE

✿✿PAGI(SARAPAN)✿✿
Makan pagi mesti, tak kisah nak makan apa. Tak perlu nak berpantang.
Selepas tu, minum susu 1 gelas yang dah dibancuh dengan 1 sudu meal shakes.
Kemudian makan vita-lea 1 biji dan b-complex 1 biji.

✿✿MINUM PAGI✿✿
Makan roti atau kuih, kemudian minum susu 1 gelas

✿✿LUNCH✿✿
Makan nasi dan ikut kumpulan yang bergizi, ada sayur dan daging/ikan/ayam/telur. Makan seperti biasa saja, tak banyak pun takpe.

✿✿TEA TIME✿✿
Makan roti, minum susu 1 gelas yang dah dibancuh dengan 1 sudu meal shakes

✿✿MAKAN MALAM✿✿
Sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur…nasi dan lauk pauk..sikit pun tak pe..tak perlu terlalu banyak, yang penting makan. Kemudian ambil vitalea 1 biji lagi.

✿✿10 minit sebelum tidur✿✿
Makan roti sekeping..diikuti dengan minum susu 1 gelas.

Sumber : vitaminderoyale.com

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Cukupkah Susu Saya?

cukupkah susu saya

Saiz Perut Bayi

 

Seringkali ibu terutamanya ibu baru risau bayinya yang baru lahir tidak cukup susu. Tangisan bayi sering disalah anggap sebagai tanda bayi lapar, sedangkan bayi menangis mungkin kerana hanya mahukan pelukan atau kerana dia tidak berasa selesa. Keadaan bertambah mencabar bila banyak suara di sekeliling ibu yang menambahkan rasa gusar hati itu. Perasaan ini boleh menjadi penyebab ibu hilang keyakinan tentang kemampuannya untuk menyusukan bayi.

 

Cukupkah susu saya? Benarkah bayi menangis kerana lapar? Sedangkan ibu baru sahaja menyusukan bayi 5 minit yang lepas.

 

Apa terjadi jika bayi minum susu terlalu banyak daripada kuantiti susu yang bersesuaian dengan umurnya?

– Bayi akan muntah susu
– Bayi berasa perutnya tidak selesa
– Bayi terbiasa minum susu dengan banyak

 

Jika ibu risau tidak cukup susu (sedangkan tidak), apa boleh terjadi?

– Ibu mungkin risau dan boleh stres
– Ibu mungkin akan memberi susu lain selain daripada susu ibu
– Bayi akan terlalu kenyang dan kurang meminum susu ibu
– Bayi kurang mendapat khasiat susu ibu kerana telah dikenyangkan dengan susu buatan
– Susu ibu yang tidak dirangsang kerana kurang ‘demand’ ini, membuatkan ‘supply’ berkurangan
– Lama-kelamaan ibu boleh mengalami masalah kurang susu

 

Dengan mengetahui saiz perut bayi baru lahir dan anggaran kuantiti susu ibu yang diperlukan, inshaAllah

– Ibu yakin badan ibu menghasilkan susu yang mencukupi untuk bayi kerana bayi cuma minum sedikit sahaja pada permulaan hidupnya
– Ibu boleh menapis kata-kata orang lain yang menyarankan ibu untuk menambah susu lain selain daripada susu ibu
– Kemungkinan untuk ibu menjayakan misi penyusuan susu ibu secara eksklusif akan meningkat

Credit : www.ratuhati.com

 

Dapatkan set menyusu Shaklee untuk susu lebih pekat dan lebih berkhasiat.

Hubungi kami atau order terus di sini –>http://bit.ly/SetMenyusuShaklee-ItsAllAboutTheVits

 

 

Untuk Info & Order:

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Penyebab Gastrik dan Punca-punca Lain

Apa itu Gastrik?

istilah perubatannya, gastritis
sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut. 

Penyebab Gastrik

Perut meliputi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas di kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk. Orang dewasa mempunyai perut sepanjang lebih kurang 25 sentimeter dan boleh mengembang untuk menampung sehingga satu gelen makanan dan minuman.Tisu perut tersusun rapat dan berlipat sesama sendiri seperti kipas semasa perut kosong. Apabila ada makanan, lipatan ini terbuka dan mengembang. Dalam perut inilah makanan diproses dan disimpan sebelum ia dibuang melalui usus. Daripada mulut, makanan perlu melalui saliran makanan yang panjang dan berotot yang dinamakan sebagai esofagus sebelum sampai ke perut. Dinding perut pula ada beberapa lapisan otot yang menggodak makanan sehingga hancur.

Kelenjar pada dinding perut, dalam masa yang sama, merembeskan jus gastrik termasuk enzim dan asid perut bagi membantu mencernakan makanan. Salah satu asid termasuklah asid hidroklorik yang bersifat kakis dan boleh melarutkan besi. Bagaimanapun, kehadiran mukus atau cecair bikarbonat dapat menyeimbangkan paras keasidan dalam perut dan melindungi tisu perut.

Punca-punca Lain Gastrik

~Penggunaan kerap ubat penahan sakit bagi melegakan kesakitan tertentu seperti aspirin, ibuprofen dan naproxen
~Pengambilan alkohol yang berlebihan
~Pengambilan kokain
~Merokok
~Stres
~Gangguan autoimun
~Penyakit crohn
~Radiasi dan kemoterapi
~Makan atau minum bahan-bahan menghakis seperti racun
~Pengaliran semula hempedu ke dalam perut
~Rembesan asid gastrik yang berlebihan
~Jangkitan kuman/parasit, terutamanya di kalangan mereka yang lemah sistem ketahanan badannya
~Lain-lain masalah perubatan seperti HIV/AIDS, penyakit buah pinggang.

Gastritis Terbahagi Kepada Dua

~Akut
apabila keradangan berlaku secara mengejut lazimnya disebabkan oleh gabungan klasik mual dan rasa panas membakar atau ketidakselesaan pada bahagian atas abdomen/hulu hati.
~Kronik
terjadi secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang, cenderung menyebabkan kesakitan dan rasa terlalu kenyang atau hilang selera makan selepas makan sedikit.

Testimoni Pesakit Gastrik yang Mengambil ESP

Testimoni 1

“Assalamualaikum semua.
Nak share pengalaman saya hari ahad lepas, terkena gastrik akibat angin selepas makan cempedak goreng (sebab tak tahu cempedak tu angin) dah le bantai banyak pagi tu…sedap le katakan…huhu..dah le sedang pregnant 7 bulan. Memang seksa, satu hari muntah-muntah cirit-birit…sampai dah takde apa dah nak keluar dari badan ini…makan sedikit muntah balik…minum air muntah balik.. huhuh. Adik dalam perut pun tak duduk diam sebab lapar perut kosong agaknya…last-last pergi la klinik…klinik pula bagi ubat tahan muntah, ubat sakit angin dengan ubat cecair kapur tu…ambil sebelum makan…tak sampai setengah jam muntah balik semua tu…uhhuhu…memang buntu tak tahu nak buat apa dah…sampai la malam tak makan apa-apa…cuma minum air panas suam aje…sebab takut muntah kan…sebelum tidur dah nekad ni nak ambil ESP sebab dari siang perut kosong…nanti jadi teruk pula kan…dah la berbadan dua lagi…kesian adik heheh…bancuhla ESP + milo dengan air suam-suam satu gelas (ESP + air kosong pun boleh sebenarnya)…saya tak letak susu sebab nanti mudarat pula kan…lepas minum tu sendawa-sendawa aje (tawakal dan doa je sebab yakin protein boleh kurangkan asid dalam perut)…risau juga muntah balik…lama-lama dalam setengah jam perut pun dah rasa selesa, dah tak muntah…syukur Alhamdulilllah…keesokan paginya dah boleh makan macam biasa…cuma jaga-jaga la makanan yang angin dan pedas berminyak..heheh
fuh panjang lebar pula berleter…tapi memang best la sebab ada ESP sebagai penyelamat so sesiapa yang kena gastrik tetiba tu boleh la try macam cara saya tu…memang saya pun penggemar tegar ESP dah nak dua tahun dah heheh 🙂
Selamat mencuba!”
Testimoni 2

“Saya pun penghidap gastrik tegar. Kalau attack memang gila sakit. Dah try ESP untuk seminggu, semalam tetiba teringin nak minum air limau tu. Alhamdulillah!!! Sangat-sangat terkesan. Saya tak kena gastrik attack macam selalu. Syukur sangat.”

Testimoni 3
“Saya nak kongsi sikit jer…saya dan hubby minum ESP…saya minum untuk hilangkan gastrik masa mengandung dan Alhamdulillah memang dah takde serangan gastrik sejak minum ESP…hubby pula, semalam dia cakap sejak minum ESP dah takde rasa lapar pagi-pagi dan sakit ulu hati…dan yang paling saya happy dengar, hubby cakap dia dah kurang hisap rokok sejak amalkan ESP…Alhamdulilllah…”
Testimoni 4
“Assalamualaikum…dah dekat setahun tak kena gastrik. Biasa kalau kena gastrik terus telan pil gastrik yang beli dekat klinik. Setengah hari juga la baru lega…tapi baru-baru ni diserang gastrik pula. Banyak sangat minum kopi kut…ubat gastrik memang dah lama tak beli.  Teringat ESP. 10 minit lepas minum ESP…dengan izin Allah…gastrik terus hilang serta merta! Syukur…tak perlu menahan sakit sampai setengah hari…Alhamdulilllah..”
Klik di sini untuk mengetahui bagaimana ESP bantu mengurangkan gastrik.
ESP
ESP

————————————————–

 
Hendak mendapatkan ESP Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini
esell-shaklee-logo
ATAU boleh juga mengubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Susu Mencurah-curah dan Body Pun Slim

Susu Mencurah-curah dan Body Pun Slim

 

susu mencurah-curah
Siapa yang nak susu mencurah-curah dan badan pun slim sama?  🙂

Cadangan set milk booster terdiri daripada minuman soya ESP dan Alfalfa dan apabila ianya di tambah dengan lecithin, terus jadi untuk slimming kerana lecithin berupaya untuk mencairkan lemak.

 
Apa lagi yang anda boleh dapat daripada set ini?
– baby jadi kenyang kerana susu yang lebih banyak dan pekat
– kulit baby dan ibu jadi halus mulus kerana protein soya yang berkhasiat
– ibu boleh turunkan berat badan
– lecithin juga berfungsi untuk melancarkan saluran susu (clear milk ducts) yang tersumbat 
– alfalfa juga mempunyai banyak khasiat di antaranya “mengetatkan” yang longgar, menghilangkan keputihan dan membantu mengurangkan resdung.
 
Tengok tu!!! 3 produk tapi banyak khasiat yang anda boleh dapat.
Klik sini untuk lebih info tentang Lecithin.
Klik sini untuk lebih info tentang ESP.
Klik sini untuk lebih info tentang Alfalfa.
Berminat? Jangan segan-segan untuk menghubungi Sofia 🙂
 
 
 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Testimoni – Kurus Dengan Shaklee

Kurus Dengan Shaklee

Selamat pagi semua! Di sini ada testimoni-testimoni pengguna Shaklee yang berjaya turunkan berat badan. Rata-rata mereke mengamalkan ESP, Alfalfa, Herb-lax, Lecithin dan OmegaGuard.
 
Walau bagaimanapun, senaman dan pengawalan pemakanan juga perlu untuk mendapatkan berat yang anda inginkan.
kurus dengan shaklee

 

turun 12kg

 

turun 30kg
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading