Panduan Vitamin Semasa Hamil

Panduan Vitamin Semasa Hamil

 

Ramai ibu mengandung yang mengabaikan pengambilan vitamin sewaktu mengandung. Even vitamins yang doktor prescribe pun tak nak ambil juga. Berbagai-bagai alasan yang diberi seperti makan tapi muntah balik, perut tak nak terima vitamin, tak sedap dan macam-macam lagi.

 

Alhamdulillah masa Sofia mengandungkan Bella dahulu takde masalah tak nak makan vitamin. Cuma ada masalah takde selera makan sahaja dan susu. Cukup takleh nak minum susu masa tu. Aih.

 

Kali ni Sofia nak kongsikan tentang vitamin-vitamin yang  penting semasa hamil. Ni bukan untuk saje-saje makan. Vitamin-vitamin ni penting untuk tumbesaran janin dalam kandungan. Nak baby kita sihat kan? Haa makan vitamin yang doktor suruh makan tu ye.

 

panduan vitamin semasa hamil

Set Kehamilan Shaklee

 

Tak nak makan vitamin yang doktor prescribe? Nak cuba makan set kehamilan Shaklee?

 

Antara sebab-sebab ibu mengandung memilih Shaklee adalah :

– Kerana Shaklee memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk.
– Kerana produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.

 

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada ESP, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Vita-lea (multi-vitamin), Ostematrix (kalsium) dan OmegaGuard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3).

Klik untuk testimoni mereka yang menggunakan set kehamilan Shaklee.

 set ibu hamil————————————————–

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

 

esell-shaklee-logo

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Testimoni – ESP Untuk Ibu Hamil

Testimoni – ESP Untuk Ibu Hamil

ESP memberi tenaga kepada ibu yang sedang hamil. Berikut adalah testimoni-testimoni ESP untuk ibu hamil –

 

Testimoni pertama

“masa pregnant dah masuk 8 bulan, jatuh dalam bulan puase.amek esp mase sahur n berbuka. alhamdulillah mampu puase penuh, and pd mase yg same menyusukan anak sulung. memang bertenaga n dapat tahan rasa lapar. smpai petang bertenaga. boleh masak sndiri n jarang beli mkanan kt luar” – Puan Imm

 

Testimoni ke-dua
“Sy mula dengan anak kedua dr kandungan 7 bulan. Alhamdulillah bdn msh cergas spjg mgandung. Rsnye xpernah demam. Bersalin normal n dpermudahkan Allah wp baby agk besar 3.7kg. Kulit baby pun bersih. Sampai hr ni baby dh setahun lbh. Sy tetap amal ESP combine dgn Mealshake + Alfalfa utk truskan proses pyusuan.” – Puan Eda.

 

Testimoni ke-tiga
“Best sgt amik esp mse preggy ank no 2…kje drive hari2 pastu perjlnn jauh gkla….yg best badan bertenaga setiap hari kurang mengantuk….rajin mengemas dan memasak sebab mabuk berkurangan…berbeza mse ank pertama mabuk sehingga last preggy….mse last preggy ank no 2 sarat time bulan puasa…sy still bole pose penuh dan memasak….x sangke sebab sy ada maslh gastrik yg agk teruk tetapi dengan consume esp gastrik terus hilang….bonus kulit sy dan baby cerah dan gebus..” – Puan Darwisy

 

Baca : Testimoni Set Hamil Shaklee

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 
Berminat untuk mendapatkan ESP? Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665.Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873Anda juga boleh ikuti Sofia di

FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves
Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Cergas dan Tidak Lapar dengan Cadangan Set Mengandung

Semalam ada sepupu Sofia datang rumah dan ambil cadangan set untuk ibu mengandung. Dia bagitahu Sofia yang dia tak bertenaga selama kehamilannya. Jadi Sofia cadangkan esp, b complex, vita lea, vitamin c, ostematrix dan OmegaGuard.

Baru sekali makan dah dapat feedback daripada dia. Alhamdulillah hari ini dia bertenaga dan tak lapar.

Suka suka suka bila melihat orang juga mendapat kebaikan Shaklee.

-its all about sharing the things we love and I love Shaklee-

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set untuk Ibu Mengandung dan Ibu Menyusu

 

Untuk Info & Order: 


Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Spina Bifida dan Asid Folik

Apa itu Spina Bifida?

spina bifida

 

Spina bifida adalah sebahagian daripada kumpulan kecacatan kelahiran dipanggil kecacatan tiub neural. Tiub neural adalah struktur embrio yang akhirnya berkembang menjadi otak bayi dan saraf tunjang dan tisu yang mengelilingi mereka.

 

Biasanya tiub saraf terbentuk diawal kehamilan dan ditutup pada hari ke-28 selepas persenyawaan. Pada bayi dengan spina bifida, sebahagian daripada tiub neural gagal untuk terbentuk atau menutup dengan betul, menyebabkan kecacatan pada saraf tunjang dan tulang-tulang di tulang belakang.

 

Pencegahan Spina Bifida

Asid folik yang diambil dalam bentuk supplemen sekurang-kurangnya satu bulan sebelum konsepsi dan semasa trimester pertama kehamilan banyak mengurangkan risiko spina bifida dan lain-lain kecacatan tiub neural.
 
Ia adalah penting untuk mempunyai asid folik yang cukup dalam sistem anda pada minggu-minggu awal kehamilan untuk mencegah spina bifida. Oleh kerana ramai wanita tidak mengetahui bahawa mereka sedang hamil pada masa awal kehamilan, pakar-pakar mengesyorkan bahawa semua wanita dalam usia yang boleh melahirkan anak mengambil makanan tambahan harian sebanyak 400 mikrogram (mcg) asid folik. Terdapat beberapa makanan termasuk roti, pasta, nasi dan sarapan bijirin yang diperkaya dengan 400 mcg asid folik bagi setiap hidangan. Asid folik disenaraikan di pakej makanan sebagai folat.
 
Jika anda sedang aktif mencuba untuk hamil, pakar kehamilan paling percaya penambahan sekurang-kurangnya 400 mcg asid folik sehari adalah pendekatan yang terbaik untuk wanita yang sedang merancang kehamilan. Badan manusia tidak menyerap folat semudah ia menyerap asid folik sintetik dan kebanyakan orang tidak mendapat jumlah yang disyorkan folat melalui pemakanan sahaja, jadi vitamin tambahan adalah perlu untuk menghalang spina bifida. (Source – http://www.mayoclinic.com/health/spina-bifida)
 
 

B-Complex

 

Perbezaan Shaklee

 
Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini adalah kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah di serap tubuh dan hampir 99% asid folik di pasaran bersifat sintetik.
 
B-Complex Shaklee mengandungi lapan (8) komponen penting vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, Biotin dan Asid Folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

————————————————–

Hendak mendapatkan B-Complex Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga mengubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Untuk Info & Order:
 
Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Testimoni Set Mengandung Shaklee

 

“Pagi ni bawa produk SHAKLEE pergi Poliklinik Wahidah, sebab last visit awal bulan doktor suruh datang balik bawa apa-apa supplement yang tengah consume, alhamdulillah doktor APPROVE!!! Doktor siap cakap bagus makan…that means produk shaklee selamat la kan 🙂
– Moga apa yang dihajati akan tercapai.” – Puan Hanieys Nieysha
 
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Testimoni Set Mengandung Shaklee

Testimoni Set Mengandung Shaklee

“Saya baru bersalin anak ke-3… Seorang Princess yang sangat adorable….. Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin shaklee untuk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dengan vitamin shaklee untuk kehamilan.

Sepanjang preggy saya ambil vita-lea, vit C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix since saya memang tak suka minum susu. Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation. Sampai la ke saat melahirkan. Saya masih rasa sihat dan bertenaga. Sehinggakan proses bersalin kali ni sangat mudah dan cepat. Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda, sakit kontraksi memakan masa 2 hari dengan bukaan serviks baru 2cm. Tapi kali 

ini, sakit kontraksi berlaku sangat sekejap. Sejurus sampai ke hospital, Doktor cek bukaan serviks dah 7cm. Diusung terus ke Labour Room. Sedang nurse & Doktor buat persiapan untuk sambut baby, saya terus saya nak meneran. Doc cuba cek bukaan serviks. Mmg dah 10cm. Dengan 2 kali push je. Saya selamat melahirkan baby girl yang sangat comel. Kulit baby sangat halus mulus, putih merah. Doktor pun puji. Uri cantik, luka perinium sangat minimal dan proses jahitan sangat mudah.


Baby pun sangat baik….disebabkan susu badan saya dah mula mengalir sejurus melahirkan… baby terus tido kekenyangan.” – Puan Anna Eddy



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts