Tak Kenal Maka Tak Cinta

Tak kenal maka tak cinta bukan?

Bukan saja-saja saya promosikan Shaklee. Saya promosikan Shaklee kerana saya sudah jatuh cinta. Saya sudah menggunanya terdahulu baru saya berkongsi dengan orang lain terutama ibu-ibu menyusu yang masih tidak tahu bagaimana hendak membanyakkan susu untuk anaknya.

Produk Shaklee sentiasa selamat, berkesan dan mesra alam. Siapa yang tak risau jika sentiasa perlu memakan panadol untuk menghilangkan sakit kepala, menyembur Nasonex setiap pagi agar hidung tak gatal dan berair, memakan piriton agar badan tidak lagi gatal-gatal kerana alahan malah perlu menyapu hydrocortisone atau betamethasone valerate cream untuk gatal-gatal kulit. Ubat-ubat yang telah disebutkan adalah ubat-ubat yang wajib ada di rumah saya tetapi sejak mengamalkan Shaklee, ubat tersebut tidak perlu lagi saya gunakan.

Tambahan pula, setiap tengah bulan sejak menggunakan Shaklee ada saje duit yang masuk dalam bank. Siapa yang tak suka?

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor

Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran
Continue Reading

Cadangan Set Menyusu Semasa Berpuasa

Risau, risau, risau. Itu yang dirasakan menjelang bulan Ramadhan ini. Risau susu badan tak cukup untuk si kecil yang tersayang.
Saya rasa bukan saya seorang yang merasa begitu. Pasti ramai lagi yang macam tu kan?
Sepanjang Syaaban ini, saya mula mengganti puasa saya. Alhamdulillah, dengan Shaklee saya masih dapat menyusu anak saya walaupun sedang berpuasa.
Apa yang saya makan?

Semasa bersahur saya makan nasi, beberapa biji buah tamar dan saya bancuh air nestle bliss bersama Energising Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Tak lupa juga saya makan vitamin b-complex dan juga alfalfa. ESP dan Performance Drink membuatkan saya kenyang dan kurang dahaga sehingga waktu berbuka. Vitamin b-complex pula memberikan saya tenaga yang diperlukan sepanjang hari dan alfalfa memastikan susu sentiasa ada.
Selepas berbuka pula, saya akan makan alfalfa, vita-lea (multi-vitamin) dan chewable vitamin C. Sebelum tidur saya telan 4 biji Ostematrix agar kalsium untuk tulang saya mencukupi (ibu menyalurkan kalsium kepada anak ketika hamil dan selepas hamil melalui susu ibu. Jika ibu tidak dapat kalsium yang mencukupi, risiko mendapat penyakit osteoporosis adalah tinggi).
InsyaAllah dengan kedatangan Ramadhan ini saya akan kekal bertenaga dan yang penting susu untuk Bella sentiasa ada dan mencukupi.
Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran
Continue Reading

Softener Nutriwhite – Mengecilkan liang roma dan menghaluskan kulit dalam beberapa hari sahaja

“Hari ni saya nak share pengalaman saya menggunakan Softener Nutriwhite. 

Before this saya memang suka bertukar-tukar produk. (Selalu terpengaruh dgn iklan). Alhamdulillah kulit tiada masalah walaupun selalu tukar-tukar.

Dipendekkan cerita, early last year I decided to try SKII’s Miracle Water. Yang ni terpengaruh dengan kakak sebab dia dah guna bertahun-tahun. Harganya nearly RM400.

Saya memang pakai consistent selama setahun tu, tapi tak nampak apa-apa kesan pun. (Or maybe saya yang tak perasan?)

Bulan Mei yang lepas saya try beli Softener ni. Memang best!

Result:
Kulit between bawah mata dan hidung tu dah tak kasar! Sangat2 berbeza daripada before this. Memang boleh rasa dengan jari perbezaannya! Pores pun nampak macam mengecil (part ni maybe lambat sikit kut).

Kalau dulu wajib scrub kat bahagian tu dan sekitar hidung untuk menghilangkan sel-sel kulit mati. Sekarang tak perlu scrub beriya. Scrub gitu-gitu je dah cukup.

Semalam pun dapat feedback from one of my friends yang try Softener ni last week. Within 4-5 days dia dah rasa kesannya. Today dia nak try Cleanser pulak.

Alhamdulillah kami dah jumpa produk yg boleh menghaluskan kulit dan mengecilkan pores yang sesuai dengan kami. Anda bagaimana?” – Puan Maria Hj Abas



Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran
Continue Reading

Set Penyusuan Asas Shaklee

Memang tidak dinafikan bahawa kekerapan menyusu akan membuatkan lebih banyaknya susu terhasil, tetapi ada juga ibu-ibu yang memerlukan sedikit bantuan. Secara asasnya Alfalfa Complex dan Energising Soy Protein insyaAllah boleh membantu.

Set Penyusuan Asas Shaklee

Alfalfa Complex
Alfalfa membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat. Juga membantu dalam menyelesaikan malah wanita seperti keputihan selain merapatkan keintiman. Selain itu ibu juga akan jadi lebih lawas. Ianya membantu mengurangkan angin dalam badan dan juga bantu mengurangkan berat badan.
 
 
Energizing Soy Protein (ESP)
ESP memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu. Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

 

Produk-produk di atas sesuai untuk ibu-ibu yang tiada masalah penyusuan. Tujuan utamanya untuk menghasilkan kuantiti susu yang lebih banyak. Namun, jangan lupa konsep supply dan demand. Payudara perlu dikosongkan selalu untuk menghasilkan susu dengan lebih kerap.

 

Jika anda menghadapi masalah dalam penghasilan susu seperti anda merasa terlalu letih, stress, susu merudum sewaktu datang haid atau relactation, anda boleh mencuba Set Penyusuan Optimum Shaklee.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Garlic

Mitos bawang putih dapat menghalau hantu dan syaitan seperti dalam mitos vampire. Mitos Vampire boleh dibaca sebagai sesuatu yang dahsyat dan pada masa itu tidak dapat dijelaskan wabak penyakit yang membunuh beribu-ribu orang yang seolah-olah berlaku tanpa sebab yang jelas. Ini membuka ruang untuk cerita jenis ini diedar dan disampaikan kepada masyarakat. 
Tetapi lain pula ceritanya tentang vampire yang bernama Edward Cullen dalam filem Twilight. Edward Cullen dan keluarganya tidak pula takut dengan bawang putih. (Hehehe nak juga selit cerita Twilight yang menjadi kegemaranku 😛 )

Okay…berbalik kepada mitos tadi. Sebenarnya bawang putih adalah penting kerana ia dikenali sebagai antiseptik yang kuat, iaitu ia membunuh kuman.

Seulas bawang putih mengandungi:

* 1.76 gm air
* 4 kalori
* 0.19 gm protein
* 0.1 gm serat
* 0.99 gm karbohidrat
* 0.03 gm gula
* 0.01 gm lemak
Bebas kolesterol atau lemak tepu.

Bawang putih juga mengandungi pelbagai mineral dan vitamin. Lebih menarik lagi jika diteliti fakta nutrisi, seulas bawang putih mengandungi 5 mg kalsium, 1 mg magnesium, 0.05 mg besi, 5 mg fosforus, 0.018 mg asid pantotenik, 0.037 mg vitamin B6 (pyridoxine) dan juga selenium. Malah, bagi setiap 100 gm bawang putih mengandungi 95 peratus B6, 52 peratus vitamin C, 21 peratus zat besi, 10 peratus zink, 18 peratus kalsium dan 26 peratus selenium.
Namun keajaiban nutrisi bawang putih tidak berakhir setakat itu. Bahan makanan itu turut mengandungi antioksidan yang tinggi berkaitan dengan manfaat dari sudut kesihatan. Ia termasuk berfungsi merendahkan paras kolesterol, menurunkan tekanan darah dan meningkatkan kesihatan kardiovaskular. (sumber: Utusan Malaysia 29 Mei 2011)

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Garlic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual di pasaran mempunyai Allicin aktif). Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan Spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya didalam tubuh kita.

Kelebihan Garlic

Mengandungi spearmint – Mempertingkatkan sistem penghadaman,fungsi jantung.
Antibiotik yang selamat dan semulajadi – Selamat untuk pertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
Menghalang alergi – seperti hidung yang sensitif, alergi, asthma, selesema, hepatitis
Mempertingkatkan sistem penghadaman – seperti kembung perut, gastric, ketidakhadaman.
Memoderatkan tekanan darah tinggi – Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi
Detoksifikasi – Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
Menurunkan kolesterol – Menurukan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
Mencegah kanser – membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine
Menstabilkan glukos
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading