Testimoni Set Hamil Shaklee

Promosi Shaklee Mei 2020
Promosi Jom Shaklee -Prenatal Set akan berlangsung daripada 5 Mei  sehingga 31 Mei 2020
Continue Reading

Related Posts

B-Complex Anti Stress

B-Complex Anti Stress – Testimoni

 

Siapa kat sini selalu moody? Selalu sentap? Selalu marahkan anak bila dah penat? Kesian kat anak tau.

 

b-complex anti stress

Customer Sofia ni baru masuk kerja selepas berpantang siang tadi.

Katanya emosinya lebih terkawal sejak makan b-complex.

B-complex memang anti-stress. Jadi dapatlah kawal emosi tu.

 

Agak-agaknya vitamin B yang mana satu yang dapat kawalkan emosi tu? Sebenarnya yang bertidak untuk mengawal stress, emosi, mood dan juga depression ialah Vitamin B12. Vitamin B12 tidak dihasilkan oleh tubuh badan kita. Dan kebanyakkan orang tidak mendapat khasiat vitamin B12 yang secukupnya setiap hari.

Kekurangan Vitamin B12 juga menyumbang kepada –

  • peningkatan risiko penyakit jantung
  • keletihan dan
  • anemia (kekurangan sel darah merah)

 

Buat yang selalu moody tak tentu pasal tu, cubalah makan sebiji B-Complex setiap hari.

 

 Kalau nak cuba sebotol mesej Sofia ye. Harga retail cuma rm53.75 dan cukup untuk penggunaan selama 4 bulan.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

B-Complex Kencing Kuning

Apa???

 

Makan B-Complex Kencing Kuning

 

Pernah tak kawan-kawan makan B-Complex? Perasan tak kencing korang jadi warna kuning?

Hehe ramai customers Sofia yang pertama kali ambil B-Complex ni mesej Sofia panik, “Kenapa saya makan B-Complex kencing jadi warna kuning??? Banyak toksinkah saya?”

Tak kurang juga yang bertanya, “Ini ke healing crisis yang akak bagitahu saya tu?”   😀

Biasanya mereka yang mengambil B-Complex, kencing mereka akan menjadi warna kuning cerah/terang.  Ada yang berwarna kuning gelap.

 

Mengapa ini terjadi?

Ini adalah kerana vitamin B merupakan vitamin larut air. Ia bermaksud lebihan vitamin B akan disingkir keluar dari badan. Salah satu cara penyingkiran adalah melalui air kencing. Vitamin B-Complex Shaklee mengandungi vitamin B2 (riboflavin) yang warna molekulnya adalah warna kuning.  Jadi bila terdapat lebihan vitamin B dalam badan, ianya akan disingkirkan melalui air kencing dan kandungan B2 tadi akan menyebabkan air kencing berwarna kuning.

 

Kenapa Saya Makan B-Complex jenama lain kencing saya tak berubah warna?

Cuba anda cek kandungan vitamin B jenama tersebut. Adakah vitamin B2 terkandung dalam B-Complex jenama tersebut?  Atau ianya dalam kuantiti yang terlalu sedikit sahaja?

 

b-complex_shaklee-diffrent
Kandungan vitamin B dalam sebiji B-Complex Shaklee. Ianya lengkap dengan kesemua 8 vitamin B

 

 

b-complex kencing kuning
Antara Manfaat B-Complex

 

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Dah dapatkan B-Complex? Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665.

Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

Anda juga boleh ikuti Sofia di

FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves
 
Continue Reading

Related Posts

Bell Palsy

Apakah Bell Palsy?

 

Menurut WebMD,

“Bell’s palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop. The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva. This condition comes on suddenly, often overnight, and usually gets better on its own within a few weeks.”

Continue Reading

Related Posts

Panduan Vitamin Semasa Hamil

Panduan Vitamin Semasa Hamil

 

Ramai ibu mengandung yang mengabaikan pengambilan vitamin sewaktu mengandung. Even vitamins yang doktor prescribe pun tak nak ambil juga. Berbagai-bagai alasan yang diberi seperti makan tapi muntah balik, perut tak nak terima vitamin, tak sedap dan macam-macam lagi.

 

Alhamdulillah masa Sofia mengandungkan Bella dahulu takde masalah tak nak makan vitamin. Cuma ada masalah takde selera makan sahaja dan susu. Cukup takleh nak minum susu masa tu. Aih.

 

Kali ni Sofia nak kongsikan tentang vitamin-vitamin yang  penting semasa hamil. Ni bukan untuk saje-saje makan. Vitamin-vitamin ni penting untuk tumbesaran janin dalam kandungan. Nak baby kita sihat kan? Haa makan vitamin yang doktor suruh makan tu ye.

 

panduan vitamin semasa hamil

Set Kehamilan Shaklee

 

Tak nak makan vitamin yang doktor prescribe? Nak cuba makan set kehamilan Shaklee?

 

Antara sebab-sebab ibu mengandung memilih Shaklee adalah :

– Kerana Shaklee memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk.
– Kerana produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.

 

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada ESP, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Vita-lea (multi-vitamin), Ostematrix (kalsium) dan OmegaGuard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3).

Klik untuk testimoni mereka yang menggunakan set kehamilan Shaklee.

 set ibu hamil————————————————–

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

 

esell-shaklee-logo

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Set Tambah Berat Badan Shaklee

Set Tambah Berat Badan Shaklee

 

Mempunyai masalah berat badan? Adakah anda seperti wanita di dalam gambar ini?

 

set tambah berat badan

Jangan khuatir. Anda boleh mencuba produk-produk seperti di bawah sebagai usaha untuk menambah berat anda.

 

1) Meal Shakes

Mengandungi 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya dengan kalsium, fiber dan protein. Berperisa vanilla dan sedap jika diminum begitu sahaja bersama air kosong/susu.

 

2) Vita-Lea


Mempunyai 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Khasiat lainnya, membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid/beguk, memberi badan rasa bertenaga dan tidak mudah lesu, menjadikan kulit sentiasa tegang, menelak pitam dan pening.

 

3) B-Complex

Mempunyai 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan, mengawal kadar metabolisme dalam badan, mengekalkan kesihatan kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan, memberi mood happy dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

 

CARA MAKAN SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE

✿✿PAGI(SARAPAN)✿✿
Makan pagi mesti, tak kisah nak makan apa. Tak perlu nak berpantang.
Selepas tu, minum susu 1 gelas yang dah dibancuh dengan 1 sudu meal shakes.
Kemudian makan vita-lea 1 biji dan b-complex 1 biji.

✿✿MINUM PAGI✿✿
Makan roti atau kuih, kemudian minum susu 1 gelas

✿✿LUNCH✿✿
Makan nasi dan ikut kumpulan yang bergizi, ada sayur dan daging/ikan/ayam/telur. Makan seperti biasa saja, tak banyak pun takpe.

✿✿TEA TIME✿✿
Makan roti, minum susu 1 gelas yang dah dibancuh dengan 1 sudu meal shakes

✿✿MAKAN MALAM✿✿
Sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur…nasi dan lauk pauk..sikit pun tak pe..tak perlu terlalu banyak, yang penting makan. Kemudian ambil vitalea 1 biji lagi.

✿✿10 minit sebelum tidur✿✿
Makan roti sekeping..diikuti dengan minum susu 1 gelas.

Sumber : vitaminderoyale.com

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Tips Menyusukan Anak Ketika Berpuasa

Menyusukan anak ketika berpuasa adalah selamat. Namun sekiranya ibu merasakan ia akan membahayakan kesihatannya atau anaknya, wanita itu dibenarkan untuk berbuka puasa.

Asasnya berpuasa tidak mengganggu pengeluaran susu ibu. Bagaimana pun, dehidrasi boleh menyebabkan susu ibu berkurang. Untuk mengelakkan keadaan ini berlaku, pastikan anda minum air yang secukupnya ketika bersahur dan berbuka puasa.

Berikut adalah antara tips pemakanan sihat yang membantu ibu-ibu menyusukan anak ketika berpuasa dan kekal bertenaga sepanjang hari.

(1) Ketika berbuka puasa, minum air, makan kurma dan madu dahulu. Ia untuk membekalkan tenaga segera kepada ibu-ibu yang keletihan berpuasa sepanjang hari.

(2) Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran

(3) Sebelum tidur, minum jus buah buahan segar atau air coklat suam yang ditambah dengan protein powder

(4) Minum air secukupnya

(5) Pastikan anda bersahur. Makan seperti biasa. Sebaiknya kurangkan makan makanan yang bergoreng.

(6) Minum shake kurma yang dicampur dengan susu/susu soya. Tambahkan oats bagi mendapatkan rasa kenyang yang lebih lama.

(7) Kurangkan minuman yang mengandungi banyak gula seperti carbonated drinks dan minum berkafein seperti kopi

(8) Ambil supplement untuk mengisi kekurangan nutrisi dalam diet sepanjang proses berpuasa. Sebagai permulaan, pengambilan multivitamin adalah digalakkan.

sumber: susu-terbaik.blogspot.com

 
 
Supplemen Shaklee yang boleh membantu ibu menyusu di bulan puasa
 

1. ESP
Protein shake untuk kekal bertenaga, dan juga milk booster.

2. Performance Drink

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh dan justeru itu dapat mengelakkan dehidrasi. Bagi ibu hamil & menyusukan, sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter air sehari diperlukan bagi menjaga keseimbangan bendalir badan.
 
3. Alfalfa 
Alfalfa Shaklee mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. (Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini) Juga dikenali milk booster hebat.
 
4. Vita-lea
Vita-lea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

5. B-Complex
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap (8 jenis vitamin B) bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. Asid folik dan B12 penting bagi wanita hamil dan wanita-wanita dalam mengawal emotional stress-level.

6. Vitamin C
Untuk meningkat sistem imun ketika puasa

7. Ostematrix
Kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi dan magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.

 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Klik di sini untuk membuat pesanan –> http://bit.ly/SetMenyusuKetikaBerpuasa

ATAU

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu

 

Continue Reading

Related Posts

Testimoni Cadangan Set Berpantang Shaklee

Testimoni Cadangan Set Berpantang Shaklee

 
“Nak share lagi.. saya dah consume set berpantang Shaklee & tempoh berpantang tinggal lagi 3 hari. Semalam saya datang ke rumah mak saya & dia serta adik2 terkejut tengok sy dah kurus..Frankly sayin, saya x berani nak tengok cermin sepanjang berpantang takut tengok badan sendiri & sebelum pregnant pun badan saya gemuk..Suami pun ckp saya dah kurus.. cam xcaye betol! Saya belom try lagi baju2 lama utk di test. xpe, sabar.. tunggu betol2 abis pantang.. hehe..Dulu da mcm2 ubat kurus saya mkn, pegi gym la..aerobik la.. tapi ambil masa utk turun berat badan. Bila mkn product Shaklee, 40 hari jek! Tu blom lg try Shaklee diet set kan! kan! TQ Shaklee!!!” -Puan Charm

 

cadangan set berpantang shaklee
Ini yang basic untuk berpantang

 

Untuk Info & Order:
Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Testimoni Set Berpantang

Mari kita lihat apa kata mereka yang sudah merasai berpantang bersama Shaklee.
1. Badan rasa sihat dan baby tak banyak ragam

2. Badan rasa lebih cergas, tak letih, tak sakit kepala

 

 

3. Luka cepat baik dan berat cepat turun

4. Luka kering cantik dalam seminggu

 

5. Dalam masa kurang daripada 2 minggu, luka jahitan dan buasir sudah baik.

 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

 

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set untuk Ibu Mengandung dan Ibu Menyusu

 

Untuk Info & Order: 


Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts