Nak Kurus Tapi Mengandung – Testimoni

Nak Kurus Tapi Mengandung!

Kali ni Sofia nak kongsi tentang customer Sofia yang mengambil set kurus Shaklee.

Asalnya hendak mengambil set kurus dan set kesuburan tetapi bertindak mengambil set kurus sahaja dahulu kerana kekurangan budget.

Dia mencuba herb-lax, alfalfa dan lecithin. Baru dua minggu makan, terus turun 2 kg! Tapi dia turun tu dengan usaha juga. Katanya dia juga jaga pemakanan – berhenti makan nasi, kafein dan minuman bergas. Setelah melihat hasil dalam masa dua minggu, barulah dia mencuba ESP.

 

nak kurus tapi mengandung

Dua bulan kemudian dia menghubungi Sofia dan memberitahu dia sudahpun mengandung! Memang itupun hajat sebenarnya. Turunkan berat badan dahulu kemudian mengandung.

 

nak kurus tapi mengandung

Tetapi dia tak ambil set mengandung pun. Masih makan set kurus juga. Dia pun pelik. Jadi Sofia beritahu ESP dan alfalfa yang dimakannya untuk kurus pun membantu untuk kesuburan juga. ESP dan alfalfa ada dalam set kesuburan.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Sakitnya Bengkak Susu

Punca dan Cara Melegakan Bengkak Susu

 

Ibu-ibu yang pernah kena bengkak susu mesti tahu betapa sakitnya bila kena. Sampai rasa nak demam dan nak menangis. Tapi tak tahu nak buat apa. Pertama sekali kita kena tahu kenapa bengkak susu ni terjadi.

 

Punca Bengkak Susu

 

Susu tersumbat berlaku apabila salah satu salur susu dalam payudara tersumbat. Boleh rujuk gambar di bawah untuk memahami dengan lebih jelas .

 

Clogged Ducts
Clogged ducts

 

Salur susu tersumbat boleh berlaku disebabkan oleh:

1) Salur susu terhimpit dengan tangan kita semasa tidur ataupun disebabkan pemakaian underwire bra

2) Susu yang mengering terlalu tebal kat bahagian puting, jadi susu baru tak boleh nak keluar

3) Tidak pam setiap 2 jam, dan hanya pam apabila payudara penuh

4) Jangkitan yis

5) Stress

6) Tak cukup tidur

7) Salah cara lekapan bayi

 

Susu tersumbat adalah normal dan boleh dirawat dengan mudah. Cuma kalau dibiarkan terlalu lama, ianya boleh membuat kita demam dan kadangkala menyebabkan jangkitan kuman dan mastitis.

 

Bagaimana Cara Melegakan Susu Tersumbat?

 

1) Susukan anak sekerap yang boleh

Anak merupakan pam semulajadi yang terbaik di dunia. Biarkan anak mengosongkan payudara kita sekerap yang boleh. Sekiranya tidak dapat menyusukan anak dengan kerap, pastikan anda pam setiap 2-3 jam.

2) Cuba variasikan posisi penyusuan

Antara posisi yang boleh membantu ialah dengan menyusukan anak dengan posisi anak di atas katil dan payudara tergantung ke bawah. Ini supaya tarikan graviti boleh menarik susu yang tersumbat supaya keluar. Boleh juga cuba meletakkan pipi anak menekan kawasan yang bengkak sewaktu menyusu.

3) Tuam

Anda boleh menuam payudara dengan air suam supaya haba tersebut boleh mencairkan susu yang beku di dalam salur susu.

4) Berehat

Dapatkan rehat secukupnya. Anda juga boleh berehat sambil menyusukan anda dalam posisi baring dan mengiring.

5) Susukan anak yang lebih besar

Kadang-kadang, hisapan bayi anda tak cukup kuat. Susukan anak yang berusia setahun atau dua tahun ke atas untuk membantu keluarkan susu tersebut.

6) Amalkan Lecithin dalam diet harian

Pakar penyusuan menyarankan pengambilan sebanyak 3,600-4,800mg Lecithin sehari untuk membantu melegakan susu tersumbat. 

Apa sebenarnya lecithin ni? Boleh baca di sini.

lecithin

Lecithin juga membantu ibu menyusu untuk kuruskan badan. Macam mana? Boleh baca di sini.

1003919_10151838305515958_1782824860_n

7) Kuatkan imunisasi tubuh

Untuk mengelakkan demam, tingkatkan imunisasi badan pengambilan supplement seperti Garlic, Nutriferon dan Performance Drink.

Anda berminat untuk mendapatkan Supplement SHAKLEE?

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Supplemen Untuk Hari Raya

Apa sebenarnya yang bermain dalam fikiran anda bila kita bercerita tentang supplemen untuk hari raya? Banyak sebenarnya supplemen yang anda boleh pilih untuk dimakan pada hari raya tetapi kebanyakan akan mencari supplemen untuk mengawal pemakanan ataupun untuk menolong dalam sistem penghadaman. Ini selalunya terjadi disebabkan kes terlebih makan juadah hari raya seperti lemang, ketupat, rendang, lontong dan macam-macam lagi.
 
Apakah juadah kegemaran anda di pagi raya?
  
 
Di sini Sofia nak beritahu antara set-set yang menjadi kegilaan ramai pada musim raya.
 
 
Set Pertama
                          
Set pertama ini dikenali sebagai set budget kurus. Kebanyakan daripada kita dah dapat menurunkan berat badan sewaktu berpuasa. Oleh itu, kadang-kala bila tiba 1 Syawal, berat badan naik semula. Jadi di sini, pengambilan supplemen boleh membantu anda untuk mengawal kenaikan berat badan tersebut.
 
Set pertama ini terdiri daripada :
 
Lecithin – untuk bantu bakar lemak dan
 
Alfalfa – untuk bantu angkut keluar lemak (detox)
 
Anda boleh terus membuat pesanan untuk set pertama ini di sini –> http://bit.ly/SetBudgetKurus
 
 
Set Kedua
 
 
Set kedua ini terdiri daripada :
 
Lecithin dan OmegaGuard – untuk bantu bakar lemak dan
 
Alfalfa – untuk bantu angkut keluar lemak (detox)
 
Anda boleh terus membuat pesanan untuk set kedua ini di sini –> http://bit.ly/SetKurusOmegaAlfalfaLecitin
Set Ketiga
 
 

 

Set ini terdiri daripada –
 
Lecithin – untuk bantu bakar lemak
Alfalfa – untuk bantu angkut keluar lemak (detox)
 
Herb-Lax – untuk bantu bersihkan usus 
Garlic – Buang angin [kurangkan senak perut bila kenyang] dan bantu cairkan darah. Selalu perut tu terasa senak sebab dah ‘over’ makan. InsyaAllah garlic boleh membantu.
 
Anda boleh terus membuat pesanan untuk set ketiga ini di sini –> http://bit.ly/SetSihatHariRaya
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
Walaupun terdapat set-set di atas, anda masih boleh membuat belian mengikut budget atau keperluan anda.
 
Pesanan boleh dibuat melalui link yang telah dinyatakan ataupun anda boleh menghubungi Sofia terus seperti di bawah:
 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Slimming Dengan Shaklee 68kg Jadi 58kg

:: Assalamualaikum kawan2

Before: 66-68 kg
After: 58 kg…

Sy cuma consume Herblax dan Lecithin sahaja. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 – 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mcm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer.

Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten. hehehe

TERIMA KASIH SHAKLEE

 

Macam tak percaya aje kan? Tapi itulah dia. Dia hanya makan herb lax dan lecithin sahaja, konsisten selama beberapa bulan. Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang herb lax dan Klik sini pula untuk mengetahui lebih lanjut tentang lecithin.

 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Combo Alfalfa Complex

 
 


Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts