Testimoni Set Hamil Shaklee

Promosi Shaklee Mei 2020
Promosi Jom Shaklee -Prenatal Set akan berlangsung daripada 5 Mei  sehingga 31 Mei 2020
Continue Reading

Related Posts

Promosi Shaklee Jun 2019

Bulan Jun ini Shaklee mempromosikan dua produk iaitu Zinc Plus dan Omega Guard.

Promosi Shaklee Jun 2019
Promosi Shaklee Jun 2019

ZINC PLUS – Beli 3 botol Zinc Plus, anda dapat 1 botol Zinc Plus percuma dengan harga RM168.75 setiap satu set.

OMEGA GUARD – Beli 3 botol Omega Guard dengan diskaun sebanyak 5%, berjumlah RM388.25 untuk satu set.

Continue Reading

Related Posts

Info Produk : OmegaGuard

OmegaGuard

Minyak Ikan Tulen Berkepekatan Tinggi

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.

 

Nutritional Facts

Setiap Kapsul (821.00 mg) menyediakan:

Ramuan Amaun Setiap Kapsul
Minyak Ikan
(Menyediakan Omega-3: 333 mg;
EPA (asid eikosapentaenoik ): 182 mg &
DHA (asid dokosaheksaenoik): 120 mg)
606 mg

 

KKLIU 0588/2017
MAL12015013NC

 

SUMBER

 

Baca : TESTIMONI OMEGAGUARD

 

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram: 012-3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves
Continue Reading

Related Posts

Papa Dah Tak Sembelit Dengan Omega

PAPA DAH TAK SEMBELIT DENGAN OMEGA!!!!

Kali nie papa dah kena stroke kali kedua…kalau dulu sebelah kanan yang kali kedua nie sebelah kiri pulak..

Serangan stroke nie jangan ingat takkan kena berkali-kali tau…

Paling buat papa tak selesa bila papa alami sembelit…

Sembelit nie jangan tak percaya memang akan buat badan serba tak kena…bila naik gas kat kepala…boleh sakit kepala…perut rase sentiasa sebu jer…sangat sangat sangatlah tak selesa…

Papa dah ambil ubat hospital…tak jalan jugak…amik ubat yang letak kat bontot ..kadang tak jalan…kalo jalan pon memang tak menahan nak membuang kadang boleh tercirit dibuatnya…

Keadaan nie buat papa tak selesa nak gie mana-mana…ajak berjalan taknak…ajak makan kat luar taknak…

Papa rase menyusahkan anak-anak dan isteri kalo dia buat hal lagi…

Kita sebagai anak …apa lagi yang nak diharapkan…selain doa yang dikirim…kita nak mak ayah kita sihat walafiat..

Pernah terbaca yang minyak ikan bantu melegakan sembelit….sebab minyak ikan boleh mengurangkan keradangan pada usus..

Tapi hanya minyak ikan yang tulen sahaja yang berkesan…

Baru teringat yang Shaklee pon ader minyak ikan….

Memang tak ragu-ragu bagi kat papa sebab minyak ikan shaklee tulen dan ada buat proses penyulingan 3 kali…penyulingan dari bahan logam berat..sebab mase gie kelas nutrisi tue …

Pakar nutrisi cakap ikan di lautan memang ada logam berat…sebab tue penyulingan penting

Tapi mase tue bagi papa OmegaGuard dan Vita-Lea…sebab papa perlukan jugak Multi-Vitamin…

Alhamdulillah papa kata memang lawas…tapi taklah macam tercirit tue kan…selesa jer papa membuang.

-Ayu-

tak sembelit dengan omega

 

KLIK SINI untuk lebih info tentang OmegaGuard.

 

Nak dapatkan OmegaGuard? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

esell-shaklee-logo

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Siapa Ada Anak Yang Asthma

SIAPA ADA ANAK YANG ASTHMA? ??????

Kisahnya..
Anak siera namanya Khadeejah.
Panggil Ejah.

Ejah memang ada asthma@ lelah sejak bayi lagi.
Ingat lagi betapa siksanya jaga dia.

Tidur malam kene duduk.
Bayangkan bayi tido kene posisi duduk.
Macam kita tido dalam keta tu.
Sian sgt.
Kalau baring memang lagi terukla semputnya.

Nak dipendekkan cerita.
Asthmanya sampaila dia besar.
Sekarang dah 7 tahun.
Pantang sejuk je kene la attack.
Nampak dada dia turun naik.
Muka merah.
Bawah mata lebam dan sembab.

Paling pantang maknenek kalau mandi SWIMMING POOL.
Ohoiii..semput kaw kaw.
Pkul 3 pagi bawak ke hospital ambil nebuliser.
Itu biasa.

Lepas tu..

Doktor Ejah kata bagi dia makan minyak Ikan Omega.
Saya tanya :
“Minyak Ikan Shaklee boleh x doktor?”

“BOLEH.MAKE SURE YANG PURE”

Oh.Dah tentu!??
Minyak ikan shaklee Omega Guard memang 99% TULEN!??
Tak sama macam yang difarmasi.Saya dah pegi tengok dah dekat farmasi2.Banyak yang tak pure dan sarung

So..
Startla bagi Ejah Omega Guard.
Hari-hari bagi.
Bersulam dengan madu.Untuk panaskan dada dia.

Tapi semalamkan…
Pegila Batu Feringgi.
Disebabkan keseronokan melampau,Ejah merayu nak juga mandi swimming pool.??

Umie nak cakap tak bagi mandi,KESIAN.
Nak bagi,RISAU.

At last umie bagi juga.
Kesian.

Miracle!
Subhanallah!
Lepas mandi,Ejah elokje macam biasa.
Takde pulak semput dia.
Umie dh standby dah pam Ejah.
Rupanya tak perlu.

Allah..seronoknye hati umie Ejah oii.
Syukur pada Allah.
Izinkan ikhtiar umie ke atas Ejah.

Ibu-ibu yang ada anak asthma,janganla tunggu lagi.
Sampai bila kita nak pi sepital amik neb?jenuh nunggu?
Lagipun sian ke anak tu.
Semput dia tu aduh meruntun hati tengoknya.

Ok dah.
Jadi mommies jangan tunggu lagi ye.
Jom sihatkan anak kita ke tahap yang TERBAIK.

*TIPS : ibu boleh kongsi makan Omega Guard dengan anak untuk slimming?

Kredit : Puan Siera Haiyi

 

siera

 

Nak tahu lebih lanjut tentang OmegaGuard boleh klik di sini.

 

Nak order OmegaGuard?

 

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Shaklee Promosi Oktober 2016

Promosi Oktober 2016

 

Ialah…

 

Minyak ikan yang paling tulen di pasaran iaitu…

 

OmegaGuard

 

omega-3, omega

 

Nak tahu lebih lanjut tentang OmegaGuard boleh klik di sini.

 

Nak order OmegaGuard?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Bell Palsy

Apakah Bell Palsy?

 

Menurut WebMD,

“Bell’s palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop. The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva. This condition comes on suddenly, often overnight, and usually gets better on its own within a few weeks.”

Continue Reading

Related Posts

DHA untuk Bayi

DHA untuk Bayi

dha untuk bayi

Susu ibu adalah makanan yang sempurna untuk bayi yang mengandungi semua kebaikan yang mereka perlukan serta mengandungi antibodi anda untuk melindungi bayi daripada jangkitan.

 

Tetapi adakah anda tahu bahawa anda boleh mengubah jumlah susu badan anda mengikut apa yang anda makan? Anda sebenarnya boleh membuatkan susu badan lebih kaya dan lebih berkhasiat untuk bayi melalui pemakanan anda. Susu ibu mengandungi nutrien penting untuk bayi anda termasuk Omega-3 dan Omega-6 asid lemak. Tetapi jika anda tidak mendapatkannya dengan cukup melalui pemakanan, anda tidak akan dapat untuk menyalurkan nutrien penting ini kepada bayi anda.

 

Kenapa Omega-3 dan Omega-6 ni penting?

Kerana tahun-tahun awal anak-anak kita adalah masa pertumbuhan yang sangat pesat – di dalam otak, mata dan sistem saraf dan saintis kini menyedari bahawa perkembangan yang sihat pada bayi bergantung kepada bekalan lemak yang mencukupi iaitu lemak baik (good fats).

 

DHA (docosahexaenoic acid) sudah dikenali sebagai Structural fatty acid  kerana ia menjadi satu blok utama untuk perkembangan seluruh badan terutama di otak dan retina mata. Malah, pakar-pakar mengesyorkan bahawa wanita hamil dan menyusu perlu mengambil 100 – 200mg tambahan DHA setiap hari. AA (arachidonic acid) sejenis  asid lemak Omega-6, juga merupakan asid lemak yang penting dalam otak.

 

Hasil kajian menunjukkan bahawa bayi yang mendapat  Omega-3 dan Omega-6 yang mencukupi bertambah baik dari segi intelektual, bahasa dan pembangunan fizikal.

 

Walaupun susu ibu adalah pilihan terbaik untuk bayi anda, anda sebenarnya boleh memperbaikinya dengan memastikan anda memakan makanan yang betul.  Kajian telah menunjukkan bahawa penambahan khasiat dengan DHA membantu meningkatkan tahap DHA dalam susu ibu. Ini boleh dilakukan dengan memakan makanan yang diperkaya dengan Omega-3 seperti  ikan salmon, tuna dan sardin.

 

 

Adakah anda seorang wanita hamil ataupun menyusu dan mempunyai masalah untuk mendapatkan Omega-3 dalam diet anda?

 

Tak perlu gusar. Anda boleh mendapatkannya dengan OmegaGuard. Hanya dengan 3 biji sehari anda boleh memberi lebih DHA kepada bayi anda melalui susu ibu.
Omega

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts