Shaklee Promosi Oktober 2016

Promosi Oktober 2016

 

Ialah…

 

Minyak ikan yang paling tulen di pasaran iaitu…

 

OmegaGuard

 

omega-3, omega

 

Nak tahu lebih lanjut tentang OmegaGuard boleh klik di sini.

 

Nak order OmegaGuard?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Bell Palsy

Apakah Bell Palsy?

 

Menurut WebMD,

“Bell’s palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop. The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva. This condition comes on suddenly, often overnight, and usually gets better on its own within a few weeks.”

Continue Reading

Related Posts

DHA untuk Bayi

DHA untuk Bayi

dha untuk bayi

Susu ibu adalah makanan yang sempurna untuk bayi yang mengandungi semua kebaikan yang mereka perlukan serta mengandungi antibodi anda untuk melindungi bayi daripada jangkitan.

 

Tetapi adakah anda tahu bahawa anda boleh mengubah jumlah susu badan anda mengikut apa yang anda makan? Anda sebenarnya boleh membuatkan susu badan lebih kaya dan lebih berkhasiat untuk bayi melalui pemakanan anda. Susu ibu mengandungi nutrien penting untuk bayi anda termasuk Omega-3 dan Omega-6 asid lemak. Tetapi jika anda tidak mendapatkannya dengan cukup melalui pemakanan, anda tidak akan dapat untuk menyalurkan nutrien penting ini kepada bayi anda.

 

Kenapa Omega-3 dan Omega-6 ni penting?

Kerana tahun-tahun awal anak-anak kita adalah masa pertumbuhan yang sangat pesat – di dalam otak, mata dan sistem saraf dan saintis kini menyedari bahawa perkembangan yang sihat pada bayi bergantung kepada bekalan lemak yang mencukupi iaitu lemak baik (good fats).

 

DHA (docosahexaenoic acid) sudah dikenali sebagai Structural fatty acid  kerana ia menjadi satu blok utama untuk perkembangan seluruh badan terutama di otak dan retina mata. Malah, pakar-pakar mengesyorkan bahawa wanita hamil dan menyusu perlu mengambil 100 – 200mg tambahan DHA setiap hari. AA (arachidonic acid) sejenis  asid lemak Omega-6, juga merupakan asid lemak yang penting dalam otak.

 

Hasil kajian menunjukkan bahawa bayi yang mendapat  Omega-3 dan Omega-6 yang mencukupi bertambah baik dari segi intelektual, bahasa dan pembangunan fizikal.

 

Walaupun susu ibu adalah pilihan terbaik untuk bayi anda, anda sebenarnya boleh memperbaikinya dengan memastikan anda memakan makanan yang betul.  Kajian telah menunjukkan bahawa penambahan khasiat dengan DHA membantu meningkatkan tahap DHA dalam susu ibu. Ini boleh dilakukan dengan memakan makanan yang diperkaya dengan Omega-3 seperti  ikan salmon, tuna dan sardin.

 

 

Adakah anda seorang wanita hamil ataupun menyusu dan mempunyai masalah untuk mendapatkan Omega-3 dalam diet anda?

 

Tak perlu gusar. Anda boleh mendapatkannya dengan OmegaGuard. Hanya dengan 3 biji sehari anda boleh memberi lebih DHA kepada bayi anda melalui susu ibu.
Omega

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Promosi Oktober 2015

Promosi Oktober 2015

 

Shaklee baru je announce promosi bulan ni. Sofia rasa ianya sangatlah menarik.

 

Jom kita lihat satu per satu. 🙂

 

Clearance Sale Vitamin E – Beli 2 dapat diskaun 50%

 

144359658390717

Untuk lebih maklumat tentang Vitamin E – Klik SINI

 

GLA Complex – Beli 2 dapat diskaun 5%

OmegaGuard – Beli 2 dapat diskaun 5%

 

144359626412288

GLA Complex – Beli 6 dapat diskaun 7

OmegaGuard – Beli 6 dapat diskaun 7

144359594035731

Untuk lebih maklumat tentang GLA Complex – Klik SINI

Untuk lebih maklumat tentang OmegaGuard – Klik SINI

 

Kalau consume semua ni dapat apa? Vitamin E, GLA dan OmegaGuard boleh di kategorikan dalam Set Cantik dan juga Set Kesuburan. Tak perlu nak cerita banyak tentang yang nak cantik, tapi yang mempunyai masalah kesuburan tu (lelaki dan perempuan) sila-sila lah dapatkan ketiga-tiga produk ini bulan ni juga.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Darah Tinggi dan Kolestrol – Testimoni

“Mama saya ada strok, kencing manis, darah tinggi dan  kolestrol tinggi (dan nyaris-nyaris nak kena buat dialisis).

Tapi yang paling merisaukan adalah darah tinggi dan kolestrol. Bila mama nak cuba shaklee, saya cepat-cepat cadangkan OmegaGuard.

Pengambilan dalam masa beberapa bulan dah nampak kesan. Paras kolestrol makin turun. Gambar yang bawah ialah test result kolestrol dari farmasi. Ayah saya monitor untuk beberapa bulan.

Lepas tu mama saya stop ambik omega untuk beberapa bulan. Sebab setiap hari kena makan macam-macam ubat, kadang kesian jugak kan? Cuma baru-baru ni mama bersuara nak ambik balik omega. Test result sebelah atas adalah yang paling terbaru dan terperinci.

Syukur alhamdulillah, paras kolestrol dah stabil. Yang lain-lain jugak ada perubahan tapi paling happy bila kolestrol turun & tekanan darah pun dah stabil.

Ini kisah Shaklee Effect mama saya dan OmegaGuard. Saya sangat-sangat cadangkan kalau sesiapa yang mak ayahnya ada darah tinggi dan kolestrol, cubalaa OmegaGuard ni. Sebab hasilnya superb!” – Puan Yana

 

Continue Reading

Related Posts