Cadangan Set Untuk Kesihatan Sendi

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Posted via Blogaway

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set Kesihatan Lelaki


Untuk Info & Order: 


Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set untuk Ibu Mengandung dan Ibu Menyusu

 

Untuk Info & Order: 


Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Cadangan Set untuk Anak Sihat dan Pintar

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Kurus Dengan Shaklee

Kurus Dengan Shaklee

Selamat pagi semua! Di sini ada testimoni-testimoni pengguna Shaklee yang berjaya turunkan berat badan. Rata-rata mereke mengamalkan ESP, Alfalfa, Herb-lax, Lecithin dan OmegaGuard.
 
Walau bagaimanapun, senaman dan pengawalan pemakanan juga perlu untuk mendapatkan berat yang anda inginkan.
kurus dengan shaklee

 

turun 12kg

 

turun 30kg
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Set Kurus Shaklee – Set Terhangat Bulan Ini

Salam semua!

 

 
Hari ni nak cerita tentang set yang terhangat bulan ini. Set apa ye??? Haha…tentulah set kurus Shaklee! Ramai yang sedang mencari set ini sebab dah banyak makan benda-benda yang berminyak dan menggemukkan pada 1 Syawal yang lepas. Cuba bayangkan jika dalam sebulan berpuasa dapat turun 3kg tetapi pada 1 Syawal, terus naik 6kg??? Haaa…. siapa tu? Ooops. Takleh mention nama kat sini  🙂

 

 
Cadangan set budget kurus ialah Alfalfa, Lecithin dan Omega Guard. Kalau nak budget lagi, boleh try Alfalfa dan Lecithin. Kalau nak yang budget lagi boleh try Lecithin sahaja. Depends pada kewangan individu. Hasilnya pun tentulah bergantung kepada penggunaannya. Yang penting, ini bukanlah ubat kurus. Penggunaan yang konsisten selama beberapa minggu atau bulan, insyaAllah akan mendatangkan hasil yang diidamkan.
set kurus shaklee
 
Sebenarnya untuk menurunkan berat badan kita perlu 3 perkara. Pertama detox. Kedua cairkan atau bakarkan lemak dan ketiga protein untuk membina semula otot-otot. Tetapi disebabkan ini adalah set budget, kita bercerita tentang detox dan cair/bakarkan lemak dahulu.
 

Detox dengan Alfalfa

 
 
Alfalfa adalah tinggi dengan klorofil, vitamin C, B1, B2 K dan lain-lain nutrien dan ia membantu menyahtoksik sistem. Ia boleh membantu proses detoksifikasi, kencing manis, ketidakselesaan pencernaan dan sendi dan tisu penghubung. Ia telah terbukti membantu mengurangkan paras kolesterol darah dan untuk membersihkan laluan darah.
 
Walau bagaimanapun, individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil alfalfa.
Cairkan Lemak dengan Lecithin

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya.
 
Salah satu fungsi lecithin ialah membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah. Lecithin juga diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman.
Bakar Lemak dengan Omega
 
”Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them.” Source: http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Bagaimana asid lemak (fatty acids) boleh membakar lemak?

Omega-3 lemak yang terdapat di dalam Omega Guard membantu membakar lemak dengan membantu badan bertindak balas lebih baik kepada hormon dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis). Leptin memberitahu badan (otak) untuk menyekat selera makan dan membuat anda kurang makan supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan. Leptin meningkatkan metabolisme dengan meningkatkan pengeluaran tiroid (tiroid mengawal metabolisme). Leptin juga menyebabkan badan membakar lemak untuk tenaga.
Omega-3 lemak juga dapat membantu mengurangkan berat badan dengan mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah.
 
Untuk Ibu Menyusu
Set ini juga baik untuk ibu-ibu menyusu kerana alfalfa membantu untuk menggalakkan susu ibu. Lecithin melancarkan saluran susu (tiada lagi kesakitan daripada saluran susu yang tersumbat!) dan Omega Guard pula mengandungi DHA yang membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar.


 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Supplemen Untuk Kanak-kanak




Mengapa Omega Guard dan Meal shakes adalah satu combinasi yang baik buat anak anda?

– bantu tingkatkan selera anak
– bantu tingkat sistem imunisasi untuk lawan jangkitan kuman dan virus
– kurangkan alahan pada kulit dan cantikkan tekstur kulit
– sihatkan paru-paru
– bantu pembesaran kerana mendapat protein yang cukup
– mengurangkan masalah sembelit kerana meal shakes kaya serat dan omega mampu licinkan pembuangan
– bagus untuk kesihatan otak kanak-kanak
                          

 

 

Untuk Info & Order:
 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873

Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran
Continue Reading

Related Posts

Testimoni Set Mengandung Shaklee

Testimoni Set Mengandung Shaklee

“Saya baru bersalin anak ke-3… Seorang Princess yang sangat adorable….. Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin shaklee untuk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dengan vitamin shaklee untuk kehamilan.

Sepanjang preggy saya ambil vita-lea, vit C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix since saya memang tak suka minum susu. Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation. Sampai la ke saat melahirkan. Saya masih rasa sihat dan bertenaga. Sehinggakan proses bersalin kali ni sangat mudah dan cepat. Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda, sakit kontraksi memakan masa 2 hari dengan bukaan serviks baru 2cm. Tapi kali 

ini, sakit kontraksi berlaku sangat sekejap. Sejurus sampai ke hospital, Doktor cek bukaan serviks dah 7cm. Diusung terus ke Labour Room. Sedang nurse & Doktor buat persiapan untuk sambut baby, saya terus saya nak meneran. Doc cuba cek bukaan serviks. Mmg dah 10cm. Dengan 2 kali push je. Saya selamat melahirkan baby girl yang sangat comel. Kulit baby sangat halus mulus, putih merah. Doktor pun puji. Uri cantik, luka perinium sangat minimal dan proses jahitan sangat mudah.


Baby pun sangat baik….disebabkan susu badan saya dah mula mengalir sejurus melahirkan… baby terus tido kekenyangan.” – Puan Anna Eddy



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Meal Shakes

“Alhamdulillah. Sejak saya bagi Aisy meal shake dan omega, antibodi dia sangat kuat! Sangat suka!!!

Baru-baru ni saya kena selesema…mak mana tak cium anak hari-hari, mesti tak miss kan, tapi dua tiga hari saya perhati… dia sihat walafiat dan tidak berjangkit… Alhamdulillah… selera makan jangan cakap laa…”mak nak akan nasik” dah pandai mintak, Aisy baru 2 tahun 3 bulan.” – Puan Azura

Apa itu Meal Shakes?

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Siapa yang perlukan Meal Shakes?

1. Anak-anak yang susah nak makan terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese atau y memilih makan
2. Orang dewasa yang tak sempat nak breakfast (mealshake sangat sesuai sebab ada complete nutrition)
3. Ibu mengandung yang alahan teruk..(tak boleh nak makan asyik muntah2)
4. Anak kecil yang sering demam dan selesema (bagus untuk menguatkan sistem imun badan)
5. Sangat sesuai di ambil untuk anak2 yang obes atau berat badan berlebihan.
6. Ibu2 mengandung, menyusu, pesakit-pesakit dalam proses pemulihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat khususnya yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Meal shake ni datang dalam bentuk serbuk, dibancuh jadi minuman yang lazat.
7. Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan.

Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. Boleh ditambah ke dalam jus, protin soya atau ape-ape minuman sahaja…dan sedap diminum sejuk atau suam.. Ianya sesuai untuk semua peringkat umur.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

                Isabella bersama Shaklee promo item bulan Jun 2013 – Meal shakes Beli 6 Percuma 1



Untuk Info & Order: 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts