Tips Minum Air 3 Liter Sehari

Tips Minum Air 3 Liter Sehari

Tips Minum Air 3 Liter Sehari

1. Pastikan anda sukat air yang diminum. Sofia guna tumbler Shaklee ni. 4 kali isi dan minum sampai habis cukuplah 3 liter.

2. Jangan minum air lain selain air kosong dalam bekas yang disukat tu. Minuman lain seperti kopi, teh, susu semua tak kira tau. Kalau dah minum teh beberapa cawan macam mana nak minum air masak pula? Kan dah kembung perut dengan air teh.  😛

3. Bawa tumbler ini bersama-sama anda. Minum dan minum. Haha bukan minum sekali harung 3 liter. Minum la sikit-sikit sepanjang hari.
 

Salah satu fungsi air masak ialah mencuci buah pinggang kita dan menghidratkan badan kita.

Nak best lagi kalau dah hilang terlampau banyak air, minumlah performance drink, minuman isotonik daripada shaklee.

 

Kalau berminat nak tahu lanjut tentang Performance Drink boleh cek DI SINI.  Performance drink Shaklee berperisa oren. Sangat sedap di minum.

 

Seperti biasa, kalau nak produk Shaklee hubungi Sofia ye.  🙂

 

Pengedar Shaklee Anda,

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Makan Tengahari Dengan Set Mighty 3 Gems Shaklee

Lunch Sofia hari ni.

 Set Mighty 3 gems Shaklee iaitu gabungan ESP + Meal shakes + Performance drink.

Rasanya seperti air susu berperisa oren. Sekejap je dah habis satu shaker. ?

Masa bancuh tadi kena sorok daripada Bella sebab meal shakes tu dia punya. Orang lain tak boleh minum. ??

 

set mighty 3 gems shaklee
Set Mighty 3 Gems Shaklee

 

 

Set Mighty 3 Gems Shaklee ni mengenyangkan.  Selalunya dibancuh untuk menahan lapar semasa berpuasa. Sofia pula bancuh sebab nak gantikan makanan tengahari. Hehe nak diet laa kononnya. Set ini memastikan badan kita masih mendapat keperluan nutrisi yang kita perlukan dan juga berikan kita tenaga dan kekal terhidrat.

 

Set Mighty 3 Gems Shaklee ini terdiri daripada 3 produk Shaklee. Bagaimana cara membancuhnya? Sofia bancuh begini:

  1. Air sejuk 250ml
  2. 2 sudu besar ESP
  3. 2 sudu besar meal shakes
  4. 2 sudu besar performance drink
  5. Susu segar (optionally). Bila tambah susu segar ni, rasanya akan lebih sedap lagi sebenarnya.
  6. Kacau atau shake sehingga sebati dan minum.

Set ini juga sesuai sebagai pengganti sarapan pagi tau. Untuk mereka yang selalu tak sempat nak makan, bila dah sampai kat ofis, perut dah mula rasa nak kena gastrik. Jadi berhati-hati. Minum je Set Mighty 3 Gems Shaklee ini sebagai alternatif.

 

Info bahan dalam Set Mighty 3 Gems Shaklee

 

ESP
  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

 

Meal Shakes

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

 

Performance Drink

Merupakan sejenis minuman isotonik daripada Shaklee. Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:

  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Nak cuba buat minuman Set Mighty 3 Gems Shaklee ini?

 

Kenalah dapatkan ESP, meal shakes dan performance drink dahulu. Boleh hubungi Sofia atau boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

 

esell-shaklee-logo

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Puasa Ramadhan Dengan Set Shaklee Ramadhan Detox Pack

Shaklee Ramadhan Detox Pack

 

ramadhan detox

 

Bagaimana puasa anda setakat 17 hari berpuasa ini? Adakah anda merasa letih? Terlalu dahaga? Susu merudum? Macam-macam rasa lagi. Sabar ye. Lagi dua minggu nak raya. Kejap je lagi tu.

 

Ni Sofia nak cerita. Set supplemen Shaklee yang Sofia memang konsisten time puasa ni. 4 produk tu kena makan dan minum setiap hari. Yang lain-lain ada juga  tertinggal tetapi yang 4 ni sangat perlu. Sebab apa? Sebab kalau tertinggal memang letih la puasa. Tak bermaya langsung. Kulit pun kering. Tapi kalau minum ESP, meal shakes dan performance drink semasa sahur, InsyaAllah, badan bertenaga, dahaga pun tak teruk sangat. Still manageable.

 

Set Shaklee Ramadhan Detox ni terdiri daripada ESP, Meal Shakes, Performance Drink dan Lecithin.

 

Masa berbuka makan 6 biji lecithin untuk membantu mengemulsikan lemak. Ia bantu menguraikan lemak daripada pemakanan kita. Lecithin ini mampu mengawal berat badan. Jadi takdelah masalah berat badan naik ketika berpuasa.

 

Semasa bersahur pula, boleh makan nasi atau apa-apa yang kita nak. Selepas tu bancuh satu sudu ESP + satu sudu performance drink + dua sudu meal shakes. Kalau tak sempat nak makan yang lain-lain pun cepat-cepat bancuh dan minum campuran air ini. Campuran ini dipanggil Mighty Three Gems. Nutrisi dalam ESP dan meal shakes memastikan kita cukup nutrisi untuk berpuasa tanpa rasa letih. Performance drink pula bantu badan kekal terhidrat. Takdelah rasa dahaga sangat.

 

Set ini juga sesuai untuk ibu-ibu mengandung, menyusu dan juga yang ada gastrik.

 

Jom kita lihat pengalaman orang yang telah menggunakan set ini.

 

Testimoni Set Ramadhan Detox

set shaklee untuk puasa testimoni
Testimoni 1 – Biasanya ‘lembik lutut’ tapi sekarang masih larat naik turun tangga ofis aras 3

 

testimoni-shaklee-esp-mealshake-performance
Testimoni 2 oleh pengidap gastrik
testi 3
Testimoni 3 – Production susu berkurangan semasa permulaan berpuasa
Testimoni 4 – Badan dah tak menggigil semasa berpuasa

 

Anda mempunyai masalah-masalah seperti di atas? Masih belum terlambat untuk mendapatkannya dan berpuasa dengan lebih selesa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Continue Reading

Related Posts

Kenali Tanda-tanda Strok Haba

Strok Haba

Cuaca sangat panas sekarang. Kita tak digalakkan untuk melakukan aktiviti luar. Banyakkan minum air masak. Bila cuaca panas sangat ni kita takut kalau terkena strok haba. Apa strok haba ni?

Definisi Strok Haba

Definisi strok haba adalah paras suhu badan meningkat melebihi 40.5 darjah celcius. Suhu normal badan manusia kira-kira 37.0 darjah celcius.

Tanda-tanda Awal Strok Haba

Kementerian Kesihatan Malaysia telahpun memaklumkan tanda-tanda awal strok haba. Adalah lebih baik jika kita semua tahu apakah tanda-tanda awal tersebut :

 

strok haba

 

  1. Kerap sakit kepala
  2. Mudah hilang fokus
  3. Lidah menjadi bengkak
  4. Suhu badan melebihi 39 darjah celcius
  5. Nadi berdenyut laju
  6. Tekanan darah rendah
  7. Badan lesu dan kerap pengsan
  8. Badan tidak berpeluh
  9. Kulit kering dan kemerah-merahan

 

Adalah digalakkan orang ramai sentiasa minum air masak yang banyak dan kekal terhidrat untuk mengekalkan bendalir sentiasa cukup dalam badan kita.

 

Di Shaklee, kami ada Performance Drink perisa Oren.

performance drink

 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Performance Drink boleh KLIK SINI.

 

Nak dapatkan Performance Drink anda?  Hubungi Sofia hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Performance Drink untuk Ibu Menyusu Berpuasa

Performance Drink untuk Ibu Menyusu Berpuasa

Ramai yang tak tahu Performance Drink sangatla membantu ibu-ibu menyusu. Di sini Sofia kongsikan kisah Sofia dahulu semasa masih menyusukan Bella.

Masa Sofia masih menyusu Bella dahulu, perkara paling susah Sofia nak buat ialah berpuasa. Mana tak nya, setiap kali menyusu, kita akan terasa dahaga. Badan dah salurkan susu kepada bayi. Badan sendiri dah tak cukup air.

Bila berpuasa pula, tak boleh nak describe betapa dahaganya. Sehinggalah Sofia mencuba Performance Drink ini.

Performance Drink ini berperisa oren. Sedap bila dibancuh sejuk- sejuk. Sofia minum sepanjang malam dari berbuka sehingga bersahur. Dan esoknya, apabila menyusu Bella, dah tak rasa dahaga seperti selalu.

Jadi manageble. Nak tunggu waktu berbuka takde la seteruk dulu.

Kenapa minum performance drink? Performance Drink ini ialah minuman isotonik. Ia memastikan badan sentiasa dan kekal terhidrat. Means walaupun dah beri bayi susu badan kita ni masih mempunyai air. Tanpa air, kulit akan menjadi kering, bibir menggelupas, tenaga pun takde.

Sekarang sofia dah tak menyusu Bella lagi tapi Sofia tetap berbuka dan bersahur dengan performance drink ini.

Kami satu keluarga minum Performance Drink.

Alhamdulillah walaupun cuaca panas sekarang, tekak takde la cepat dahaga dan perit seperti dahulu.

 

performance drink untuk ibu menyusu berpuasa

Untuk info lanjut tentang Performance Drink, klik di sini Performance Maximum.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Performance Drink Percuma di Taman Tasik

Alhamdulillah.

 

Semalam telah dipermudahkan urusan kami untuk memberi Performance Drink percuma kepada pengunjung Taman Tasik Titiwangsa. Sambil itu kami juga menghulurkan flyers tentang produk Shaklee.

 

Walaupun hujan turun dengan lebat sejak jam 3 pagi, masih ramai pengunjung yang datang untuk beriadah.

 

air percuma di taman tasik

 

10441927_10152466370870958_2839191541907542766_n

 

1922335_10152466371040958_2841021970739682893_n

 

10646615_10152466370815958_2223996079045696190_n

 

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK

 

1. Ia terbukti secara klinikal  dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. 
 
2. Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
 
3. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
 
4. Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
 
5. Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.
 

Ia memang sesuai untuk acara beriadah dan bersukan. Rasanya sangat sedap iaitu perisa oren. Memang menjadi kegemaran Sofia sekeluarga terutama apabila cuaca panas terik dan semasa bulan puasa kerana ia memberi tahap dehidrasi yang lebih baik berbanding air biasa.

Pernahkah anda mengalami tahap dehidrasi melampau? Kulit bibir yang mengelupas atau rasa mual juga tanda-tanda badan sedang mengalami tahap dehidrasi yang terlampau. Jadi, cubalah anda minum segelas Performance Drink hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Tips Menyusukan Anak Ketika Berpuasa

Menyusukan anak ketika berpuasa adalah selamat. Namun sekiranya ibu merasakan ia akan membahayakan kesihatannya atau anaknya, wanita itu dibenarkan untuk berbuka puasa.

Asasnya berpuasa tidak mengganggu pengeluaran susu ibu. Bagaimana pun, dehidrasi boleh menyebabkan susu ibu berkurang. Untuk mengelakkan keadaan ini berlaku, pastikan anda minum air yang secukupnya ketika bersahur dan berbuka puasa.

Berikut adalah antara tips pemakanan sihat yang membantu ibu-ibu menyusukan anak ketika berpuasa dan kekal bertenaga sepanjang hari.

(1) Ketika berbuka puasa, minum air, makan kurma dan madu dahulu. Ia untuk membekalkan tenaga segera kepada ibu-ibu yang keletihan berpuasa sepanjang hari.

(2) Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran

(3) Sebelum tidur, minum jus buah buahan segar atau air coklat suam yang ditambah dengan protein powder

(4) Minum air secukupnya

(5) Pastikan anda bersahur. Makan seperti biasa. Sebaiknya kurangkan makan makanan yang bergoreng.

(6) Minum shake kurma yang dicampur dengan susu/susu soya. Tambahkan oats bagi mendapatkan rasa kenyang yang lebih lama.

(7) Kurangkan minuman yang mengandungi banyak gula seperti carbonated drinks dan minum berkafein seperti kopi

(8) Ambil supplement untuk mengisi kekurangan nutrisi dalam diet sepanjang proses berpuasa. Sebagai permulaan, pengambilan multivitamin adalah digalakkan.

sumber: susu-terbaik.blogspot.com

 
 
Supplemen Shaklee yang boleh membantu ibu menyusu di bulan puasa
 

1. ESP
Protein shake untuk kekal bertenaga, dan juga milk booster.

2. Performance Drink

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh dan justeru itu dapat mengelakkan dehidrasi. Bagi ibu hamil & menyusukan, sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter air sehari diperlukan bagi menjaga keseimbangan bendalir badan.
 
3. Alfalfa 
Alfalfa Shaklee mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. (Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini) Juga dikenali milk booster hebat.
 
4. Vita-lea
Vita-lea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

5. B-Complex
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap (8 jenis vitamin B) bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. Asid folik dan B12 penting bagi wanita hamil dan wanita-wanita dalam mengawal emotional stress-level.

6. Vitamin C
Untuk meningkat sistem imun ketika puasa

7. Ostematrix
Kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi dan magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.

 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Klik di sini untuk membuat pesanan –> http://bit.ly/SetMenyusuKetikaBerpuasa

ATAU

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu

 

Continue Reading

Related Posts

Sahur Bersama Shaklee Agar Bertenaga Sepanjang Ramadhan

Ada yang bertanya tentang supplemen apa yang sesuai untuk di ambil sewaktu berpuasa.

Antara supplemen yang sesuai ialah:

Energizing Soy Protein (ESP)
————————————-

● Bekalkan protein
● memberi tenaga sepanjang hari
● kurang rasa lapar

Performance Drink
————————

●Elak dehydrasi pantas.
●Kekalkan kandungan glucose dalam badan
●Mengurangkan keletihan

Meal Shakes
—————-

● Bekalkan nutrien ( vitamin dan mineral) lengkap untuk menyokong badan sepanjang berpuasa.

Boleh diambil berasingan atau campurkan bersama.

Kegemaran Sofia?
Sofia selalu minum ESP bersama susu Dutch Lady Chocolate ataupun Sofia bancuh ESP + Meal Shakes + Performance Drink. Rasanya? Sedap!

Juga sesuai untuk ibu menyusu.

 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat dengan set ini? Klik sini untuk membuat tempahan.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Minum Performance Drink untuk Mengelak Dehidrasi Semasa Cuaca Panas

Hari yang panas macam sekarang ni kalau keluar dari rumah mesti bawa bekal air. Kalau tak nanti kena singgah kedai beli air. Sofia selalu keluar bawa bersama bekalan Performance Drink. Apa dia Performance Drink ni? Dia actually macam minuman isotonic kat kedai tu tapi WITHOUT the GAS and SUGAR. Rasa macam minum air oren. SEDAP!

Ujian makmal menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts