Papa Dah Tak Sembelit Dengan Omega

PAPA DAH TAK SEMBELIT DENGAN OMEGA!!!!

Kali nie papa dah kena stroke kali kedua…kalau dulu sebelah kanan yang kali kedua nie sebelah kiri pulak..

Serangan stroke nie jangan ingat takkan kena berkali-kali tau…

Paling buat papa tak selesa bila papa alami sembelit…

Sembelit nie jangan tak percaya memang akan buat badan serba tak kena…bila naik gas kat kepala…boleh sakit kepala…perut rase sentiasa sebu jer…sangat sangat sangatlah tak selesa…

Papa dah ambil ubat hospital…tak jalan jugak…amik ubat yang letak kat bontot ..kadang tak jalan…kalo jalan pon memang tak menahan nak membuang kadang boleh tercirit dibuatnya…

Keadaan nie buat papa tak selesa nak gie mana-mana…ajak berjalan taknak…ajak makan kat luar taknak…

Papa rase menyusahkan anak-anak dan isteri kalo dia buat hal lagi…

Kita sebagai anak …apa lagi yang nak diharapkan…selain doa yang dikirim…kita nak mak ayah kita sihat walafiat..

Pernah terbaca yang minyak ikan bantu melegakan sembelit….sebab minyak ikan boleh mengurangkan keradangan pada usus..

Tapi hanya minyak ikan yang tulen sahaja yang berkesan…

Baru teringat yang Shaklee pon ader minyak ikan….

Memang tak ragu-ragu bagi kat papa sebab minyak ikan shaklee tulen dan ada buat proses penyulingan 3 kali…penyulingan dari bahan logam berat..sebab mase gie kelas nutrisi tue …

Pakar nutrisi cakap ikan di lautan memang ada logam berat…sebab tue penyulingan penting

Tapi mase tue bagi papa OmegaGuard dan Vita-Lea…sebab papa perlukan jugak Multi-Vitamin…

Alhamdulillah papa kata memang lawas…tapi taklah macam tercirit tue kan…selesa jer papa membuang.

-Ayu-

tak sembelit dengan omega

 

KLIK SINI untuk lebih info tentang OmegaGuard.

 

Nak dapatkan OmegaGuard? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

esell-shaklee-logo

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Siapa Ada Anak Yang Asthma

SIAPA ADA ANAK YANG ASTHMA? ??????

Kisahnya..
Anak siera namanya Khadeejah.
Panggil Ejah.

Ejah memang ada asthma@ lelah sejak bayi lagi.
Ingat lagi betapa siksanya jaga dia.

Tidur malam kene duduk.
Bayangkan bayi tido kene posisi duduk.
Macam kita tido dalam keta tu.
Sian sgt.
Kalau baring memang lagi terukla semputnya.

Nak dipendekkan cerita.
Asthmanya sampaila dia besar.
Sekarang dah 7 tahun.
Pantang sejuk je kene la attack.
Nampak dada dia turun naik.
Muka merah.
Bawah mata lebam dan sembab.

Paling pantang maknenek kalau mandi SWIMMING POOL.
Ohoiii..semput kaw kaw.
Pkul 3 pagi bawak ke hospital ambil nebuliser.
Itu biasa.

Lepas tu..

Doktor Ejah kata bagi dia makan minyak Ikan Omega.
Saya tanya :
“Minyak Ikan Shaklee boleh x doktor?”

“BOLEH.MAKE SURE YANG PURE”

Oh.Dah tentu!??
Minyak ikan shaklee Omega Guard memang 99% TULEN!??
Tak sama macam yang difarmasi.Saya dah pegi tengok dah dekat farmasi2.Banyak yang tak pure dan sarung

So..
Startla bagi Ejah Omega Guard.
Hari-hari bagi.
Bersulam dengan madu.Untuk panaskan dada dia.

Tapi semalamkan…
Pegila Batu Feringgi.
Disebabkan keseronokan melampau,Ejah merayu nak juga mandi swimming pool.??

Umie nak cakap tak bagi mandi,KESIAN.
Nak bagi,RISAU.

At last umie bagi juga.
Kesian.

Miracle!
Subhanallah!
Lepas mandi,Ejah elokje macam biasa.
Takde pulak semput dia.
Umie dh standby dah pam Ejah.
Rupanya tak perlu.

Allah..seronoknye hati umie Ejah oii.
Syukur pada Allah.
Izinkan ikhtiar umie ke atas Ejah.

Ibu-ibu yang ada anak asthma,janganla tunggu lagi.
Sampai bila kita nak pi sepital amik neb?jenuh nunggu?
Lagipun sian ke anak tu.
Semput dia tu aduh meruntun hati tengoknya.

Ok dah.
Jadi mommies jangan tunggu lagi ye.
Jom sihatkan anak kita ke tahap yang TERBAIK.

*TIPS : ibu boleh kongsi makan Omega Guard dengan anak untuk slimming?

Kredit : Puan Siera Haiyi

 

siera

 

Nak tahu lebih lanjut tentang OmegaGuard boleh klik di sini.

 

Nak order OmegaGuard?

 

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Share Button

Bell Palsy

Apakah Bell Palsy?

 

Menurut WebMD,

“Bell’s palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop. The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva. This condition comes on suddenly, often overnight, and usually gets better on its own within a few weeks.”

Continue reading

Share Button

Darah Tinggi dan Kolestrol – Testimoni

“Mama saya ada strok, kencing manis, darah tinggi dan  kolestrol tinggi (dan nyaris-nyaris nak kena buat dialisis).

Tapi yang paling merisaukan adalah darah tinggi dan kolestrol. Bila mama nak cuba shaklee, saya cepat-cepat cadangkan OmegaGuard.

Pengambilan dalam masa beberapa bulan dah nampak kesan. Paras kolestrol makin turun. Gambar yang bawah ialah test result kolestrol dari farmasi. Ayah saya monitor untuk beberapa bulan.

Lepas tu mama saya stop ambik omega untuk beberapa bulan. Sebab setiap hari kena makan macam-macam ubat, kadang kesian jugak kan? Cuma baru-baru ni mama bersuara nak ambik balik omega. Test result sebelah atas adalah yang paling terbaru dan terperinci.

Syukur alhamdulillah, paras kolestrol dah stabil. Yang lain-lain jugak ada perubahan tapi paling happy bila kolestrol turun & tekanan darah pun dah stabil.

Ini kisah Shaklee Effect mama saya dan OmegaGuard. Saya sangat-sangat cadangkan kalau sesiapa yang mak ayahnya ada darah tinggi dan kolestrol, cubalaa OmegaGuard ni. Sebab hasilnya superb!” – Puan Yana

 

Continue reading

Share Button

My Shaklee Effect

This is My Shaklee Effect – This is My Story

Shaklee Effect Sofia. Bermula dengan set menyusu yang Sofia makan sejak Bella berusia sebulan, Sofia kini konsisten makan beberapa supplemen dan vitamin Shaklee setiap hari. Bella sudah pun berhenti breastfeed tapi disebabkan kelainan yang Sofia dapat rasakan setiap kali memakannya Sofia teruskan juga dan kini memang sudah jatuh cinta heads over heels dengan jenama dan produk ini.

Continue reading

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...