Gout

Gout

 

Menurut WebMD, “Gout is a kind of arthritis. It can cause an attack of sudden burning pain, stiffness, and swelling in a joint, usually a big toe. These attacks can happen over and over unless gout is treated. Over time, they can harm your joints, tendons, and other tissues. Gout is most common in men.”

 

Gout disebabkan oleh terlalu banyak asid urik (uric asid) dalam darah. Bila adanya asid urik terlalu banyak dalam darah, ia membentuk crystals di bahagian-bahagian sendi.

 

Gout dan Vivix

 

gout
Testimoni Vivix membantu mengawal Gout

 

 

Bagaimana vivix dapat membantu mengelakkan serangan gout pada masa akan datang? Dengarkan kata pakar nutrisi Shaklee ini.

 

Ingin mengetahui lebih lanjut tentang vivix?  KLIK SINI

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Ingin mencuba sebotol vivix?
Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Vivix dan Sopak – Testimoni

Vivix dan Sopak – Testimoni

 

“Beberapa bulan lepas kak wawa pernah share tentang sopak di blog & kak Maz salah seorang customer dari blog.

 

Selepas sebulan consume vivix shaklee , kak Maz teruja gila bila tunjuk kat kak wawa kulit baru dah tumbuh.

sopak

Gambar kiri sebelum kak maz cuba Vivix dan kanan selepas sebulan minum vivix shaklee dan gambar terbaru yang Kak Maz share lebih mengujakan kak wawa. ?
 

Kesan sopak dibahagian dada kak maz juga semakin berkurang. Maksudnya, warna kulit asal semakin memenuhi bahagian dada kak maz. Alhamdulillah.
 

Kini kak maz sudah masuk ke botol kedua. InsyaAllah, masalah penyakit sopak @ vitiligo kak maz akan hilang. Amin”

 

Kredit : FB Puan Wawa

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

SLE Fighter

Kisah Seorang SLE Fighter

 

sle fighter

 

“Saya disahkan positive antiphospolipid syndrome tahun 2014. Tahun 2014..ketika kandungan berusia 30w serangan TIA(minor strok) semakin kerap.keadaan bertambah parah bila mendapat sawan ketika warded..pakar o&g sepakat untuk transfer kes sy ke JB.

Usia kandungan 35 w sy selamat bersalin secara elscs. Di pantau di ICU beberapa hari dan saya dibenarkan pulang berbekal injection clexane (porcine based) yang berfungsi mencairkan darah kerana ubat lain tidak berjaya mengurangkan serangan TIA. Pakar menyatakan saya berisiko untuk mendapat serangan angin ahmar kekal kerana hasil brain scan jelas ada tompokan parut strok di bahagian kiri otak. Dengan keadaan saya yang sering sakit, masyarakat mula mengasingkan saya. Kekuatan saya hanya anak2 dan keluarga.

Selepas habis pantang..serangan TIA masih menyerang.hampir setiap bulan.dua tahun keadaan berlarutan..saya diperkenalkan vivix by shaklee utk membantu mengurangkan segala kesakitan(sakit sendi,lemah sebelah badan,kerap lesu,mudah demam).

Alhamdulilah selepas consume vivix botol ke 2, result darah saya normal. Badan lebih segar, berat badan berjaya dikurangkan dan saya dah mampu menjalani aktiviti harian seperti orang normal!

Paling menggembirakan doktor pakar reumatologi membenarkan pengurangan dos steroid kerana perkembangan positive saya.

terima kasih shaklee!
Kesihatan adalah harta paling berharga!” – Nurul Aima

 

Kredit : https://www.facebook.com/s2ueffect/

 

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Anak Demam

Anak Demam – Testimoni Nutriferon

 

Testimoni nutriferon…

 

“Anak Nini jenis paling akhir dapat demam atau selesema dekat taska dia..

 

Orang tua kata bila akhir selalu tinggi..

 

Ye memang tinggi suhu dia.. penah cecah 40darjah celsius.

 

Marissa memang tak suka makan nutriferon tambah bila demam dah tinggi..

 

Bila mak tok dengan tok wan ada memang susah lagi dia nak minum.

 

Selalu ambil suku paket nutriferon nampak macam tak berkesan..

 

Tapi semalam memang syukur pada Allah
1 paket nutriferon dan 1 biji vitamin c yang di bancuh dengan 6 oz susu..

 

Malam memang hampir nak kena pegi klinik sebab mak tok dia risau..

 

Nini tegas tak nak gi klinik nak tunjuk dekat dia kebaikan nutriferon.

 

Alhamdulillah bangun pagi dan malam tadi sudah tidak demam langsung..

 

Memang ajaib nutriferon ni..
Tak perlu pergi klinik dah..
Senang nak bawak ke mana-mana.” – Puan Nini

 

1a

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram :shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Ikhtiar Eczema Dengan Nutriferon

Ikhtiar Eczema Dengan Nutriferon

 

“Abang Zahin 4 years back.

Ternampak gambar lama ni di timeline. Upload sebab kenangan Zahin lebam Harry Potter akibat terjun dalam kereta. Hehe.

Apa yang anda nampak?

Ummi nampak telinga Zahin. Eczema. Jarang nak upload gambar yang nampak Eczema Zahin. Segan. Nanti orang bertanya-tanya. Lagi luluh hati Ummi.

Tapi tu dulu.

Alhamdulillah sekarang ni dah takde langsung. Dan takde kesan langsung macam pernah kena Eczema.

Orang kata Eczema tak boleh sembuh.

Tapi Alhamdulillah. Allah sembuhkan. Sekarang kadang-kadang lupa yang Zahin kena macam ni dulu.

Masa Zahin Eczema, dia tak suka makan supplement lain. Kecuali Nutriferon. Makan macam tu je. Letak atas lidah. Tak minum air lepastu pun takpe

Sampailah sekarang. Kalau Zahin tak sihat, dia nak Nutriferon je. Sebut je ubat dah menangis-nangis. Tahulah kan kalau budak 6 tahun menangis macamana rupa. Tak secomel budak lagi kecik nangis ?

So rumah kami Nutriferon ni macam ‘ubat’ lah. Ambil bila perlu je. Hehe. Nutriferon dah jadi sebahagian dari ‘First-Aid-Kit’ kami ” – Puan Nadiah Suhaidi

eczema

 

NutriFeron® merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.

  • Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi
  • Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Berminat untuk mendapatkan Nutriferon?

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts