Giveaway 1.0 by ENA

Segmen 1.0 by ENA

Dah nak tutup baru nak join hehehe.

 

Nak join juga? Klik sini Giveaway 1.0 by Ena.

 

Kalau nak join, buat cepat. Hari ni last day tau!

 

Hubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Segmen Blogwalking Hari Kebangsaan 2015 Bersama AyuInsyirah

First time Sofia nak join segmen blogwalking. Jom join!  😀

 

MM

 

Hubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Doa Membuka Apa Sahaja Yang Tertutup

Pernah tak rasa seperti apa yang kita usahakan semua tak kena? Semua tak berhasil?

Sofia sendiri kadang-kala ada perasaan ini. Penat-penat usaha tapi takde juga rezeki yang datang. Haih, letih dan sedih tapi itulah ujian buat kita, kan? Allah hanya akan beri bila tiba waktu yang sesuai untuk Dia beri kepada kita. Kita pula janganlah terus mengeluh dan berhenti berusaha dan meminta kepadaNya.

Antara usaha yang Sofia lakukan ialah dengan membaca doa ini.

Doa Membuka Apa Sahaja Yang Tertutup

 

doa membuka apa sahaja yang tertutup

Mari kita amalkan. Jangan ada buruk sangka terhadap Allah.

InsyaAllah. Semoga dipermudahkan segala urusan pembaca sekalian.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Testimoni ESP

Apakah ESP?

protein

Secara ringkasnya, ESP ialah minuman protein yang dibuat daripada soya.

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

18911_10152858937255958_8774661037657608948_n

11058505_10152847159575958_3096034338030528096_n11042981_10152830593820958_5958250565914112439_n10420065_10152874138860958_7729359570218288643_n

32 Kebaikan dan Kelebihan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan

15. Membantu mengurangkan risiko kanser,

16. Bertindak sebagai antioksidan,

17. Menguatkan sistem imun tubuh
,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,

19. Memelihara kesihatan jantung

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.

24. Membantu merendahkan paras kolestrol,

25. Mencegah osteoporosis

26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik.

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut

 

Jom kita lihat beberapa testimoni pengguna ESP

1. ESP hilangkan gastrik

10262145_10152137428315958_8465176144589246839_n

2. Kulit makin cerah dengan ESP

2

3. Konfiden dengan bentuk badan

3

4. ESP menguruskan

4

5. Nak banyakkan susu badan tapi kulit jadi cantik

5

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Testimoni – 4 bulan 10kg Hilang

Salam semua

Hari ni Sofia nak share satu testimoni yang bagi Sofia best sangat. Testimoni apa?

Testimoni ni simple aje.

testimoni kurus dengan shaklee
4 bulan 10kg hilang

 

Testimoni kurus bersama Shaklee. Mari kita baca pula –

“Salam..
Just nak share testimoni sendiri guna Set Kurus Shaklee..
Only 4 months 10kg lost..

Alhamdulillah saya memang pengguna tegar Supplement Shaklee..
Dari mengandung, berpantang, breastfeed anak sampaikan NAK KURUS and NAK CANTIKKAN KULIT… Semuanya SHAKLEE!” – Puan Aisyaa Iman

 

Wow! 4 bulan 10kg dah hilang. Sofia sangat kagum dengan beliau kerana Sofia sendiri nak turun berat badan punya laaaa susah. Mana tak nyer. Asyik on off, on off diet. Dah la kurang bersenam. Banyak betul alasan dan dugaan nak turun berat badan nih… hehehe

 

Takpe. Kena kuatkan semangat. InsyaAllah berbekalkan dengan diet yang seimbang, senaman yang konsisten dan juga pengambilan supplement, insyaAllah kejayaan milik kita. Wah!  Jom kawan-kawan.

 

Sesiapa yang nak cuba set diet Shaklee boleh terus pesan di sini ye

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Botox Or Collagen Powder

BOTOX OR COLLAGEN POWDER

Persoalan hari ini…

 

Perlukah anda kepada botox untuk cantik? Cucuk sana sini…. tak takut ke?

 

Kalau Sofia, saya lebih prefer Collagen Powder kerana kita hanya perlu konsisten meminumnya setiap hari dan beratus ujian klinikal telah dibuat ke atasnya jadi ialah adalah cara yang lebih selamat, berkesan dan semula jadi.

 

Anda hendak yang mana?

 

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang Collagen Powder Shaklee —> Info Collagen Powder

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Program Shaklee Untuk 2000 Keluarga

Program Shaklee untuk 2000 keluarga di Malaysia

program shaklee 2000 rumah

 

Dengan setiap pembelian set Meal Shakes Beli 3 Percuma 1, 10% daripada hasil jualan akan disumbangkan kepada 2000 rumah kanak-kanak yang kurang bernasib baik.

 

Jom kita ambil calculator sekejap.

 

1. Berapa harga satu set Meal Shakes?
Harga sebotol meal shakes ialah RM113.75. Jadi satu set bernilai RM341.25.

 

2. Berapakah nilai sebotol meal shakes yang percuma tu?
RM113.75

 

3. Jadi berapa botol meal shakes yang anda akan dapat?
4 botol meal shakes.

 

4. Harga boleh kurang lagi tak?
Diskaun 20% hanya untuk ahli Shaklee sahaja. Kalau nak yang ini boleh contact Sofia ye. Sofia akan bantu anda untuk menjadi ahli Shaklee dan seterusnya membeli set ini dengan harga ahli.

 

Selama ni kita beli meal shakes semata-mata untuk kesihatan anak kita sahaja. Jom kita bersama-sama membantu untuk kanak-kanak di luar sana pula.

 

Untuk Info & Order:

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Happy 2nd Birthday Bella

Salam semua.

Hari ini tiada entri tentang supplement. Hanya ada entri tentang anak kesayangan kami, Nik Nur Diana Isabella kerana hari ini hari jadinya yang ke dua. Dah dua tahun dah umurnya. Kadang-kadang bekas ceaser masih terasa sakitnya. Terasa macam baru semalam lahirkan dia. Cepat sangat masa berlalu. Tak lama nanti tentu dia dah nak ke sekolah, universiti dan berumah tangga. Oh, cepatnya!!!

Bella
Bella

 

Hari ni buat pertama kalinya, Bella pergi menonton kartun di panggung wayang. Tengok cerita Ribbit keluaran KRU Productions. Suasana yang gelap dan panggung yang kosong, dari awal lagi Bella dah ajak kami keluar dari panggung. Tapi bila Sofia tunjuk di skrin hadapan dan kata nanti kita tengok tv besar, Bella pun diam dan tunggu.

Apabila mula siaran iklan dalam panggung tersebut, Bella seolah-olah terpegun. Mata hanya di skrin hadapan sahaja. Tak kelip langsung tengok tv besar itu. Masa cerita bermula, Bella nampak betul-betul menghayati jalan cerita tersebut. Tapi semuanya hanya ok selama satu jam sahaja. Bella tak suka cerita seram. Kalau ada cerita Upin dan Ipin yang menakutkan pun dia tak nak tengok. Bagi Bella salah satu episod Upin dan Ipin yang mencari harta karun dalam hutan dah cukup menyeramkan. Bella memang tak suka tengok episod yang itu.

Itulah yang terjadi dengan kartun Ribbit ini. Salah satu adegan Ribbit hendak ditangkap oleh buaya dan kawannya pula nak kena makan dengan labah-labah. Bella dah tak boleh tahan takut. Bella menangis ajak keluar dari panggung tersebut. Mama terpaksalah ikut. Kesian tengok air mata bercucuran keluar. :'(

mama n bella
Mama dan Bella

Bila dah keluar dari panggung, otomatik air mata berhenti mengalir dan Bella terus tersenyum. Lepas tu, kami pergi shopping lah! 🙂

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Nak Kurus Tapi Mengandung – Testimoni

Nak Kurus Tapi Mengandung!

Kali ni Sofia nak kongsi tentang customer Sofia yang mengambil set kurus Shaklee.

Asalnya hendak mengambil set kurus dan set kesuburan tetapi bertindak mengambil set kurus sahaja dahulu kerana kekurangan budget.

Dia mencuba herb-lax, alfalfa dan lecithin. Baru dua minggu makan, terus turun 2 kg! Tapi dia turun tu dengan usaha juga. Katanya dia juga jaga pemakanan – berhenti makan nasi, kafein dan minuman bergas. Setelah melihat hasil dalam masa dua minggu, barulah dia mencuba ESP.

 

nak kurus tapi mengandung

Dua bulan kemudian dia menghubungi Sofia dan memberitahu dia sudahpun mengandung! Memang itupun hajat sebenarnya. Turunkan berat badan dahulu kemudian mengandung.

 

nak kurus tapi mengandung

Tetapi dia tak ambil set mengandung pun. Masih makan set kurus juga. Dia pun pelik. Jadi Sofia beritahu ESP dan alfalfa yang dimakannya untuk kurus pun membantu untuk kesuburan juga. ESP dan alfalfa ada dalam set kesuburan.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Kolagen – Bolehkah Hidup Tanpanya

Kolagen

Kolagen merupakan protein yang paling banyak di dalam mamalia. Ia menyumbang kira-kira 30% kandungan protin dalam badan manusia. Ia sering dianggap sebagai “gam yang memegang badan bersama-sama”.

 

Kolagen terdapat dalam tisu berserat seperti kulit, ligamen dan tendon, serta dalam tulang, saluran darah, kornea mata dan di dalam usus.

 

Kolagen adalah penting untuk menguatkan salur darah dan memberi keanjalan dan kekuatan kulit. Kekurangan kolagen menyebabkan kedut dan masalah kulit yang lain. Oleh itu, kolagen adalah salah satu makanan tambahan yang paling popular di kalangan warga tua – kerana ciri-ciri penyembuhannya.

Ciri-ciri Kolagen

 

Kolagen mempunyai kekuatan tegangan yang sangat baik. Ia adalah salah satu protin struktur berserabut panjang yang memberikan stuktur sel dari luar dan juga menyokong kebanyakan tisu badan.

Collagen's triple helix structure
Collagen’s triple helix structure

 

Sebagai asid amino, kolagen diperbuat daripada amina (-NH2) dan asid karboksilik (-COOH) kumpulan berfungsi. Unsur-unsur utama kolagen adalah hidrogen, oksigen, nitrogen dan karbon.

 

Kolagen mengandungi tiga segmen struktur  heliks terkandas (stranded triple helix structure) yang sama. Kelimpahan yang jarang berlaku daripada tiga asid amino glycine, proline dan hydroxyproline memberi kolagen struktur tiga heliksnya.

 

Komposisi kolagen dianggap unik memandangkan kandungan hydroxyproline yang tinggi.

 

Fungsi Kolagen

 

Terdapat lebih daripada 28 jenis kolagen. Kolagen serat memberikan kekuatan dan struktur kepada banyak bahagian yang berlainan dalam badan. Ia merupakan salah satu komponen utama matriks extracellular yang merupakan ciri penentu dalam tisu penghubung pada manusia.

 

Kolagen adalah perlu untuk memelihara keremajaan kulit dan melemahkan kedutan, penting untuk keanjalan tisu perantara kulit, yang membolehkan ia mengembang tanpa merosakkan tisu-tisu.

 

Kolagen dan Usia Tua

 

Apabila kita semakin tua, pengeluaran kolagen mula perlahan dan struktur sel mula kehilangan kekuatannya.

 

Hasilnya kulit mula menjadi rapuh, kurang elastik dan kedutan terjadi. Di samping itu, rambut mula kehilangan warna, sendi kehilangan fleksibiliti dan kualiti tulang mula merosot.

Pengeluaran kolagen mula lambat dan kedutan mula terjadi apabila usia meningkat.
Pengeluaran kolagen mula lambat dan kedutan mula terjadi apabila usia meningkat.

 

Sumber: http://www.medicalnewstoday.com/articles/262881.php

 

Berminat untuk mendapatkan Shaklee Collagen Powder?

Shaklee Collagen Powder terbukti berkesan hanya dalam masa 8 minggu!

 

terbukti berkesan hanya dalam 8 minggu
Terbukti berkesan hanya dalam 8 minggu

 

Hubungi kami hari ini!

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts