Stok Terbaru Vita-lea dan DTX Complex

Stok Terbaru Vita-lea dan DTX Complex

 

Yang ditunggu dah sampai. Alhamdulillah. Multi-vitamin kegemaran ramai dan yang paling tua di pasaran antarabangsa dah sampai di Malaysia.

 

Dah boleh mula borong dari Branch dan pelanggan semua dah boleh dapatkannya daripada Sofia.

 

vita-lea dan dtx

 

Lebih info tentang Vita-lea di sini.

 

DTX Complex pula membekalkan nutrisi sokongan dengan kombinasi pelbagai herba berkhasiat bagi melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi tubuh untuk menjaga kesihatan hati. Ia mengandungi ekstrak milk thistle, bahan aktif yang mengekalkan keupayaan semula jadi tubuh untuk menjaga kesihatan hati.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Vita-Lea Limited Edition

Vita-lea Limited Edition?

 

Ye. Limited edition. Kalau dulu penutup vita-lea berwarna emas, kali ni penutup vita-lea berwarna putih. Dari penutup sehingga seluruh badannya berwarna putih. Putih bersih.

 

vita-lea limited edition

Cantik tak saya?

 

Kandungannya masih sama

Kandungannya masih sama

 

Jom kita tengok satu persatu kandungan dan fakta nutrisi yang terdapat dalam VitaLea:

1. Vitamin A – Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

2. Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

3. Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

4. Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

5. Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

6. Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

7. Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

8. Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

9. Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

10.Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

11.Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

12.Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

13.Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

14.Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

15.Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

16.Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

17.Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.

18.Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

19.Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

 

Vita-lea ni antara vitamin yang paling asas yang perlu dimakan oleh setiap orang.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Share Button

Stok Baru Vita-Lea di Shaklee

Stok Baru Vita-lea Bermula Hari Ini!

 

stok baru vita-lea

 

Best Announcement of the Day!

Haha bagi Sofia la.

Dah ramai yang cari Vita-lea ni tapi tak jadi nak beli sebab tarikh luputnya yang hampir dekat.

Tadi Shaklee baru umumkan hari ni dah dijual Vita-lea dengan tarikh luput yang baru iaitu Jun 2017! Lambat lagi nak luput. Yayy!!!

Tapi apa dia vita-lea ni?
Vita-lea ialah salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Pengambilan Vita-Lea setiap hari :
Menggalakkan kecergasan dan kesihatan keseluruhan tubuh
Menguatkan tulang dan sistem imun
Melindungi tubuh daripada radikal bebas

 

Buat ibu mengandung, Vita-lea membantu menaikkan semula sel darah merah untuk masalah yang selalu dipanggil ‘low hb’ (kekurangan darah merah).

 

low hb

 

Dan, vita-lea ini adalah multi vitamin yang pertama di cipta di dunia. Yang pertama tau! Sebelum vita-lea, tak wujud multi vitamin lagi.

 

vitalized minerals

Ni dia Vita-lea, 100 tahun yang lalu. Pada masa itu, ianya dikenali sebagai Vitalized Minerals

 

Hubungi Sofia untuk mendapatkan Vita-Lea anda sebotol hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

SET PENAMBAH TENAGA SHAKLEE – Testimoni Seorang Suami

Set Penambah Tenaga Shaklee

 

set penambah tenaga shaklee

 

Kerja suami saya ni memang banyak perlukan pergerakan. Kadang-kadang kena panjat mesin untuk buat troubleshooting. Gunakan otak lagi untuk selesaikan masalah. Banyak betul penggunaan tenaga dia.

Dulu bila die balik dari kerja. Memang nampak letih. Kesian saya tengok. Pulak bila masuk shift. Lain rutinnya macam orang yang normal bekerja.

Jadi, setiap kali lepas sarapan pagi, memang saya sendiri akan suruh die makan supplement Vitalea & Vitamin C secara konsisten.

Alhamdulillah. Sangat bertenaga bila die buat kerja. Sampai kawan die pun tegur kenapa dia bertenaga sangat bila buat kerja. Dia sendiri beritahu saya yang dia rasa lain sangat bila amalkan Vitalea dan Vitamin C Shaklee.

Saya sendiri pun perasan kesannya. Walaupun die balik dari keje malam (6.30pagi) masih sempat ajak saya beriadah dengan bersarapan di tepi pantai atau air terjun. Bila balik kerja petang pun sama, selalu ajak saya jalan-jalan petang. Sampai saya sendiri tolak takut dia keletihan.huhu.. tapi yang pelik dia kata tak..

Alhamdulillah.. tak sia2 saya suruh dia makan. Tugas seorang suami memang mencari rezeki. Tapi kita sebagai isteri kesian jugak tengok die kalau keletihan. Setelah mengamalkan vitamin tenaga secara konsisten, alhamdulillah. Kesihatan dia makin bertambah.

Tak percaya??? Boleh cuba sendiri… 🙂

” kalau kereta pun selalu kita bawak gi servis, inikan pulak badan kita yang selalu kita gunakan untuk buat macam2 kerja”

 

Kredit : Zawani Amirah

 

Anda boleh mendapatkan lebih info tentang Vitamin C dan Vitalea di sini.

 

Ingin mendapatkan vitamin Shaklee anda?

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Panduan Vitamin Semasa Hamil

Panduan Vitamin Semasa Hamil

 

Ramai ibu mengandung yang mengabaikan pengambilan vitamin sewaktu mengandung. Even vitamins yang doktor prescribe pun tak nak ambil juga. Berbagai-bagai alasan yang diberi seperti makan tapi muntah balik, perut tak nak terima vitamin, tak sedap dan macam-macam lagi.

 

Alhamdulillah masa Sofia mengandungkan Bella dahulu takde masalah tak nak makan vitamin. Cuma ada masalah takde selera makan sahaja dan susu. Cukup takleh nak minum susu masa tu. Aih.

 

Kali ni Sofia nak kongsikan tentang vitamin-vitamin yang  penting semasa hamil. Ni bukan untuk saje-saje makan. Vitamin-vitamin ni penting untuk tumbesaran janin dalam kandungan. Nak baby kita sihat kan? Haa makan vitamin yang doktor suruh makan tu ye.

 

panduan vitamin semasa hamil

Set Kehamilan Shaklee

 

Tak nak makan vitamin yang doktor prescribe? Nak cuba makan set kehamilan Shaklee?

 

Antara sebab-sebab ibu mengandung memilih Shaklee adalah :

– Kerana Shaklee memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk.
– Kerana produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.

 

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada ESP, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Vita-lea (multi-vitamin), Ostematrix (kalsium) dan OmegaGuard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3).

Klik untuk testimoni mereka yang menggunakan set kehamilan Shaklee.

 set ibu hamil————————————————–

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

 

esell-shaklee-logo

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...