Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

 

Mesti ramai yang tahu tentang kebaikan Vitamin C tetapi adakah anda tahu jika anda sedang mengalami masalah akibat kekurangan Vitamin C?

Baca : Kebaikan Vitamin C

 

Antara tanda-tanda kekurangan Vitamin C adalah:

 

1. Wajah nampak tua sebelum usia

Ini adalah kerana Vitamin C bantu dalam penghasilan Kolagen iaitu tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Kolagen sering dianggap sebagai “gam yang memegang badan bersama-sama”.  Kekurangan kolagen akan menyebabkan antaranya kedutan berlaku maka wajah akan nampak tua.

 

 

2. Cepat stress

Kajian menunjukkan Vitamin C dapat mengawal tahap hormon yang dikeluarkan akibat tekanan emosi yang tinggi. 

Menurut sharecare.com – Vitamin C helps to reduce stress because it allows the body to quickly clear out cortisol, a primary stress hormone that increases sugars in the bloodstream. Although helpful in a fight or flight scenario, regularly elevated levels of cortisol in your body suppress normal functioning of the digestive system, reproductive system, and growth processes. Vitamin C helps to regulate cortisol and prevent blood pressure from spiking in response to stressful situations. Grab an orange, a kiwi, or try a supplement of 3,000mg for maximum benefit.

 

 

3. Mudah demam

Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun.  Sistem imun yang tinggi InsyaAllah akan mengurangkan seseorang itu dijangkiti demam.

 

4. Mudah selesema

Vitamin C membantu mengurangkan risiko selesema.

 

 

5. Kulit cepat kering

Kajian yang dilakukan oleh The University of Maryland Medical Center menyatakan bahawa pengambilan vitamin C yang rendah dalam diet mungkin boleh menyebabkan kulit menjadi kering, bersisik atau kasar. Ini adalah kerana Vitamin C amat penting dalam membantu penghasilan kolagen. 

 

 

6. Luka lambat sembuh

Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

 

 

Adakah anda kekurangan Vitamin C? Anda boleh dapatkan sebotol Vitamin C daripada Sofia hari ini. 😃

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves
Continue Reading

Chicken Pox, ESP dan Vitamin C

CHICKEN POX, ESP DAN VITAMIN C – TESTIMONI

 

chickenpox-during-pregnancy

 

“Bulan lepas, kami 3 orang (saya dan 2 orang anak saya) kena chicken pox. Bayangkan makyong yang dah dewasa ni, pregnant lagi tu kena chicken pox. Pastu nak kena jaga si kecik dua orang yang turut kena chicken pox, seksa woo.

Tapi yang paling seksa ialah bila mengenangkan parut-parut yang bakal menyinggah, runsing sangat-sangat.

Alhamdulillah bulan ni promo ESP & Vita C, makyong terus ambil peluang ni utk consistent minum ESP dan ambil Vita C megadose.

Hasilnya dah boleh nampak parut-parut chicken pox dah mula pudar. I know it will take time, tapi slowly saya yakin dia akan hilang sebab sel-sel kulit baru dah tumbuh dengan baik dengan pengambilan protein dan vitamin berkualiti.

Parut chicken pox Elea dan Eidlan memang dah tak nampak dah, al-maklumlah kulit budak-budak ni lagi senang nak hilang parut. Saya memang consistent bagi diorang Meal Shakes dan Chewable Vita C. Sambil-sambil diorang duk teguk ESP mama setiap hari.” – Puan Jacky Bass

 

Kredit : YES”) We got #S’Effect

 

Perlukan ESP dan Vitamin C?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Resdung dan Vitamin C

Resdung dan Vitamin C – Testimoni

 

resdung

“Sebelum ni Gee ada masalah resdung. Pagi-pagi biasa Gee akan kerap bersin, hidung berair. Dan bila kena habuk ke debu jangan cakaplah tak berhenti bersin.

Sampai badan rasa nak demam. Paling sadis Gee TAK TAU pun itu tanda-tanda orang resdung ?.

Alhamdulillah .. sejak kenal Shaklee hidup Gee banyak berubah. Gee mula kenal Shaklee ni dengan VITAMIN C PLUS SHAKLEE.

Gee ambil Vitamin C Plus Shaklee ni untuk kulit cantik sebenarnya. Tapi tak sangka masalah resdung Gee yang baik dulu. Seronok sangat rasa  ?.  Alhamdulillah.

Dengan asbab Vitamin C Plus Shaklee, resdung Gee tak teruk macam dulu.

Bersin dah ok tak teruk macam dulu
Hidung berair dah setel?
Badan pun rasa lebih sihat
Yang paling best efek kat kulit Gee jugak. Jerawat cepat kecut bila naik dan kulit rasa lebih lembut tak kasar lagi.

Memang best sangat-sangat Vitamin C Plus Shaklee ni. Family Gee pun ambil sama. Bila demam, selsema kami ambil Vitamin C Plus Shaklee saja untuk tingkatkan imunisasi badan.”

– Gee

Kredit : YES”) We got #S’Effect

 

Nak tahu lebih lanjut tentang Vitamin C boleh klik di sini.

Nak order Vitamin C?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Hasil Makan Vitamin C dan Collagen Powder Shaklee

Hasil Makan Vitamin C dan Collagen Powder Shaklee

 

vitamin c dan collagen

 

Siapa dah biasa makan vitamin C?

Apa kata sementara promosi ni cuba sekotak dua collagen dan rasakan kehebatannya.

Jealous haih tengok gambar ni. Sofia sendiri dah ambil siap2 sekotak dua untuk kegunaan sendiri.

 

Kebaikan Collagen


1. Mengecilkan liang pori-pori yang kelihatan.

2. Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

3. Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka.

4. Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tak sekata.

5. Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

6. Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar.

7. Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang

Collagen Powder Shaklee dibuat daripada sisik ikan merah. Ia adalah sumber kolagen yang sangat lasak dan elastik, dengan kepaduan sel yang sangat tinggi kapasiti dalam mengekalkan lelembapan.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading