Sumber Vitamin C Dari Buah Dan Sayuran

Sumber Vitamin C

 

Vitamin C adalah salah satu vitamin yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.  Oleh itu, kita perlu makan Vitamin C setiap hari.  Seorang dewasa biasanya memerlukan sekurangnya 65 miligram (mg) sehingga 90 mg sehari. Paling banyak ialah 2,000mg sehari, bergantung kepada keperluan badan individu tersebut.

Continue Reading

Related Posts

Parut Chickenpox Pudar Dengan Set Kecantikan Shaklee

Chickenpox

Chickenpox juga dikenali sebagai cacar air.  Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak. Ia lebih teruk sekiranya berlaku kepada orang dewasa.

 

Chickenpox merebak melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Ia juga boleh merebak melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap chickenpox.

Continue Reading

Related Posts

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

 

Mesti ramai yang tahu tentang kebaikan Vitamin C tetapi adakah anda tahu jika anda sedang mengalami masalah akibat kekurangan Vitamin C?

Baca : Kebaikan Vitamin C

 

Antara tanda-tanda kekurangan Vitamin C adalah:

Continue Reading

Related Posts

The Radiant 4

The Radiant 4

 

the radiant 4

Continue Reading

Related Posts

Chicken Pox, ESP dan Vitamin C

CHICKEN POX, ESP DAN VITAMIN C – TESTIMONI

 

chickenpox-during-pregnancy

 

“Bulan lepas, kami 3 orang (saya dan 2 orang anak saya) kena chicken pox. Bayangkan makyong yang dah dewasa ni, pregnant lagi tu kena chicken pox. Pastu nak kena jaga si kecik dua orang yang turut kena chicken pox, seksa woo.

Tapi yang paling seksa ialah bila mengenangkan parut-parut yang bakal menyinggah, runsing sangat-sangat.

Alhamdulillah bulan ni promo ESP & Vita C, makyong terus ambil peluang ni utk consistent minum ESP dan ambil Vita C megadose.

Hasilnya dah boleh nampak parut-parut chicken pox dah mula pudar. I know it will take time, tapi slowly saya yakin dia akan hilang sebab sel-sel kulit baru dah tumbuh dengan baik dengan pengambilan protein dan vitamin berkualiti.

Parut chicken pox Elea dan Eidlan memang dah tak nampak dah, al-maklumlah kulit budak-budak ni lagi senang nak hilang parut. Saya memang consistent bagi diorang Meal Shakes dan Chewable Vita C. Sambil-sambil diorang duk teguk ESP mama setiap hari.” – Puan Jacky Bass

 

Kredit : YES”) We got #S’Effect

 

Perlukan ESP dan Vitamin C?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts