Panduan Vitamin Semasa Hamil

Panduan Vitamin Semasa Hamil

 

Ramai ibu mengandung yang mengabaikan pengambilan vitamin sewaktu mengandung. Even vitamins yang doktor prescribe pun tak nak ambil juga. Berbagai-bagai alasan yang diberi seperti makan tapi muntah balik, perut tak nak terima vitamin, tak sedap dan macam-macam lagi.

 

Alhamdulillah masa Sofia mengandungkan Bella dahulu takde masalah tak nak makan vitamin. Cuma ada masalah takde selera makan sahaja dan susu. Cukup takleh nak minum susu masa tu. Aih.

 

Kali ni Sofia nak kongsikan tentang vitamin-vitamin yang  penting semasa hamil. Ni bukan untuk saje-saje makan. Vitamin-vitamin ni penting untuk tumbesaran janin dalam kandungan. Nak baby kita sihat kan? Haa makan vitamin yang doktor suruh makan tu ye.

 

panduan vitamin semasa hamil

Set Kehamilan Shaklee

 

Tak nak makan vitamin yang doktor prescribe? Nak cuba makan set kehamilan Shaklee?

 

Antara sebab-sebab ibu mengandung memilih Shaklee adalah :

– Kerana Shaklee memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk.
– Kerana produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.

 

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada ESP, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Vita-lea (multi-vitamin), Ostematrix (kalsium) dan OmegaGuard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3).

Klik untuk testimoni mereka yang menggunakan set kehamilan Shaklee.

 set ibu hamil————————————————–

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

 

esell-shaklee-logo

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Testimoni Cadangan Set Berpantang Shaklee

Testimoni Cadangan Set Berpantang Shaklee

 
“Nak share lagi.. saya dah consume set berpantang Shaklee & tempoh berpantang tinggal lagi 3 hari. Semalam saya datang ke rumah mak saya & dia serta adik2 terkejut tengok sy dah kurus..Frankly sayin, saya x berani nak tengok cermin sepanjang berpantang takut tengok badan sendiri & sebelum pregnant pun badan saya gemuk..Suami pun ckp saya dah kurus.. cam xcaye betol! Saya belom try lagi baju2 lama utk di test. xpe, sabar.. tunggu betol2 abis pantang.. hehe..Dulu da mcm2 ubat kurus saya mkn, pegi gym la..aerobik la.. tapi ambil masa utk turun berat badan. Bila mkn product Shaklee, 40 hari jek! Tu blom lg try Shaklee diet set kan! kan! TQ Shaklee!!!” -Puan Charm

 

cadangan set berpantang shaklee
Ini yang basic untuk berpantang

 

Untuk Info & Order:
Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Sustained Release Vita-C Plus



Beberapa hari yang lalu Sofia ada share di facebook tentang kembalinya Sustained Release Vita-C Plus ini. Buat pengetahuan semua, sudah setahun Vita-C ini tidak ada di pasaran. Ianya telah kembali berada di pasaran pada bulan Oktober yang lepas tetapi telah out of stock dalam masa sehari dua sahaja. Kini ianya telah ada semula dan Alhamdulillah semua permintaan customers telahpun Sofia penuhi. Daripada 14 botol di dalam gambar di atas, 12 botol telah selamat sampai kepada tuan  masing-masing. Hanya tinggal 2 botol sahaja lagi yang masih ada dalam stok Sofia.


Kenapa Sustained Release Vita-C Plus ini menjadi kegilaan ramai? Mari kita lihat apakah kebaikan Vita-C ini:
– Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
– Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran.
– Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
– Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
– Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
– Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
– Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
– Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
– Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
– Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih. Berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
– Merawat jangkitan saluran kencing.
Banyakkan kebaikannya. Patutlah semua nak kan Vita-C ini. 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Testimoni – Parut di Muka Kerana Chickenpox Hilang Dalam Masa Seminggu

Testimoni ini adalah daripada sahabat Shaklee saya, Puan Nadia Jaini. Beliau telah dijangkiti chickenpox pada minggu lepas. Beliau terus mengambil nutriferon,  vitamin c sustained release dan vitamin e setiap hari. Lihatlah hasilnya setelah seminggu. Selalunya parut-parut akan jelas kelihatan tetapi tidak pula baginya. Parut semuanya sudah tidak kelihatan lagi!

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Posted via Blogaway

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading