SET PENAMBAH TENAGA SHAKLEE – Testimoni Seorang Suami

Set Penambah Tenaga Shaklee

 

set penambah tenaga shaklee

 

Kerja suami saya ni memang banyak perlukan pergerakan. Kadang-kadang kena panjat mesin untuk buat troubleshooting. Gunakan otak lagi untuk selesaikan masalah. Banyak betul penggunaan tenaga dia.

Dulu bila die balik dari kerja. Memang nampak letih. Kesian saya tengok. Pulak bila masuk shift. Lain rutinnya macam orang yang normal bekerja.

Jadi, setiap kali lepas sarapan pagi, memang saya sendiri akan suruh die makan supplement Vitalea & Vitamin C secara konsisten.

Alhamdulillah. Sangat bertenaga bila die buat kerja. Sampai kawan die pun tegur kenapa dia bertenaga sangat bila buat kerja. Dia sendiri beritahu saya yang dia rasa lain sangat bila amalkan Vitalea dan Vitamin C Shaklee.

Saya sendiri pun perasan kesannya. Walaupun die balik dari keje malam (6.30pagi) masih sempat ajak saya beriadah dengan bersarapan di tepi pantai atau air terjun. Bila balik kerja petang pun sama, selalu ajak saya jalan-jalan petang. Sampai saya sendiri tolak takut dia keletihan.huhu.. tapi yang pelik dia kata tak..

Alhamdulillah.. tak sia2 saya suruh dia makan. Tugas seorang suami memang mencari rezeki. Tapi kita sebagai isteri kesian jugak tengok die kalau keletihan. Setelah mengamalkan vitamin tenaga secara konsisten, alhamdulillah. Kesihatan dia makin bertambah.

Tak percaya??? Boleh cuba sendiri… ๐Ÿ™‚

” kalau kereta pun selalu kita bawak gi servis, inikan pulak badan kita yang selalu kita gunakan untuk buat macam2 kerja”

 

Kredit : Zawani Amirah

 

Anda boleh mendapatkan lebih info tentang Vitamin C dan Vitalea di sini.

 

Ingin mendapatkan vitamin Shaklee anda?

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID โ€“ 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page:ย Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page:ย Its All About The Vits
FB Page:ย Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram :ย cantik.sihat.menawan
Share Button
Continue Reading

Vitamin C Tidak Dapat Disimpan

vitamin C tidak dapat disimpan

Tahukah anda vitamin C tidak dapat disimpan dalam tubuh badan kita? Oleh itu kita perlu memakannya setiap hari.

Antara kebaikan Vitamin C –

1. Meningkatkan sistem imun –> sangat elok untuk mereka yang sering demam

2. Pertahanan semulajadi terhadap sinaran uv –> sangat elok untuk mereka yang banyak bekerja di bawah sinaran matahari.

3. Memperbaiki insomnia dan stress.


4. Membantu mencegah Ulser –> tidak menyakitkan perut mereka yang ada gastrik

5. Membentuk kolagen –> untuk kulit yang sihat.


6. Membantu mengelakkan cancer

7. Menghalang pigmentasi –> membantu mendapat wajah yang cerah dan berseri.

Lebih info tentang Vitamin C Sustained Release di sini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID โ€“ 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Continue Reading

Set Cantik Shaklee untuk Promosi Disember 2014

Inilah promosi yang ditunggu-tunggu oleh ramai orang – Set Cantik Shaklee sebagai promosi penutup tahun 2014.

Promosi bulan ini ialah promosi set cantik iaitu Vitamin C dan Vitamin E di mana anda boleh mengamalkan vitamin untuk penjagaan kulit serendah RM1.75 sehari!!! Jimat ke jimat tu???

 

set cantik shaklee

Apakah promosinya?

 

Promosi Pertama

Beli 6 Vitamin C Percuma 1 Vitamin C

 

Promosi Kedua

Beli 2 Vitamin C dengan Diskaun 5%

 

Promosi Ke-tiga

Beli 6 Vitamin E Percuma 1 Vitamin E

 

Promosi Ke-empat

Beli 2 Vitamin E dengan Diskaun 5%

 

 

Apakah vitamin yang elok untuk kulit kita?

 

vitamin untuk kulit

Seperti gambarajah di atas, vitamin yang elok diambil untuk penjagaan kulit ialah vitamin B, Vitamin C, Vitamin D dan Vitamin E.ย  ๐Ÿ™‚

 

Sofia sendiri dah borong beberapa botol untuk kegunaan Sofia sendiri dan keluarga. Kami sekeluarga memang mengamalkan pengambilan Vitamin C dan E ni. Bukan hanya untuk kulit tetapi kerana beberapa keistimewaannya yang lain.

KLIK SINI untuk maklumat lanjut tentang vitamin C.

KLIK SINI untuk maklumat lanjut tentang vitamin E.

 

Tunggu apa lagi? Dapatkannya sebelum kehabisan stok!

ย 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID โ€“ 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button
Continue Reading

Panduan Vitamin Semasa Hamil

Panduan Vitamin Semasa Hamil

 

Ramai ibu mengandung yang mengabaikan pengambilan vitamin sewaktu mengandung. Even vitamins yang doktor prescribe pun tak nak ambil juga. Berbagai-bagai alasan yang diberi seperti makan tapi muntah balik, perut tak nak terima vitamin, tak sedap dan macam-macam lagi.

ย 

Alhamdulillah masa Sofia mengandungkan Bella dahulu takde masalah tak nak makan vitamin. Cuma ada masalah takde selera makan sahaja dan susu. Cukup takleh nak minum susu masa tu. Aih.

 

Kali ni Sofia nak kongsikan tentang vitamin-vitamin yangย  penting semasa hamil. Ni bukan untuk saje-saje makan. Vitamin-vitamin ni penting untuk tumbesaran janin dalam kandungan. Nak baby kita sihat kan? Haa makan vitamin yang doktor suruh makan tu ye.

 

panduan vitamin semasa hamil

Set Kehamilan Shaklee

 

Tak nak makan vitamin yang doktor prescribe? Nak cuba makan set kehamilan Shaklee?

 

Antara sebab-sebab ibu mengandung memilih Shaklee adalah :

– Kerana Shaklee memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk.
– Kerana produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.

ย 

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada ESP, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Vita-lea (multi-vitamin), Ostematrix (kalsium) dan OmegaGuard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3).

Klik untuk testimoni mereka yang menggunakan set kehamilan Shaklee.

ย set ibu hamilโ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€“

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

 

esell-shaklee-logo

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

ย 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID โ€“ 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button
Continue Reading

Tips Menyusukan Anak Ketika Berpuasa

Menyusukan anak ketika berpuasa adalah selamat. Namun sekiranya ibu merasakan ia akan membahayakan kesihatannya atau anaknya, wanita itu dibenarkan untuk berbuka puasa.

Asasnya berpuasa tidak mengganggu pengeluaran susu ibu. Bagaimana pun, dehidrasi boleh menyebabkan susu ibu berkurang. Untuk mengelakkan keadaan ini berlaku, pastikan anda minum air yang secukupnya ketika bersahur dan berbuka puasa.

Berikut adalah antara tips pemakanan sihat yang membantu ibu-ibu menyusukan anak ketika berpuasa dan kekal bertenaga sepanjang hari.

(1) Ketika berbuka puasa, minum air, makan kurma dan madu dahulu. Ia untuk membekalkan tenaga segera kepada ibu-ibu yang keletihan berpuasa sepanjang hari.

(2) Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran

(3) Sebelum tidur, minum jus buah buahan segar atau air coklat suam yang ditambah dengan protein powder

(4) Minum air secukupnya

(5) Pastikan anda bersahur. Makan seperti biasa. Sebaiknya kurangkan makan makanan yang bergoreng.

(6) Minum shake kurma yang dicampur dengan susu/susu soya. Tambahkan oats bagi mendapatkan rasa kenyang yang lebih lama.

(7) Kurangkan minuman yang mengandungi banyak gula seperti carbonated drinks dan minum berkafein seperti kopi

(8) Ambil supplement untuk mengisi kekurangan nutrisi dalam diet sepanjang proses berpuasa. Sebagai permulaan, pengambilan multivitamin adalah digalakkan.

sumber: susu-terbaik.blogspot.com

ย 
ย 
Supplemen Shaklee yang boleh membantu ibu menyusu di bulan puasa
ย 

1. ESP
Protein shake untuk kekal bertenaga, dan juga milk booster.

2. Performance Drink

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh dan justeru itu dapat mengelakkan dehidrasi. Bagi ibu hamil & menyusukan, sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter air sehari diperlukan bagi menjaga keseimbangan bendalir badan.
ย 
3. Alfalfaย 
Alfalfa Shaklee mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. (Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini) Juga dikenali milk booster hebat.
ย 
4. Vita-lea
Vita-lea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

5. B-Complex
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap (8 jenis vitamin B) bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. Asid folik dan B12 penting bagi wanita hamil dan wanita-wanita dalam mengawal emotional stress-level.

6. Vitamin C
Untuk meningkat sistem imun ketika puasa

7. Ostematrix
Kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi dan magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.

ย 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Klik di sini untuk membuat pesanan –> http://bit.ly/SetMenyusuKetikaBerpuasa

ATAU

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID โ€“ 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page:ย Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page:ย Its All About The Vits
FB Page:ย Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram :ย cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading