Kesan Makan Vitamin C Selama Setahun- Testimoni

Kesan Makan Vitamin C Selama Setahun

 

“Untuk kesekian kalinya.. hana share lagi shaklee effect testimoni sendiri. Hehehe

 

Well..nak bisnes kenalah promo diri sendiri dulu. Tu yang bagus tu. Dari situ hana punya spirit pon dengan sendirinya merokettt tinggi. Ehehehe yakin dengan product, baru boleh jual. Gitteww

 

Ouh.. kembali kepada story sebenar, Hana makan SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS shaklee ni setahun, baru dapat effect macam tu. Lama kan? Memang ponnn… tak semua orang sama. Bergantung kepada macam-macam faktor, contohnya, hormon. Well hormon jenis keras kepala. Hehe

 

Lepas setahun, sehari 2 biji vit C hana makan, air tak payah cakap. 300ml sehari. Sungguh tak tipu 
Nahhh vitamin C effect. Tolong jelez keh” –  Cik Hana

 

hana

 

Vitamin Shaklee memang takde mengandungi apa-apa bahan kimia terlarang. Ianya adalah SELAMAT dimakan. Kerana itulah ia mengambil masa yang lama untuk nampak kesan dan ianya bergantung juga kepada badan individu tersebut.

 

Yang penting adalah kesabaran dan konsisten memakannya setiap hari.
 

Untuk Info & Order:
 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Vitamin Larut Air – Vitamin C

Vitamin Larut Air

vitamin larut air

 

Vitamin C adalah vitamin larut air.

Badan kita tak dapat menyimpan vitamin C, oleh itu kita perlu memakan vitamin C setiap hari.

Antara makanan yang mengandungi Vitamin C adalah –


1.Bell pepper
2. Nenas
3.Kiwi
4. Brokoli
5.Betik
6. Strawberi
7. Oren
8. Tembikai Melon
9. Grapefruit
10. Tomato

 

Vitamin C Sustained Release Shaklee

 

10290610_10152805949541348_7038352780133087110_n

Vitamin C Shaklee juga menggunakan sistem sustained release di mana pelepasan vitamin C akan dibuat secara perlahan-lahan selama 5 jam agar Vitamin C dapat diserap sepenuhnya oleh badan.

Khasiat dalam sebiji Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 biji buah oren.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

SET PENAMBAH TENAGA SHAKLEE – Testimoni Seorang Suami

Set Penambah Tenaga Shaklee

 

set penambah tenaga shaklee

 

Kerja suami saya ni memang banyak perlukan pergerakan. Kadang-kadang kena panjat mesin untuk buat troubleshooting. Gunakan otak lagi untuk selesaikan masalah. Banyak betul penggunaan tenaga dia.

Dulu bila die balik dari kerja. Memang nampak letih. Kesian saya tengok. Pulak bila masuk shift. Lain rutinnya macam orang yang normal bekerja.

Jadi, setiap kali lepas sarapan pagi, memang saya sendiri akan suruh die makan supplement Vitalea & Vitamin C secara konsisten.

Alhamdulillah. Sangat bertenaga bila die buat kerja. Sampai kawan die pun tegur kenapa dia bertenaga sangat bila buat kerja. Dia sendiri beritahu saya yang dia rasa lain sangat bila amalkan Vitalea dan Vitamin C Shaklee.

Saya sendiri pun perasan kesannya. Walaupun die balik dari keje malam (6.30pagi) masih sempat ajak saya beriadah dengan bersarapan di tepi pantai atau air terjun. Bila balik kerja petang pun sama, selalu ajak saya jalan-jalan petang. Sampai saya sendiri tolak takut dia keletihan.huhu.. tapi yang pelik dia kata tak..

Alhamdulillah.. tak sia2 saya suruh dia makan. Tugas seorang suami memang mencari rezeki. Tapi kita sebagai isteri kesian jugak tengok die kalau keletihan. Setelah mengamalkan vitamin tenaga secara konsisten, alhamdulillah. Kesihatan dia makin bertambah.

Tak percaya??? Boleh cuba sendiri… 🙂

” kalau kereta pun selalu kita bawak gi servis, inikan pulak badan kita yang selalu kita gunakan untuk buat macam2 kerja”

 

Kredit : Zawani Amirah

 

Anda boleh mendapatkan lebih info tentang Vitamin C dan Vitalea di sini.

 

Ingin mendapatkan vitamin Shaklee anda?

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Vitamin C Tidak Dapat Disimpan

vitamin C tidak dapat disimpan

Tahukah anda vitamin C tidak dapat disimpan dalam tubuh badan kita? Oleh itu kita perlu memakannya setiap hari.

Antara kebaikan Vitamin C –

1. Meningkatkan sistem imun –> sangat elok untuk mereka yang sering demam

2. Pertahanan semulajadi terhadap sinaran uv –> sangat elok untuk mereka yang banyak bekerja di bawah sinaran matahari.

3. Memperbaiki insomnia dan stress.


4. Membantu mencegah Ulser –> tidak menyakitkan perut mereka yang ada gastrik

5. Membentuk kolagen –> untuk kulit yang sihat.


6. Membantu mengelakkan cancer

7. Menghalang pigmentasi –> membantu mendapat wajah yang cerah dan berseri.

Lebih info tentang Vitamin C Sustained Release di sini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Set Cantik Shaklee untuk Promosi Disember 2014

Inilah promosi yang ditunggu-tunggu oleh ramai orang – Set Cantik Shaklee sebagai promosi penutup tahun 2014.

Promosi bulan ini ialah promosi set cantik iaitu Vitamin C dan Vitamin E di mana anda boleh mengamalkan vitamin untuk penjagaan kulit serendah RM1.75 sehari!!! Jimat ke jimat tu???

 

set cantik shaklee

Apakah promosinya?

 

Promosi Pertama

Beli 6 Vitamin C Percuma 1 Vitamin C

 

Promosi Kedua

Beli 2 Vitamin C dengan Diskaun 5%

 

Promosi Ke-tiga

Beli 6 Vitamin E Percuma 1 Vitamin E

 

Promosi Ke-empat

Beli 2 Vitamin E dengan Diskaun 5%

 

 

Apakah vitamin yang elok untuk kulit kita?

 

vitamin untuk kulit

Seperti gambarajah di atas, vitamin yang elok diambil untuk penjagaan kulit ialah vitamin B, Vitamin C, Vitamin D dan Vitamin E.  🙂

 

Sofia sendiri dah borong beberapa botol untuk kegunaan Sofia sendiri dan keluarga. Kami sekeluarga memang mengamalkan pengambilan Vitamin C dan E ni. Bukan hanya untuk kulit tetapi kerana beberapa keistimewaannya yang lain.

KLIK SINI untuk maklumat lanjut tentang vitamin C.

KLIK SINI untuk maklumat lanjut tentang vitamin E.

 

Tunggu apa lagi? Dapatkannya sebelum kehabisan stok!

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts