Bell Palsy

Apakah Bell Palsy?

 

Menurut WebMD,

“Bell’s palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop. The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva. This condition comes on suddenly, often overnight, and usually gets better on its own within a few weeks.”

 

Bell Palsy adalah lumpuh atau kelemahan otot pada sebelah muka. Kerosakan pada saraf muka yang mengawal otot pada sebelah muka menyebabkan sebelah muka tersebut terasa berat. Kerosakan saraf juga boleh menjejaskan deria rasa dan bagaimana air mata dan air liur dihasilkan. Keadaan ini datang secara tiba-tiba, kerap-kali semalaman dan biasanya menjadi lebih baik dengan sendirinya dalam masa beberapa minggu.

 

Di bawah Sofia sertakan testimoni seorang pengidap Bell Palsy dan bagaimana beliau mengatasinya dengan Shaklee.

 

bellpalsy

 

BILA SEBELAH MUKA KU KAKU @ BELL PALSY

Alhamdullilah

2 oct 2015

Saya bangun sebelah muka dah jatuh

Tak boleh senyum
Mata tak boleh tutup
Air mata mengalir macam menangis
Sakit
Rasa tegang je

Dr sahkan saya diserang bell palsy
Bukan STROKE
tapi kelemahan sebelah otot muka

Saya di steroid

Punca UNKNOWN
Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin

Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu..

Consume SPECIAL DOSE Vivix
Dan consume
OmegaGuard
Bcomplex
Vitamin E
dengan EXTREME

Saya juga menjalani fisioterapi

Alhamdullilah selepas 90hari
Saya diberi kesempatan SENYUM kembali

Saya dan sahabat bell palsy sahaja yg tahu apa yg kami rasa..
Actually its more to self confidence / esteem
Tapi serius ia MANIS untuk diingati
Dalam calender kehidupan
Hadiah dari Allah
Harap ia menghapus dosa2…


Kredit : Faiza Suhada

 

Jika ada yang berminat untuk mendapatkan produk Shaklee buat kegunaan diri sendiri atau insan tersayang, bolehlah menghubungi Sofia.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Vitamin E untuk Lelaki

Vitamin E untuk Lelaki

 

Sofia rasa ramai yang tak tahu lagi tentang kelebihan Vitamin E yang ini. Vitamin E selalu dikaitkan dengan kecantikan. Ia menghilangkan parut jerawat, hilangkan stretch marks, melembapkan kulit yang kering.

Tapi tahukah anda Vitamin E juga merupakan vitamin kesuburan untuk kaum Adam?

 

Sperma menuju ke arah ovum

Sperma menuju ke arah ovum

 

vitamin e untuk lelaki

 

Keunikan Vitamin E Shaklee berbanding dengan vitamin e jenama lain di pasaran ialah Vitamin E Shaklee membekalkan Vitamin E dan Selenium semulajadi. Kajian menunjukkan gabungan vitamin E dan selenium dapat meningkatkan motiliti/pergerakan sperma.

vit e poster

Vitamin E juga sangat bagus untuk jantung dan dalam masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.

Testimoni

Testimoni

Satu kapsul sofgel mengandungi:

  • 400 IU vitamin E daripada sumber semula jadi
  • 65 mg selenium bagi melengkapkan aktiviti vitamin E
  • 39.4 mg Ekstrak Biji Anggur (vitis vinifera)

 

Harga Bukan Ahli: Vitamin E Complex (120 softgel) RM149
Harga Ahli: SAVE 20% 🙂 Klik sini untuk cara jadi ahli.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Promosi Oktober 2015

Promosi Oktober 2015

 

Shaklee baru je announce promosi bulan ni. Sofia rasa ianya sangatlah menarik.

 

Jom kita lihat satu per satu. 🙂

 

Clearance Sale Vitamin E – Beli 2 dapat diskaun 50%

 

144359658390717

Untuk lebih maklumat tentang Vitamin E – Klik SINI

 

GLA Complex – Beli 2 dapat diskaun 5%

OmegaGuard – Beli 2 dapat diskaun 5%

 

144359626412288

GLA Complex – Beli 6 dapat diskaun 7

OmegaGuard – Beli 6 dapat diskaun 7

144359594035731

Untuk lebih maklumat tentang GLA Complex – Klik SINI

Untuk lebih maklumat tentang OmegaGuard – Klik SINI

 

Kalau consume semua ni dapat apa? Vitamin E, GLA dan OmegaGuard boleh di kategorikan dalam Set Cantik dan juga Set Kesuburan. Tak perlu nak cerita banyak tentang yang nak cantik, tapi yang mempunyai masalah kesuburan tu (lelaki dan perempuan) sila-sila lah dapatkan ketiga-tiga produk ini bulan ni juga.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...