Gout

Gout

 

Menurut WebMD, “Gout is a kind of arthritis. It can cause an attack of sudden burning pain, stiffness, and swelling in a joint, usually a big toe. These attacks can happen over and over unless gout is treated. Over time, they can harm your joints, tendons, and other tissues. Gout is most common in men.”

 

Gout disebabkan oleh terlalu banyak asid urik (uric asid) dalam darah. Bila adanya asid urik terlalu banyak dalam darah, ia membentuk crystals di bahagian-bahagian sendi.

 

Gout dan Vivix

 

gout

Testimoni Vivix membantu mengawal Gout

 

 

Bagaimana vivix dapat membantu mengelakkan serangan gout pada masa akan datang? Dengarkan kata pakar nutrisi Shaklee ini.

 

Ingin mengetahui lebih lanjut tentang vivix?  KLIK SINI

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Ingin mencuba sebotol vivix?
Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Promosi Januari 2017

Promosi Januari 2017

 

promosi januari 2017

 

Berita baik buat semua pengguna Vivix!

 

Bulan ni adalah bulan promosi Vivix, satu anti oksida yang SUPER kuat.  Ia mampu untuk membaiki sel-sel badan sehingga ke tahap DNA.

 

Apakah vivix?

Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

 

Info lanjut tentang VIVIX di sini.

 

Boleh klik testimoni vivix untuk baca testimoni oleh para pengguna.

 

Vita-lea for Children juga masih dipromosikan pada bulan ini.

 

FORMULA SERBA BAHARU ini dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan panduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.

  • Membekalkan 18 Vitamin dan Mineral
    • Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak
  • Rumusan Tidak Merosakkan Gigi
    • Dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti
  • Perisa Anggur Yang Enak
    • Sedap dikunyah, pasti digemari oleh kanak-kanak

 

Untuk maklumat lanjut tentang VITA-LEA FOR CHILDREN boleh baca DI SINI.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Vivix dan Sopak – Testimoni

Vivix dan Sopak – Testimoni

 

“Beberapa bulan lepas kak wawa pernah share tentang sopak di blog & kak Maz salah seorang customer dari blog.

 

Selepas sebulan consume vivix shaklee , kak Maz teruja gila bila tunjuk kat kak wawa kulit baru dah tumbuh.

sopak

Gambar kiri sebelum kak maz cuba Vivix dan kanan selepas sebulan minum vivix shaklee dan gambar terbaru yang Kak Maz share lebih mengujakan kak wawa. ?
 

Kesan sopak dibahagian dada kak maz juga semakin berkurang. Maksudnya, warna kulit asal semakin memenuhi bahagian dada kak maz. Alhamdulillah.
 

Kini kak maz sudah masuk ke botol kedua. InsyaAllah, masalah penyakit sopak @ vitiligo kak maz akan hilang. Amin”

 

Kredit : FB Puan Wawa

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

SLE Fighter

Kisah Seorang SLE Fighter

 

sle fighter

 

“Saya disahkan positive antiphospolipid syndrome tahun 2014. Tahun 2014..ketika kandungan berusia 30w serangan TIA(minor strok) semakin kerap.keadaan bertambah parah bila mendapat sawan ketika warded..pakar o&g sepakat untuk transfer kes sy ke JB.

Usia kandungan 35 w sy selamat bersalin secara elscs. Di pantau di ICU beberapa hari dan saya dibenarkan pulang berbekal injection clexane (porcine based) yang berfungsi mencairkan darah kerana ubat lain tidak berjaya mengurangkan serangan TIA. Pakar menyatakan saya berisiko untuk mendapat serangan angin ahmar kekal kerana hasil brain scan jelas ada tompokan parut strok di bahagian kiri otak. Dengan keadaan saya yang sering sakit, masyarakat mula mengasingkan saya. Kekuatan saya hanya anak2 dan keluarga.

Selepas habis pantang..serangan TIA masih menyerang.hampir setiap bulan.dua tahun keadaan berlarutan..saya diperkenalkan vivix by shaklee utk membantu mengurangkan segala kesakitan(sakit sendi,lemah sebelah badan,kerap lesu,mudah demam).

Alhamdulilah selepas consume vivix botol ke 2, result darah saya normal. Badan lebih segar, berat badan berjaya dikurangkan dan saya dah mampu menjalani aktiviti harian seperti orang normal!

Paling menggembirakan doktor pakar reumatologi membenarkan pengurangan dos steroid kerana perkembangan positive saya.

terima kasih shaklee!
Kesihatan adalah harta paling berharga!” – Nurul Aima

 

Kredit : https://www.facebook.com/s2ueffect/

 

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Vivix Untuk Yang Ada Masalah Slipped Disc

slipped disc

Vivix Untuk Yang Ada Masalah Slipped Disc

Saya penghidap slipped disc. Undergo 1st surgery in April 2011 utk restructure disc L3/L4, L4/L5, L5/S1. 3 discs. Alhamdulillah, went well for 3 years.

In Dec 2014, doc sahkan dah chronic sbb level2 yg td tu slipped semula (doc sifatkan dah useless) dgn tambahan S1/S2 & S2/S3 pon dah slipped. Juga minor scoliosis ? i was bedridden for almost 2 weeks dgn keadaan ms tu nk tarik nfs pon terjerit sbb sakit sgt. X blh gerak bdn. Doc soh 2nd surgery which actually i might have to undergo another 3rd n 4th surgery jgk lps tu. I refused.

15 dec 2014, sy start vivix 3 tsp sehari selama 1 minggu. On day 3rd, blh bangun n susukn anak tnpa rs sakit. Ms tu bby baru 5 bln. Then 23 december sy dah blh bgn, berjln elok sume. Next week tu dlm 10 hari lps ambik vivix 1st dose, dah drive semula g kerja pergi balik (kepong – sh alam). Alhamdulillah.

Masa tu plk, kena sekali denggi berdarah. Tp fast recover walhal doc dah mcm ragu2 dah ms tu. Org lain dah almost icu katanya sbb reading sy 7 je. Dan amazingly, sy still bengkak susu sbb warded, 4 hari x jmp baby. Sampai doc nak call husband nk soh bwk baby naik ward. Sy ckp xyah, byk pam je dah huhu…

Since then sy reduce 1 tsp sehari sampai hbs 2 botol. Lps tu, sbb kewangan x brp mengizinkan, sy just maintain dgn bcomplex n lecithin utk saraf (sbb saraf sy dah “luka parah” sbb kna tindih dek discs tu) dan mkn oste utk ganti painkiller. Sy x blh mkn painkiller actually. Rejection. Sy cuma boleh ambil morphine drip je. Tp bila sakit terpaksa ambik voltaren jab. Selain voltaren, say tramal jab, x hlg pon sakit saya. Plus, painkiller sy prescribed utk sy semua ada 3 level side effect. So mmg sy sgt3 elakkan la.

Alhamdulillah, dah lm x sakit blkg due to slipped disc ni. Nnt bila ada rezeki lbh, nk smbung vivix balik.

Adila Hassan
Telegram
@adilola

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...