KISAH MYELODISPLASTIC SYNDROME

KISAH MYELODISPLASTIC SYNDROME

 

MYELODISPLASTIC SYNDROME

 

Kenapa asyik kena masuk darah???? – tu soalan popular.. orang selalu tanya makcik.. ??

Sel darah kita ni sumsum tulang yang keluarkan.. Lepas ambil air sumsum tulang (bone marrow aspirate trephine) Doktor dapati sel darah yg sumsum tulang makcik buat ni tak sempurna.. Ade “spec” yang dia tak ikut (macam kilang lak kan)


Bila sel tu tak menjadi, sumsum “tak luluskan” sel tu untuk keluar ke tubuh badan makcik.. (siap ada QC tuh ??) So dia stay dalam sumsum dan mati kat situ jer..


Tubuh badan makcik apa cerrr??? Tak dapat lah darah
Tapi mcm org lain, badan makcik pun perlukan darah untuk angkut oksigen
So kena lah masuk darah manually setiap bulan ??

 

Kenapa jadi mcm tu?? Doktor kata badan kita ni ada antibodi untuk serang penyakit tapi antibodi makcik ni terlebih aktif dia pi serang dengan sel-sel makcik sekali.. Hampeh betol antibodi tu.. Lain orang suruh, lain dia buat ??

 

Kesimpulannya masalah makcik ni masalah sel..

 

Dulu makcik survey supplement2 untuk selular.. Ya ampunnn mahai2 semua hah! Setelah dicongak berapa banyak kena ambik dalam seunit tahan untuk berapa lama semua tu, VIVIX yg PALING MURAH! Haaa VIVIX yang korang duk kata mahaiii tu lah.. (Tapi eksperimen kat mak kencing manis, terbukti berkesan baru guna kat diri sendiri..keji tak??????)

 

Selain VIVIX, makcik makan jugak kismis, kurma, buah delima (erm yg ni lama dah tak makan) dan madu.. Tapi madu tu makcik xleh amik direct jadi sakit perut so makcik bancuh dengan air..perah lemon sedap! Hehe.. Air zamzam pon lama dah tak beli..

 

Perubatan alternatif pon pergi.. Paling best pergi Rawatan Darul Syifa Bangi, Ustaz Harun Din kata kat makcik “Inshaa Allah baik nanti ni” sambil senyum.. Ntah kenapa kata-kata Ustaz buatkan makcik rasa semangat dan terusss percaya yg penyakit ni akan sembuh nanti.

 

Kredit : Munira Mustika

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Radang Selaput Otak

Radang Selaput Otak – Testimoni Ashanty dan Vivix

 

radang selaput otak

Ini kisah Ashanty, penyanyi dari negara Indonesia. Beliau didapati mengidap Radang Selaput Otak.

Dan menurut dalam satu wawancara Studio, beliau memberitahu beliau telah minum VIVIX daripada Shaklee sebagai ikhtiarnya untuk mempercepatkan penyembuhannya daripada Radang Selaput Otak.

Itulah salah satu fungsi Vivix sebagai super antioksidan yang bertindak membaiki DNA sel dan melindungi sel dari Ancaman Radikal Bebas.

Lebih info tentang VIVIX di sini —> http://sovitamin.com/vivix/

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Sayangi Orang Tua Anda Dengan Vivix

Sayangi Orang Tua Anda Dengan Vivix

Pelbagai cara boleh dilakukan untuk menunjukkan yang kita menyayangi ibu bapa kita.

Antaranya ialah dengan menghadiahkan mereka dengan sebotol vivix.

sayangi orang tua anda

Mengapa vivix?

Vivix mengandungi Antioksidan kuat.

Ia membantu melambatkan proses penuaan dan hasilnya
-> Struktur kulit lebih tegang dan merah
-> Sistem darah lebih baik dr segi tekanan dan kolestrolnya
-> Bacaan Gula lebih baik
-> Badan lebih bertenaga

Itulah antara kesan pengambilan antioksidan ni.

 

Kisah Benar

Kisah benar oleh Master Firdhaus Zulkifli.

“Alhamdulillah, berkat konsisten pengambilan Vivix Ayah kembali ceria.

Siapa tak risau akan kesihatan orang tuanya yang kini sedang memulihkan diri kesan dari berhenti rokok 3 tahun lepas.

Alhamdulillah, ikhtiar dgn Vivix; bertindak menarik keluar segala radikal bebas dari dalam badan.

Alhamdulillah; ayah saya kembali ceria dan segar.

Ini kisah ayah sy sendiri
Ayah saya yang disayangi Che Mohd Zulkifli serta ibuku yang disayangi Sharifah Maimunah.

InshaAllah; anakanda berikan suppplement terbaik buat kalian semestinya Shaklee”

 10603262_375076869363847_4311475443430641162_n

Betapa kasihnya hati seorang anak yang ingin melihat ibu bapanya aktif kembali, sihat dan cergas senantiasa.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas Master Firdhaus sekeluarga.

 

Lebih info tentang VIVIX di sini —> http://sovitamin.com/vivix/

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Promosi Shaklee Januari 2015 : Vivix, Alfalfa dan Vita-Lea for Children

Selamat Tahun Baru 2015! Rasa macam baru je mula tahun 2014, sebenarnya dah tamat dan memasuki tahun 2015. Nowadays memang cepat je rasa masa berlalu.

Begitu juga dengan anak. Kadang-kadang terasa baru sahaja melahirkannya semalam. Rupa-rupanya dah 2 tahun lebih sudah.  🙂

Pagi tadi kami dikejutkan oleh sms yang kami terima daripada Shaklee. Ingatkan sebab hari ni public holiday, lambatlah kami akan mendapat berita tentang promosi yang dibuat oleh Shaklee untuk bulan Januari 2015.  Ternyata sangkaanku salah. Awal pagi lagi kami sudah mendapat khabar gembira.

BERITA 1

142006918484187

Sofia tak ingat berapa lama cinch tea ni takde di pasaran. Agak-agak ada dalam 6 hingga 7 bulan kut. Sofia memang suka minum cinch tea ni. Kalau mengantuk, minum secawan terus segar. KLIK SINI untuk lebih info tentang Cinch Tea.

BERITA 2

promosi shaklee januari 2015Sofia rasa macam nak melompat bila baca tentang Vita-Lea for Children ni. Mana tak. Dah 2 tahun menghilang. Kini ia kembali dengan NEW IMPROVED FORMULA. Sepanjang 2 tahun ia tidak ada di pasaran, ramai ibu-ibu yang mencarinya.

BERITA 3 – PROMOSI SHAKLEE JANUARI 2015

VITA LEA FOR CHILDRENPromosi Pertama – VITA-LEA FOR CHILDREN BELI 3 PERCUMA 1

 

vivixPromosi Ke-dua – VIVIX BELI 6 PERCUMA 1

Promosi Ke-tiga – VIVIX BELI 2 DAPAT DISKAUN 5%

Alfalfa Complex Promosi Ke-empat – ALFALFA BESAR BELI 6 PERCUMA 1

Promosi Ke-lima – ALFALFA BESAR BELI 2 DAPAT DISKAUN 5%

Promosi Ke-enam – ALFALFA KECIL BELI 6 PERCUMA 1

Promosi Ke-tujuh- ALFALFA KECIL BELI 2 DAPAT DISKAUN 5%

Bukan itu sahaja. Dengan setiap pembelian 6 botol VIVIX pada bulan Januari ini, anda juga akan turut menerima:

– Free 1 botol VIVIX bernilai RM475

– Free Shaklee Membership bernilai RM65

– Menerima Cash Bonus daripada Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan Februari 2015 sebanyak RM250.

– Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli (less 20% – 33%) dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang daripada Shaklee

– Mendapat bimbingan step-by-step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di support group kami.

 

Manakala, setiap pembelian 2 botol VIVIX pada bulan ini pula akan menerima:

– Free Shaklee Membership bernilai RM65

– Menerima Cash Bonus daripada Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan Februari 2015 sebanyak RM36.

– Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli (less 20% – 33%) dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang daripada Shaklee

– Mendapat bimbingan step-by-step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di support group kami.

 

KLIK SINI untuk lebih info tentang VIVIX.

KLIK SINI untuk lebih info tentang ALFALFA.

 

Hubungi kami untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Awet Muda Dengan Vivix

Selamat Hari Malaysia!!!

Di hari cuti ini Sofia rajin sikit nak pakai masker. Dah lama tak bermasker, maklumla sibuk sangat beberapa minggu nih.

Masker apa Sofia guna? Sofia guna vivix! Ya, vivix yang digunakan untuk minum setiap hari dan merawat pelbagai masalah  dan penyakit kronik juga adalah bagus untuk digunakan sebagai masker.

Ada juga yang campurkan vivix dan collagen powder untuk hasil yang lebih oomph tapi hari ini Sofia hanya gunakan vivix sahaja. Sikit aje yang diperlukan untuk diratakan di bahagian muka. Tinggalkan sehingga kering kemudian basuh.

 

awet muda dengan vivix
Bermasker vivix. Merah jadi muka

 

Hasil Selepas Bermasker Vivix
Hasil Selepas Bermasker Vivix – tanpa lotion, bedak, make-up dan lip stick.

Selepas bermasker vivix terasa kulit lembut dan licin sahaja. Sebelum bermasker, kulit terasa kering sangat. Memang best! Inilah rahsianya – Awet muda bersama vivix.

Vivix mengandungi resveratrol

RESVERATROL membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan dan akan membuatkan anda kelihatan awet muda!

Sangat penting bagi Sofia yang dah berumur lewat 30an sekarang. Ramai juga yang beritahu Sofia kelihatan seperti baru berumur awal 30an. (bukti awet muda? hehehe)

Oh ya, ada juga artist kita yang konsisten menggunakan vivix.  Contohnya, Rita Rudaini.

rita rudaini

 

Sesiapa yang nak cuba bermasker dengan vivix ni dan rasai keajaibannya boleh la menghubungi Sofia ye. 🙂

ATAU

Boleh aje order terus daripada Shaklee di sini–> http://bit.ly/ShakleeOnlineOrderVivix

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts