Search results

40 results found.

Kesan Makan Vitamin C Selama Setahun- Testimoni

Kesan Makan Vitamin C Selama Setahun

 

“Untuk kesekian kalinya.. hana share lagi shaklee effect testimoni sendiri. Hehehe

 

Well..nak bisnes kenalah promo diri sendiri dulu. Tu yang bagus tu. Dari situ hana punya spirit pon dengan sendirinya merokettt tinggi. Ehehehe yakin dengan product, baru boleh jual. Gitteww

 

Ouh.. kembali kepada story sebenar, Hana makan SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS shaklee ni setahun, baru dapat effect macam tu. Lama kan? Memang ponnn… tak semua orang sama. Bergantung kepada macam-macam faktor, contohnya, hormon. Well hormon jenis keras kepala. Hehe

 

Lepas setahun, sehari 2 biji vit C hana makan, air tak payah cakap. 300ml sehari. Sungguh tak tipu 
Nahhh vitamin C effect. Tolong jelez keh” –  Cik Hana

 

hana

 

Vitamin Shaklee memang takde mengandungi apa-apa bahan kimia terlarang. Ianya adalah SELAMAT dimakan. Kerana itulah ia mengambil masa yang lama untuk nampak kesan dan ianya bergantung juga kepada badan individu tersebut.

 

Yang penting adalah kesabaran dan konsisten memakannya setiap hari.
 

Untuk Info & Order:
 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Testimoni Seorang Doktor

Testimoni Seorang Doktor

Pernahkah anda bertemu dengan seorang doktor yang tidak mempercayai supplements? Memang ramai di luar sana. Salah seorangnya ialah Doktor Hasifah. Bacakan testimoninya di bawah.

“Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi. Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.

Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.

Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?

Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.

Staffa mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.

Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.”

-Dr Hasifah, happy Shaklee user

 

Kredit : Laila Mukhtar

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

ESP Membuatkan Saya Jadi Muda – Testimoni

esp membuatkan saya jadi muda

“ESP membuatkan saya jadi muda. Bawa 3 orang anak, orang tengok semacam ja. Dia ni sekolah tak habis lagi dah gatal kawen?

Masa pi cek perut anak ke 3, siap kena perli dengan doktor lagi. Doktor tu tanya… macamana awak tahu awak mengandung? Saya jaw
ab..

“saya tahu saya pregnant bila saya rasa mual-mual dan pening.. Doktor, upt saya positif dan ni anak ke 3. Saya dah 30-an doktor.


Saya just nak tahu saya dah berapa weeks”.. DOKTOR JEGIL dan mula suara biasa kembali. Hahahahaha.. my love story!” –  Puan Noorhafiza Mohamad Akib.

 

Hehehe kan dah tampak muda dari usia sebenar, sampai doktor pun tak percaya.

Kenapa boleh begitu? Kerana ESP ni ialah minuman protein daripada soya. Protein memainkan peranan yang penting untuk menghasilkan sel-sel baru. Untuk maklumat lanjut mengenai protein boleh baca di sini.

Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh kita.

for all your protein needs

 

Anda mencari set mengandung untuk menambah nutrisi semasa hamil? Klik sini untuk Set Hamil Shaklee.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Herbal Blend Mengeringkan Eczema – Testimoni

Herbal Blend Mengeringkan Eczema???

herbal blend mengeringkan eczema

Begitulah dia testimoni seorang pelanggan Sofia yang sudah pun menjadi business partner Sofia dengan Shaklee.

 

Beliau seorang yang memang ada eczema dari kecil. Baru satu kali menyapukan Herbal Blend ke kulit yang terlibat.  Eczemanya terus kering dengan satu sapuan sahaja.

 

Tak perlu menggunakan krim yang mengandungi steroid yang penggunaan dalam jangka masa panjang memang memudaratkan.

 

 

Ianya dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary. Bila disapu boleh rasa kesejukan mentolnya dan tidak melekit-lekit.

 

 

Berapa harga satu tiub Herbal Blend ni? RM37.50 sahaja

Kalau nak murah lagi jom jadi ahli.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

5 Sebab Kenapa Ibu Mengandung Harus Minum ESP

5 Sebab Kenapa Ibu Mengandung Harus Minum ESP

Apa itu ESP?

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

 

Protein

 

Mengapa ibu mengandung perlu mendapatkan protein sepanjang kehamilan? 

Asid amino yang membentuk protein adalah blok pembinaan sel-sel badan anda dan juga tubuh bayi anda. Adalah sangat penting untuk mendapatkan protein yang mencukupi sepanjang kehamilan terutamanya semasa trimester kedua dan ketiga iaitu apabila bayi sedang membesar paling cepat dan payudara dan organ-organ anda semakin membesar untuk menampung keperluan bayi anda.

 

Berapa banyak protein yang diperlukan oleh ibu mengandung setiap hari?

Ibu mengandung memerlukan kira-kira 70 gram protein sehari.

KLIK SINI untuk mengetahui tentang protein untuk ibu mengandung.

 

Jadi mengapa ibu mengandung perlukan ESP? Mari baca testimoni-testimoni di bawah ya.

 

  1. ESP bekalkan tenaga untuk melahirkan

10363532_1502691209946272_47683833607796159_n

 

2. ESP sebagai usaha untuk banyakkan susu badan setelah melahirkan.

Untitled 1

3. Pedih ulu hati semasa mengandung? Minum ESP.

Untitled 2

4. ESP untuk melegakan alahan teruk semasa hamil

Untitled 3

5. Cergas sepanjang kehamilan Untitled

 

Seronoknya mereka yang mengambil ESP semasa mengandung. Waktu Sofia mengandungkan Bella dulu belum jumpa ESP lagi. Banyaklah dugaan yang melanda. Maybe satu hari nanti Sofia boleh bercerita tentang pengalaman mengandungkan Bella 3 tahun lepas.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Testimoni ESP

Apakah ESP?

protein

Secara ringkasnya, ESP ialah minuman protein yang dibuat daripada soya.

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

18911_10152858937255958_8774661037657608948_n

11058505_10152847159575958_3096034338030528096_n11042981_10152830593820958_5958250565914112439_n10420065_10152874138860958_7729359570218288643_n

32 Kebaikan dan Kelebihan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan

15. Membantu mengurangkan risiko kanser,

16. Bertindak sebagai antioksidan,

17. Menguatkan sistem imun tubuh
,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,

19. Memelihara kesihatan jantung

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.

24. Membantu merendahkan paras kolestrol,

25. Mencegah osteoporosis

26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik.

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut

 

Jom kita lihat beberapa testimoni pengguna ESP

1. ESP hilangkan gastrik

10262145_10152137428315958_8465176144589246839_n

2. Kulit makin cerah dengan ESP

2

3. Konfiden dengan bentuk badan

3

4. ESP menguruskan

4

5. Nak banyakkan susu badan tapi kulit jadi cantik

5

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts