Search results

41 results found.

Testimoni – 4 bulan 10kg Hilang

Salam semua

Hari ni Sofia nak share satu testimoni yang bagi Sofia best sangat. Testimoni apa?

Testimoni ni simple aje.

testimoni kurus dengan shaklee
4 bulan 10kg hilang

 

Testimoni kurus bersama Shaklee. Mari kita baca pula –

“Salam..
Just nak share testimoni sendiri guna Set Kurus Shaklee..
Only 4 months 10kg lost..

Alhamdulillah saya memang pengguna tegar Supplement Shaklee..
Dari mengandung, berpantang, breastfeed anak sampaikan NAK KURUS and NAK CANTIKKAN KULIT… Semuanya SHAKLEE!” – Puan Aisyaa Iman

 

Wow! 4 bulan 10kg dah hilang. Sofia sangat kagum dengan beliau kerana Sofia sendiri nak turun berat badan punya laaaa susah. Mana tak nyer. Asyik on off, on off diet. Dah la kurang bersenam. Banyak betul alasan dan dugaan nak turun berat badan nih… hehehe

 

Takpe. Kena kuatkan semangat. InsyaAllah berbekalkan dengan diet yang seimbang, senaman yang konsisten dan juga pengambilan supplement, insyaAllah kejayaan milik kita. Wah!  Jom kawan-kawan.

 

Sesiapa yang nak cuba set diet Shaklee boleh terus pesan di sini ye

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Protein Untuk Ibu Mengandung

Protein Untuk Ibu Mengandung – Cukupkah Protein Anda Hari Ini?

 

Anda seorang ibu mengandung? Pernahkah anda terfikir cukupkah pengambilan protein anda hari ini?

 

cukupkah protein

 

Mengapa Anda Perlu Protein Semasa Mengandung

Asid amino yang membentuk protein adalah blok pembinaan sel-sel badan anda dan juga tubuh bayi anda. Adalah sangat penting untuk mendapatkan protein yang mencukupi sepanjang kehamilan terutamanya semasa trimester kedua dan ketiga iaitu apabila bayi sedang membesar paling cepat dan payudara dan organ-organ anda semakin membesar untuk menampung keperluan bayi anda.

 

Berapa Banyak Protein Yang Anda Perlukan

Wanita hamil : kira-kira 70 gram protein sehari

Wanita yang tidak hamil : kira-kira 45 gram

 

Makanan Apakah Yang Merupakan Sumber Protein

Kacang adalah sumber protein yang bagus seperti juga daging tanpa lemak, ayam, ikan dan kerang-kerangan , telur , susu , keju, tauhu, dan dadih. Walaupun produk haiwan mengandungi protein yang lengkap (semua sembilan komponen asid amino) dan sumber tumbuh-tumbuhan lain yang pada amnya tidak mengandungi protein yang lengkap, memakan pelbagai jenis makanan sepanjang hari akan membantu memastikan anda mendapat semua asid amino yang anda perlukan.

 

Tanda-tanda Kekurangan Protein

Penurunan berat badan, keletihan otot, jangkitan yang kerap dan pengekalan cecair yang teruk (severe fluid retention) boleh menjadi tanda-tanda bahawa anda tidak mendapat protein yang mencukupi dalam diet anda.

Credit : http://www.babycenter.com

Shaklee menyediakan dua produk sumber protein iaitu ESP dan Meal Shakes.

 

esp
ESP – Energizing Soy Protein

 

meal shakes
Meal Shakes

Sila klik di sini untuk maklumat lanjut tentang ESP.

Sila klik di sini untuk testimoni ESP untuk ibu hamil.

Sila klik di sini untuk 5 sebab kenapa ibu mengandung harus minum ESP.

Sila klik di sini untuk maklumat lanjut tentang meal shakes.

 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Testimoni Set Berpantang Shaklee

Pekongsian daripada Puan Diyana Atan –
“Sebelum pergi ke labour room saya  minum ESP. Dalam sakit-sakit tu badan tetap rasa bertenaga. Masa proses bersalin, alhamdulillah…3 kali push keluar Baby Hana, 3.6kg. Masa dalam wad, saya minum lagi ESP. Badan rasa segar sampai orang katil sebelah ingat saya admit ward sebab alahan masa mengandung. Bila tolak katil Baby Hana terkejut dia sebab tak sangka dah bersalin. Muka tak pucat dan badan nampak cergas katanya. Sekarang, dalam pantang sepenuhnya saya ambil supplement Shaklee. Bibik yang jaga anak-anak saya masa dalam pantang sebelum ini pun cakap..”nampak bedanya! Kali ini kamu nampak cergas! Muka nngak pucat.”
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Set Gastrik

Apa itu Gastrik?

 

istilah perubatannya, gastritis
sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut. 

 

Penyebab Gastrik

 

Perut meliputi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas di kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk. Orang dewasa mempunyai perut sepanjang lebih kurang 25 sentimeter dan boleh mengembang untuk menampung sehingga satu gelen makanan dan minuman.Tisu perut tersusun rapat dan berlipat sesama sendiri seperti kipas semasa perut kosong. Apabila ada makanan, lipatan ini terbuka dan mengembang. Dalam perut inilah makanan diproses dan disimpan sebelum ia dibuang melalui usus. Daripada mulut, makanan perlu melalui saliran makanan yang panjang dan berotot yang dinamakan sebagai esofagus sebelum sampai ke perut. Dinding perut pula ada beberapa lapisan otot yang menggodak makanan sehingga hancur.

 

Kelenjar pada dinding perut, dalam masa yang sama, merembeskan jus gastrik termasuk enzim dan asid perut bagi membantu mencernakan makanan. Salah satu asid termasuklah asid hidroklorik yang bersifat kakis dan boleh melarutkan besi. Bagaimanapun, kehadiran mukus atau cecair bikarbonat dapat menyeimbangkan paras keasidan dalam perut dan melindungi tisu perut.

 

penyebab gastrik

 

Punca-punca Lain Gastrik

 

~Penggunaan kerap ubat penahan sakit bagi melegakan kesakitan tertentu seperti aspirin, ibuprofen dan naproxen
~Pengambilan alkohol yang berlebihan
~Pengambilan kokain
~Merokok
~Stres
~Gangguan autoimun
~Penyakit crohn
~Radiasi dan kemoterapi
~Makan atau minum bahan-bahan menghakis seperti racun
~Pengaliran semula hempedu ke dalam perut
~Rembesan asid gastrik yang berlebihan
~Jangkitan kuman/parasit, terutamanya di kalangan mereka yang lemah sistem ketahanan badannya
~Lain-lain masalah perubatan seperti HIV/AIDS, penyakit buah pinggang.

 

Gastritis Terbahagi Kepada Dua

 

~Akut
apabila keradangan berlaku secara mengejut lazimnya disebabkan oleh gabungan klasik mual dan rasa panas membakar atau ketidakselesaan pada bahagian atas abdomen/hulu hati.
~Kronik
terjadi secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang, cenderung menyebabkan kesakitan dan rasa terlalu kenyang atau hilang selera makan selepas makan sedikit.

 

Testimoni Pesakit Gastrik yang Mengambil ESP

 

Testimoni 1
penyebab gastrik
“Assalamualaikum semua.
Nak share pengalaman saya hari ahad lepas, terkena gastrik akibat angin selepas makan cempedak goreng (sebab tak tahu cempedak tu angin) dah le bantai banyak pagi tu…sedap le katakan…huhu..dah le sedang pregnant 7 bulan. Memang seksa, satu hari muntah-muntah cirit-birit…sampai dah takde apa dah nak keluar dari badan ini…makan sedikit muntah balik…minum air muntah balik.. huhuh. Adik dalam perut pun tak duduk diam sebab lapar perut kosong agaknya…last-last pergi la klinik…klinik pula bagi ubat tahan muntah, ubat sakit angin dengan ubat cecair kapur tu…ambil sebelum makan…tak sampai setengah jam muntah balik semua tu…uhhuhu…memang buntu tak tahu nak buat apa dah…sampai la malam tak makan apa-apa…cuma minum air panas suam aje…sebab takut muntah kan…sebelum tidur dah nekad ni nak ambil ESP sebab dari siang perut kosong…nanti jadi teruk pula kan…dah la berbadan dua lagi…kesian adik heheh…bancuhla ESP + milo dengan air suam-suam satu gelas (ESP + air kosong pun boleh sebenarnya)…saya tak letak susu sebab nanti mudarat pula kan…lepas minum tu sendawa-sendawa aje (tawakal dan doa je sebab yakin protein boleh kurangkan asid dalam perut)…risau juga muntah balik…lama-lama dalam setengah jam perut pun dah rasa selesa, dah tak muntah…syukur Alhamdulilllah…keesokan paginya dah boleh makan macam biasa…cuma jaga-jaga la makanan yang angin dan pedas berminyak..heheh
fuh panjang lebar pula berleter…tapi memang best la sebab ada ESP sebagai penyelamat so sesiapa yang kena gastrik tetiba tu boleh la try macam cara saya tu…memang saya pun penggemar tegar ESP dah nak dua tahun dah heheh 🙂
Selamat mencuba!”
Testimoni 2

“Saya pun penghidap gastrik tegar. Kalau attack memang gila sakit. Dah try ESP untuk seminggu, semalam tetiba teringin nak minum air limau tu. Alhamdulillah!!! Sangat-sangat terkesan. Saya tak kena gastrik attack macam selalu. Syukur sangat.”

Testimoni 3
“Saya nak kongsi sikit jer…saya dan hubby minum ESP…saya minum untuk hilangkan gastrik masa mengandung dan Alhamdulillah memang dah takde serangan gastrik sejak minum ESP…hubby pula, semalam dia cakap sejak minum ESP dah takde rasa lapar pagi-pagi dan sakit ulu hati…dan yang paling saya happy dengar, hubby cakap dia dah kurang hisap rokok sejak amalkan ESP…Alhamdulilllah…”

ESP dan Gastrik

 

Testimoni 4
“Assalamualaikum…dah dekat setahun tak kena gastrik. Biasa kalau kena gastrik terus telan pil gastrik yang beli dekat klinik. Setengah hari juga la baru lega…tapi baru-baru ni diserang gastrik pula. Banyak sangat minum kopi kut…ubat gastrik memang dah lama tak beli.  Teringat ESP. 10 minit lepas minum ESP…dengan izin Allah…gastrik terus hilang serta merta! Syukur…tak perlu menahan sakit sampai setengah hari…Alhamdulilllah..”

 

Klik di sini untuk mengetahui bagaimana ESP bantu mengurangkan gastrik.
ESP
ESP

 

Berminat untuk mendapatkan ESP?  Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665. 

 

Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

 

Jangan lupa untuk ikuti Sofia di

FB Personal : Tengku Sofia S Aziz
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram :kedaivitamingombakdanbatucaves
Continue Reading

Related Posts

Set Penjagaan Kulit YOUTH

Rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH

 

Rangkaian penjagaan kulit YOUTH direka untuk memastikan dunia sekeliling
melihat anda seperti bagaimana anda melihat diri sendiri dengan memperbaharui sel-sel kulit anda supaya bertindak lebih muda.  YOUTH bukan sahaja menambah baik kesihatan kulit secara dramatik
malah dijamin mampu mengubah usia kulit untuk kembali muda.

Continue Reading

Related Posts

Promosi Shaklee November 2020

Promosi Shaklee November 2020

 

Kalau bulan lepas Shaklee bagi beg percuma, bulan ini Shaklee nak bagi vitamin percuma.  Yang ni Sofia rasa lagi best sebenarnya tau. (psst : Harga vitamin lagi mahal. Lepas tu, vitamin tu kita boleh makan hehehe.)

 

Promosi Shaklee November 2020
Promosi Shaklee November 2020
Continue Reading

Related Posts